مرکز مام

مجهزترین مرکز باروری و درمان ناباروری خاورمیانه

مرکز مام

سوالات پرتکرار سلامت زنان و مردان

سلام من ۲۳ سالمه هفته ی پیش برای چکاپ رفته بودم سونوگرافی تو سونوگرافیم کیست فولیکولار دیدن. این کیست خیلی بده؟ من نگرانم.

پاسخ کارشناس سایت سارا حبیبی کارشناس مامایی

سلام بانوی عزیز، کیست فولیکولار یکی از انواع خوش‌خیم کیست‌های تخمدان می‌باشد. کیست فولیکولار معمولا در نتیجه‌ی چرخه‌ی قاعدگی طبیعی ایجاد می‌شود. در حالت عادی زمانی که فولیکول رشد کرده و بالغ می‌شود تخمک رسیده است و باید از فولیکول خارج شود اگر به هر دلیلی فولیکول باز نشود و تخمک خارج نگردد، کیست فولیکول برای فرد ایجاد می‌شود. این نوع کیست تخمدان، معمولا ظرف یک تا سه ماه ( و اغلب به صورت خود‌به‌خودی) از بین می‌رود.

اگر درگذشته کیست تخمدان یا چرخه‌ی قاعدگی نامنظم داشته اید، اولین سیکل قاعدگی شما در سن ۱۱ یا کمتر شروع شده، از داروهای ضدبارداری استفاده کرده اید، اضافه وزن دارید یا استرس بالایی دارید بیشتر در معرض کیست‌های فولیکولی قرار خواهید داشت. این کیست در میان زنان سنین باروری نسبت به سنین بلوغ بسیار شایع‌تر است.

این کیست‌ها معمولا علامتی ندارند اما اگر پاره شوند می‌توانند باعث درد، فشار یا نفخ در ناحیه‌ی تحتانی شکم، تهوع و استفراغ، حساسیت به لمس سینه و تغییر در سیکل قاعدگی شوند.

اگر به طور ناگهانی دچار درد شدید یا ناگهانی در قسمت پایین شکم خود شدید به خصوص اگر با تب و تهوع همراه باشد ممکن است نشانه‌ای از کیست فولیکولار پاره شده باشد بنابراین باید به اورژانس مراجعه کنید.

این نوع کیست ها معمولا طی سونوگرافی تصادفی تشخیص داده می‌شوند و یا هنگامی که سونوگرافی برای تشخیص علت تاخیر در قاعدگی در خواست می شود ممکن است این کیست‌ها که عامل ایجاد تاخیر قاعدگی هستند رویت شود