×
ارزیابی استفاده از فلوکونازول خوراکی در دوران بارداری توسط سازمان غذا و دارو

سازمان غذاو دارو نتایج حاصل از یک تحقیق در دانمارک، مبنی بر افزایش خطر سقط جنین با مصرف فلوکونازول خوراکی در بارداری را مورد ارزیابی قرار داد.

بر اساس برچسب های دارویی رایج برای فلوکونازول خوراکی، زمانی که فلوکونازول به صورت تک دوز 150 میلی گرمی برای درمان عفونت قارچی در زنان استفاده می شود با افزایش خطر مشکلات دوران بارداری یا ایجاد اختلال در تکامل جنین همراه نیست.

با این حال گزارش شده، مصرف دوز بالا و طولانی مدت فلوکونازول (800-400 میلی گرم درروز) در دوران بارداری با نقایص جنینی مرتبط است. البته در مطالعه دانمارکی غالب زنان یک یا دو دوز 150 میلی گرمی مصرف کرده بودند.

فلوکونازول خوراکی دردرمان عفونت قارچی واژن، دهان و گلو و همچنین در برخی مواقع برای درمان عفونت قارچی مغز و طناب نخاعی نیز استفاده می شود.

سازمان غذا و دارو در حال بررسی و مطالعات بیشتری بوده و در صورت به دست آوردن نتیجه قطعی آن را منتشر خواهد کرد.

تا زمانیکه بررسی های سازمان غذا و دارو کامل شود و اطلاعات بیشتری از مطالعات در این زمینه کسب شود، این سازمان توصیه می کند  تجویز فلوکونازول خوراکی در بارداری با احتیاط صورت گیرد.

همچنین سازمان غذا و دارو به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها تاکید کرده که استفاده از محصولات ضد قارچ موضعی را فقط  زمانی که زن باردار مبتلا به عفونت های قارچی خارج از واژن است، توصیه کند.

 

هر آنچه که باید بدانید