درمان سرماخوردگی در بارداری
برای درمان سرماخودگی در بارداری چه کنیم؟
قبل از مصرف هر نوع دارویی در منزل، بهتر است ابتدا با پزشک خود تماس بگیرید و از داروهای ایمن در بارداری استفاده کنید. مصرف بسیاری از داروها خصوصاً در سهماههی اول بارداری عوارض جبرانناپذیری بر جنین در حال رشد میگذارند.
چه داروهایی به طور کلی در بارداری برای درمان سرماخوردگی ایمن هستند؟
- استامینوفن: اگر تب، سردرد یا بدندرد دارید، استفاده از ترکیبات حاوی استامینوفن مانند «تیلنول» برای شما ایمن است.
- داروهای ضد سرفه: اکسپکتورانتها به همراه داروهای ضد سرفه و بسیاری از قرصهای مکیدنی ضد سرفه در بارداری ایمن هستند، اما راجع به دوز مصرفی با پزشک خود مشورت کنید.
- آنتیبیوتیک: برخی از انواع آنتیبیوتیکها در بارداری ایمن هستند، فقط آنتیبیوتیک تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید و هرگز از داروهای موجود در منزل استفاده نکنید.
به خاطر داشته باشید در بارداری قبل از استفاده از هر نوع درمانی (شیمیایی و گیاهی) با پزشک خود مشورت کرده و تصور نکنید که تمامی داروها در بارداری برای شما و فرزندتان مضر هستند. این امر باعث شود که داروهای تجویزی پزشک را مصرف نکنید. داروهای تجویزی را تا پایان دوره مصرف کنید و درمان را ناقص رها نکنید.
داروهای ممنوع سرماخوردگی در بارداری
بسیاری از داروهایی که به تخفیف علایم سرماخوردگی شما کمک میکنند، برای شما بیخطر هستند. اما ممکن است برای جنین درون رحم شما مضر باشند.
این داروها شامل موارد زیر است:
- برخی مُسکنها و تببُرها: آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن میتوانند با رشد فرزندتان در ماههای اول بارداری تداخل ایجاد کنند و همچنین در طول زایمان باعث مشکلاتی شوند.
- بسیاری از داروهای ضد احتقان (دکونژستانت): بعضی از پزشکان با تجویز برخی از دکونژستانتها مشکلی ندارند اما بسیاری پزشکان تجویز نمیکنند. پزشکانی که تجویز میکنند معتقدند که مصرف دکونژستانتها فقط پس از سهماههی اول بارداری و با احتیاط صورت گیرد و به شرطی که نهایتاً 1-2 بار در روز و به مدت 1 تا 2 روز مصرف شود.
- قرص سرماخوردگی: به دلیل داشتن آنتیهیستامین میتواند باعث کاهش هوش جنین شود. لذا فقط با مشورت پزشک مجاز به استفاده هستید.
روشهای جایگزین دارو درمانی سرماخوردگی در حاملگی
شما میتوانید راههای طبیعی برای درمان سرماخوردگی را با مشورت پزشک امتحان کنید:
- سیر تازه بخورید: سیر به دلیل داشتن ترکیبات ضد ویروس و ضد باکتریایی (آلیسین) در پیشگیری و درمان سرماخوردگی شناخته شده است، بنابراین یک یا دو تکه کوچک بخورید یا آن را به سوپ خود اضافه کنید و یا به همراه سبزیجات دیگر بخورید.
- استفاده از دستگاه بخور، سونا یا حمام کردن: به طور کلی هوای اطراف خود را مرطوب نگه دارید، زیرا باعث کاهش احتقان و گرفتگی راههای هوایی شما میشود. درصورت امکان بخور اسطوخودوس دهید، زیرا دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدعفونی است.
- شستشوی بینی با اسپری یا قطرههای حاوی محلولهای نمکی: این محلولها باعث مرطوب شدن مجرای بینی میشوند. همچنین شستشوی مجاری تنفسی، میکروبها را از بین میبرد. کاملاً ایمن هستند و هر زمان که شما نیاز داشتید میتوانید استفاده کنید.
- پیاز: به عنوان یک ضدعفونیکننده عمل میکند، همچنین اگر به صورت پختهشده مصرف شود، خلطآور بوده و باعث کاهش ترشحات گلو میشود. میتوانید آن را به صورت سوپ درست کنید و میل کنید.
- آب نمک غرغره کنید: به تسکین گلودرد کمک میکند. یک چهارم قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و چند بار در روز غرغره کنید. (در صورت داشتن فشار خون بالا در دوران بارداری در مورد غرغره کردن آب نمک احتیاط کرده و با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید)
- عسل بخورید: تحقیقات نشان داده خوردن دو قاشق عسل به تنهایی (یا ترکیب عسل با آب گرم و آبلیمو) برای سرکوب کردن نوعی از سرفهی خشک که با سرماخوردگی و یا بعد از آن بروز میکند میتواند نسبت به شربتهای سرفه مؤثرتر باشد.
- اکالیپتوس: این گیاه به دلیل داشتن اوکالیپتول دارای خواص ضدعفونیکننده و خلطآور است. توصیه میشود چند بار در روز با روغن اکالیپتوس سینهتان را ماساژ دهید. زیرا باعث تخلیهی راحتتر ترشحات ریه و مجار تنفسی میشود.
- شلغم، لبو و کدوحلوایی: به صورت آبپز شده توصیه میشود.
- کمپرس آب گرم: در صورتی که در اطراف چشم و سینوسها احساس درد دارید، گذاشتن کمپرس آب گرم در این مواقع کمککننده است.
- آویشن: دارای خاصیت ضد سرفه و آرامشبخش است، با مشورت پزشک میتوانید دمنوش آن را استفاده کنید.

خطا در ورودیها
ثبت موفّق