اسهال در دوران بارداری
برخلاف یبوست، که میتواند ناشی از نوسانات هورمونی بارداری باشد، اسهال از علتی خارج از بدن سرچشمه میگیرد. هر عاملی مانند مسمومیت غذایی، انگلهای رودهای و یا یک آنفلوآنزای سادهی معده و حتی تغییر در رژیم غذایی و ورزش یا مصرف مکملهای بارداری میتواند باعث اسهال در دوران بارداری شود. اسهال طولانیتر از چند روز، هر قدر خفیف، میتواند به سرعت به کمآبی بدن که یک عامل خطر عمده برای زایمان زودرس است، منجر شود. برای همین باید جدی گرفته شود.
توصیههای حین اسهال در بارداری
- دوری از مواد غذایی مُسهل مانند میوههای خشک، غذاهای چرب و یا تند و شیر (به خصوص اگر عدم تحمل در برابر لاکتوز دارید)
- اجتناب از نوشیدنی با قند بالا (سیب و آبانگور، ژلاتین، کولا به طور منظم و دیگر نوشیدنیهای غیرالکلی)
- مصرف آب کافی و وعدههای غذایی کوچک، سبک و مکرر در صورت کماشتهایی
- مصرف مواد غذایی زود هضم مانند موز، برنج، سیب و نان تُست
- مصرف سایر ویتامینها و مواد معدنی (به خصوص روی)
- مصرف غذاهای نشاستهدار مثل سیبزمینی، غلات شیرین نشده
- مصرف سبزیجات، از قبیل هویج پخته شده
- مصرف گوشت لخم (گوشت کمچربی)
- مصرف ماست
بعید است که اسهال خفیف به جنین آسیبی برساند، ولی در صورت اسهال بیش از سه بار در روز، همراه با خون مخاط، حتماً به پزشک مراجعه کنید. قبل از مصرف هر نوع دارو برای اسهال با پزشک خود مشورت کنید.

خطا در ورودیها
ثبت موفّق