مرکز مام

مجهزترین مرکز باروری و درمان ناباروری خاورمیانه

مرکز مام

سوالات پرتکرار سلامت زنان و مردان

با سلام، چند وقت پیش سونوگرافی دادم که تخمدان هام حاوی فولیکول های کوچک پریفرال به نفع pco بود. شواهدی ازفولیکول دامیننت یا کورپوس دیده نشده است. این یعنی در چه وضعی هستم؟ من در حال اقدامم، با این وضع احتمال باردار شدنم هست؟

پاسخ سوال توسط مشاور سایت، مینا فرخی کارشناس ارشد مامایی:

 

دوست عزیزم سلام. وجود فولیکول های متعدد نابالغ در تخمدان و دیده نشدن فولیکول دامیننت یا بالغ احتمال PCO یا همان بیماری تخمدان پلی کیستیک را مطرح می کند. سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری های شایع در زنان بوده که به دلیل عوارضی که می تواند بر قدرت باروری خانم ها داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. این سندرم در واقع مجموعه ای از علائم بوده که تعداد و شدت هرکدام از آن ها در هر فرد با دیگری متفاوت است و ممکن است یک یا تعدادی از علائم در هر فرد دیده شود. مهم ترین علامت این سندرم که در حقیقت علت نامگذاری آن نیز می باشد، وجود کیست های متعدد کوچک (فولیکول های پریفرال) در تخمدان هاست که در سونوگرافی تشخیص داده شده می شوند. این کیست ها باعث مهار تخمک گذاری و در نتیجه کاهش قدرت باروری می گردند. از علائم دیگر می توان به سیکل های نامنظم قاعدگی (در موارد خفیف بیماری، قاعدگی منظم می باشد)، بروز علائم مردانه ( موهای زائد و پرمویی )، چاقی و آکنه و افزایش سطح قند خون  اشاره نمود.

بیماری پلی کیستیک قابل درمان بوده و لزوما منجر به ناباروری نمی شود. توصیه ما به شما این است که تحت نظر پزشک بوده، در قدم اول برای به قطعیت رسیدن تشخیص  آزمایشات هورمونی را انجام داده و به صورت منظم روند درمانی خود را پیگیری نمایید تا در هنگام مناسب به خواسته خود یعنی بارداری دست پیدا کنید.

به علاوه سه کلید طلایی مقابله با سندرم تخمدان پلی کیستیک را فراموش نکنید. این سه کلید شامل:

ورزش منظم

نگه داشتن وزن در محدوده مناسب

در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم (کاهش مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده، کاهش مصرف شکر و شیرینی ها، افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه، جایگزین ساختن سبزیجات غیر نشاسته ای مثل کلم بروکلی، اسفناج و هویج به جای سبزیجات نشاسته ای همچون ذرت و سیب زمینی، جایگزین ساختن نان، ماکارونی سبوس دار و برنج قهوه ای به جای نان و ماکارونی غیر سبوس دارو برنج سفید) هستند.