سوالات پرتکرار بارداری
سلام، پاسخ مشاور سایت افسانه گنجی کارشناس مامایی:
سلام دوست عزیزم، انواع چای،
قهوه ، کاکائو و نوشابه حاوی کافئین هستند. توصیه میشود مصرف کافئین در دوران
بارداری محدود گردد و از ۲۰۰ گرم تجاوز ننماید، زیرا کافئین پس از مصرف به سرعت
جذب خون مادر شده و به رحم و جفت و در نتیجه جنین میرسد. بعد از مصرف ۲۰۰ میلی
گرم کافئین، جریان خون مادر و در نتیجه خونرسانی به جفت و جنین کاهش می یابد.
کاهش جریان خون مادر و در نتیجه کاهش خونرسانی جفت به جنین در نیمهی اول بارداری
ممکن است احتمال سقط را افزایش دهد و در نیمهی دوم بارداری می تواند باعث محدودیت
رشد جنین و کاهش وزنگیری او گردد. با این حال محققان معتقدند مصرف روزانه کمتر از
۲۰۰ میلی گرم کافئین در طول بارداری ایمن و کم خطر است. همچنین کافئین میتواند
باعث جلوگیری از جذب برخی مواد معدنی مخصوصاً آهن شود و در نتیجه احتمال کم خونی
را افزایش دهد.
برای محاسبهی میزان دریافتی
کافئین روزانه می توانید از اطلاعات زیر کمک بگیرید:
- یک فنجان قهوه ساده: به طور
میانگین۱۰۰ میلی گرم کافئین؛
- یک فنجان چای سیاه : به طور
میانگین۸۰ میلی گرم؛
- یک فنجان چای سبز: به طور
میانگین۴۰ میلی گرم؛
- یک قوطی نوشابه کوکا:۴۰ میلی گرم؛
- 30 گرم شکلات تخته ای: ۲۰ میلی گرم؛
- 30 گرم شیرکاکائو: ۶ میلی گرم؛
- 30 گرم شکلات تلخ: ۶۰ میلی گرم.