مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف ریحان در بارداری

مصرف ریحان در بارداری

خواص ریحان در بارداری

ریحان یکی از سبزی‎های مورد استفاده ما ایرانی‎ها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد. مصرف ریحان در دوران بارداری (البته در مقادیر متوسط) بی‎خطر است و فواید زیادی برای مادر و جنین دارد. فقط مطمئن شوید که ریحان قبل از مصرف به درستی شسته شده باشد. 

در ادامه به تعدادی از فواید رایج و خیلی مهم مصرف ریحان در دوران بارداری اشاره می‎کنیم.  

ریحان منبع غنی از ویتامین K است. این ویتامین کمک زیادی به جلوگیری از لخته شدن خون می‎کند و از این رو خطر از دست دادن بیش از حد خون در هنگام زایمان را نیز کاهش می‌دهد. ریحان منگنز هم دارد. منگنز به رشد استخوان ها و غضروف جنین داخل رحم کمک می‎کند و دارای خواص آنتی اکسیدانی است که  با به حداقل رساندن استرس اکسیداتیو به کاهش آسیب سلولی که ممکن است در مادران باردار رخ دهد، کمک می‎کند. استرس اکسیداتیو فرآیندی است که در آن رادیکال های آزاد به سلول‌های بدن آسیب می‎رسانند.  

علاوه بر این، ریحان دارای چندین ماده معدنی و مغذی مانند ویتامینC، ویتامین E، فسفر و پتاسیم است که به ایجاد یک سیستم ایمنی عالی کمک می‎کند و می‎تواند از شما و جنین شما در برابر عفونت‌ها محافظت کند. ریحان همچنین حاوی فولات است که از خطرات نقایص دوران بارداری در جنین جلوگیری می‎کند. 

زنان باردار معمولا از کم خونی رنج می‎برند. ریحان منبع بسیار خوبی از آهن است که برای پرانرژی نگه داشتن زنان باردار ضروری است و به بهبود تعداد گلبول‌های قرمز خون و حفظ سطح هموگلوبین مورد نیاز کمک می‎کند. از این رو می‎توان به راحتی با خوردن ریحان در دوران بارداری کم‎خونی را کاهش داد. 

خاصیت ضد التهابی ریحان در تسکین هر گونه دردی که در دوران بارداری معمولا شایع است، موثر است. 

جدا از این فواید، ریحان می‎تواند استرس را کاهش دهد، سطح قند خون را تنظیم کند و یک داروی خوب برای سرماخوردگی و آنفولانزا و تقویت ریه‌ها است. 

عوارض مصرف ریحان در دوران بارداری

با وجود فواید زیاد، مصرف ریحان عوارض جانبی کمی نیز دارد که در صورت مصرف بیش از حد ممکن است ایجاد شود. در اینجا برخی از خطراتی که خوردن ریحان ممکن است در دوران بارداری ایجاد کند، آورده شده است.

کاهش سطح قند: مصرف زیاد ریحان در دوران بارداری ممکن است باعث کاهش سطح قند خون، سرگیجه، لرزش و تحریک پذیری شود.

رقیق کننده خون: ریحان به عنوان رقیق کننده خون شناخته می‎شود. از این رو مصرف ریحان به زنان بارداری که اختلالاتی دارند که مانع از لخته شدن موثر خونشان می‎شود، توصیه نمی‌شود.


نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری

منابع: