سوالات پرتکرار بارداری
پاسخ مشاور سایت افسانه گنجی کارشناس مامایی:
سلام دوست عزیزم. اسیدهای چرب ضروری برای انجام عملکردهای فیزیولوژیک بدن ضروری هستند و امگا ۳ نیز که یک اسید چرب ضروری است در بارداری فواید زیادی برای مادر و جنین به همراه دارد. این ماده یک عنصر مهم در ساخت و تکامل مغز و شبکیه جنین است. امگا ۳ در بدن تولید نمیشود و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود. البته مانند سایر مواد غذایی، افزایش بیش از حد و مصرف خودسرانه مکمل آن میتواند نتیجهی عکس بگذارد. بنابراین توصیه میکنیم از دز طی بارداری از منابع طبیعی غنی از امگا ۳ استفاده کنید و فقط در صورت عدم مصرف آنها طبق دستور پزشک از مکملهای آن استفاده نمایید. از منابع غنی از امگا 3 میتوان به موارد زیر اشاره کرد: انواع ماهی مانند میگو، ماهی قزلآلا، ماهی تن، سالمون، ساردین، ماهی آزاد، سایرآبزیان دریایی مانند میگو (دقت نمایید که انواع ماهیها و آبزیان حداکثر دو بار در هفته باید مصرف شده و بیش از آن مجاز به مصرفشان در طی بارداری نیستید) و دانهها و مغزهای و روغنهای گیاهی مانند آجیل خصوصاً گردو، روغن کانولا (کلزا) و (تخم کتان، سویا) که باید در بارداری به صورت متعادل استفاده شوند.