مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب پیش از بارداری

علائم بارداری چیست + نشانه ها و علائم بارداری
دانستن علائم بارداری برای هر زن و مردی میتواند لازم باشد، با دانستن این علائم میتوانید قبل از اینکه آزمایش بارداری شما مثبت شود، از بارداری خود آگاه شوید. اگر در حال اقدام به بارداری هستید و به دنبال علائم اولیه بارداری هستید با ماه همراه باشید. در این مقاله به بررسی اولین علائم بارداری، زمان شروع علائم و بررسی باورهای غلط در مورد علائم بارداری، بپردازیم.
علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر میشود
علائم بارداری را از چه زمانی احساس خواهیم کرد؟ ممکن است دو هفته پس از لقاح، اولین علائم بارداری را در خود احساس کنید. البته برای اطمینان خاطر از باردار بودن، به تست های تشخیص بارداری مثل تست خانگی بارداری یا آزمایش خون بارداری نیاز دارید.
یکی از پر تکرار ترین سوالی که در ذهن همه بیشتر پرسیده می شود این است که نشانه بارداری بعد از چند روز ظاهر می شود؟ ریزترین علائم بارداری در هفته اول چیست؟
باید بدانید که معمولا علائم بارداری قبل از موعد پریود ظاهر نمی شود در نتیجه بهترین زمان برای انجام تست بارداری، هنگام عقب افتادن پریود شما است. تا قبل از فرا رسیدن زمان انجام این آزمایشها، میتوانید به اولین نشانههای بارداری که به وجود می آیند، توجه کنید.
در این مطلب به تعدادی از رایج ترین نشانه های بارداری و ریزترین علائم بارداری در هفته اول اشاره کرده ایم که شما می توانید با خواندن آن متوجه نشانه های بارداری که در شما به وجود آمده اند پی برده و تا حدودی متوجه باردار بودن یا نبودن خود شوید.

اولین نشانه بارداری چیست
خیلی از علائم اولیه بارداری با علائم سندرم پیش از قائدگی ممکن است یکسان باشد، ممکن است این علائم را داشته باشید ولی باردار نباشید، و صرفا به دلیل شروع پریود این علائم را در خود مشاهده کنید. به طظور کلی اولین علائم بارداری میتواند شامل این موارد باشد.
افرادی که در دوره اقدام به بارداری هستند، حتی به دنبال ریزترین علائم بارداری در هفته اول می گردند و هر مسئله کوچکی را به بارداری ربط میدهند. در حالی که بسیاری از علائم مربوط به هفته اول بارداری و سندروم پیش از قائدگی شبیه به هم هستند.
حساس شدن سینه ها
یکی از اصلی ترین علائم حاملگی، حساس شدن سینه ها و ایجاد تغییراتی در آن ها است. بزرگ تر شدن، سنگین و حساس شدن سینه ها، تیرهتر شدن هالهی اطراف نوک سینه و حضور رگ های بیشتر بر روی سینه ها میتوانند از اولین علائم بارداری باشند؛
تنگی نفس
یکی از رایج ترین سوالاتی که برای خانم ها به وجود می آید این است که آیا نفس تنگی از علائم اولیه بارداری است؟ در جواب باید گفت که بله؛ تنگی نفس از علائم حاملگی به شمار می رود.
در صورتی که موقع بالا رفتن از پله دچار تنگی نفس می شوید، ممکن است یکی از علائم حاملگی در شما باشد. جنین در حال رشد به اکسیژن نیاز دارد، در نتیجه اکسیژن شما که بین شما و جنین به نسبت مشخصی تقسیم می شود محدود شده و این اتفاق در دوران بارداری شما ادامه خواهد داشت.
این اتفاق زمانی که جنین شما بزرگتر شده و شروع به فشار آوردن به ششها و دیافراگم می کند افزایش می یابد.
احساس خستگی
داشتن احساس خستگی ناگهانی، یکی دیگر از علائم بارداری است که ممکن است به علت افزایش هورمون ها در بدن اتفاق بیافتد. خیلی از خانمها این خستگی را تا سه ماهه اول بارداری تجربه میکنند، اما این احساس به تدریج در سه ماهه دوم کاهش مییابد.
تکرر ادرار
تکرر ادرار یکی از شایع ترین نشانه های بارداری است. در زمان بارداری عضلات رحم برای فراهم آوردن شرایط رشد جنین، مرتبا در حال انبساط می باشند، در نتیجه فشار بیشتری به مثانه وارد شده و باعث تکرر ادرار می گردد. همچنین در دوران حاملگی، بدن مایعات بیشتری تولید میکند که باعث میشود مثانه شما دائما در حال فعالیت باشد. در نتیجه تکرر ادرار در دوران بارداری، امری طبیعی است.
تهوع
داشتن حالت تهوع از ریزترین علائم بارداری در هفته اول است. تهوع بارداری در تمام زنان یکسان نیست، به طور مثال بسیاری از زنان باردار در هفته ششم بارداری به بعد تهوع بارداری را تجربه می کنند و برخی با تهوع بارداری صبحگاهی که ممکن است صبح، ظهر و شب اتفاق بیفتند، زودتر از هفته ششم رو به رو می شوند. تهوع بارداری معمولاً در سه ماهه دوم فروکش میکند.
بهتر است در این مدت، مواد غذایی که با معده شما سازگارتر هستند را مصرف کنید.
سردرد بارداری
از دیگر علائم اولیه بارداری، سردرد بارداری است که در نتیجه تغییرات هورمونی رخ می دهد. در هنگام ایجاد سردرد بارداری، بهتر است قبل از مصرف هرگونه مسکن، با پزشک یا مامای خود مشورت کنید.
گرفتگی عضلات
برای برخی سوال پیش میآید که آیا گرفتگی عضلات، نشانه سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است یا نشانه بارداری؟ پاسخ به این سؤال دشوار است. اما اگر احساس گرفتگی عضلانی دارید، این امر ممکن است به علت کشیده شدن عضلات رحم باشد که درحال آماده شدن برای پذیرش کودک شما می باشد.
کمردرد و پادرد
اگر قبلا و در حالت عادی کمردرد یا پا درد نداشته اید، بروز این درد میتواند نشانه شل شدن رباطهایتان باشد. این حالت در دوران بارداری و با افزایش وزن، ادامه خواهد داشت. استراحت و ورزشهای سبک میتواند دردتان را تسکین دهد.
تغییر اشتها
در دوران بارداری ممکن است متوجه اشتیاق زیاد خود نسبت به خوردن یک غذا شوید و یا نسبت به غذای دیگری احساس بیزاری پیدا کنید!
این حالت ممکن است یکی از نشانه های بارداری در شما باشد و بدن شما به این صورت اعلام کند که باردار هستید.

یبوست و نفخ
احساس نفخ به خاطر افزایش تولید هورمون پروژسترون در بارداری است که عملکرد دستگاه گوارش را آرام کرده و در نهایت منجر به یبوست میشود.
افزایش دمای پایه بدن
اگر شما به صورت آگاهانه سعی در باردار شدن داشتهاید، احتمالاً تغییرات دمای پایه بدن خود را اندازه میگرفتید تا بتوانید زمان تخمکگذاری را پیدا کنید. معمولاً دمای پایهی بدن از زمان تخمکگذاری تا قاعدگی بعدی کمی افزایش می یابد. اگر این افزایش دما بیش از دو هفته ادامه داشته باشد، احتمالا نشانه ای از بارداری است.
تغییرات خلق و خو در بارداری
اگر دچار تغییراتی در اخلاق و رفتار خود شدهاید، به دلیل مواجهه بدنتان با هورمون های جدید است، اما لازم است بدانید که این تغییرات گذرا هستند و جای هیچگونه نگرانی نیست. تغییرات خلق و خو را نمی توان از علائم بارداری پسر یا علائم بارداری دختر به طور اختصاصی به حساب آورد.
حساسیت به بو
اگر بعضی بوها برای شما ناخوشایند است یا در مواجهه با برخی از رایحهها دچار حساسیت شده اید، ممکن است به این علت باشد که فرزندی در راه دارید! بارداری ممکن است باعث ایجاد حساسیت به بوهای مختلف گردد که این امر در نتیجه تغییرات هورمونی رخ می دهد. حساسیت به بو می تواند باعث ایجاد حالت تهوع یا حس انزجار از یک غذای خاص گردد.
احساس گیجی و غش
سطح پایین قند یا فشار خون می تواند باعث ایجاد احساس گیجی یا حتی غش شود که ممکن است از نشانه های بارداری باشد. برای رهایی از این حالات کافیست به اندازه کافی غذا میل کرده و آب کافی بنوشید.
عقب افتادن پریود
بسیاری از علائم اولیه بارداری، ممکن است جز علائم سندرم پیش از قاعدگی بوده و با آن اشتباه گرفته شوند. در نتیجه بهترین نشانه بارداری، عقب افتادن پریود است. اگر پریود شما منظم است و فقط این بار شاهد عقب افتادن پریود خود بوده اید، بهتر است تست بارداری انجام دهید.
لکه بینی یا خونریزی
اگر لکه بینی یا خونریزی کمتر از حد انتظار بوده و چند روز جلوتر از زمان پریود مشاهده شود، احتمالاً لکه بینی مربوط به لانهگزینی است. در مرحله لانه گزینی، تخمک لقاح یافته به دیواره رحم متصل میشود که این فرآیند می تواند منجر به لکه بینی یا خونریزی خفیفی گردد.
در کنار خونریزی یا لکه بینی احتمالاً متوجه ترشحات سفید یا شیری رنگ واژینال نیز خواهید شد. این ترشحات نشانه ضخیم شدن دیواره واژن بوده که تقریباً بعد از لقاح رخ میدهد. رشد زیاد سلولهای جداره واژن، باعث ایجاد این ترشحات میگردد.

علائم بارداری پوچ چیست
در صورتی که بارداری اتفاق افتد و به وسیله تست بارداری خانگی و یا آزمایش خون متوجه بارداری شده باشید اما بارداری پوچ باشد، فرد با علائم اولیه بارداری از جمله حساس شدن پستان ها به لمس، قطع عادت ماهانه و مثبت بودن تست بارداری رو به رو میشود و در کنار این موارد، با علائمی مشابه با علائم سقط جنین که علائم بارداری پوچ هستند، از جمله سقط جنین نیز، مواجه خواهند شد.
بررسی باورهای رایج بین مردم درمورد علائم بارداری
ممکنه شما هم در مورد علائم بارداری شنیده باشید که همهی این ها با واقعیت منطبق نیستند و منبع علمی ندارند. مانند: علائم بارداری دختر و پسر متفاوت است، نداشتن علائم به معنی باردار نبودن است و غیره. در اینجا به بررسی این باورها میپردازیم.
چند روز تاخیر پریود نشانه بارداری است؟
اگر سیکل منظمی دارید، هر تاخیری میتواند نشانه بارداری باشد. یک تا دو روز بعد از تاخیر پریود، آزمایش خون میتواند وضعیت بارداری را به شما نشان دهد.
علائم بارداری دختر و علائم بارداری پسر
لازم به ذکر است که علائم بارداری جنین دختر با پسر تفاوتی نداشته و نباید انتظار داشت که با مشاهده تفاوت در نشانه های اولیه بارداری در فرد جنسیت جنین را تشخیص دهیم. و همین طور باید این را در نظر بگیرین که علائم بارداری در هفته اول به طور محسوس مشخص نیست.
اطمینان از بارداری
شما تنها در صورتی از باردار بودن خود اطمینان پیدا میکنید، که تست بارداری انجام دهید. اگر جواب تست خانگی بارداری منفی بود اما تاریخ پریود شما عقب افتاده است، ممکن است به دلیل انجام زود هنگام تست خانگی بارداری باشد. در این صورت بهتر است چند روز صبر کرده و دوباره تست را انجام دهید.
شما میتوانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.
نویسنده مقاله : هنگامه کاظمدرویش
منابع: