مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

خواص ریحان در بارداری
ریحان یکی از سبزیهای مورد استفاده ما ایرانیها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العادهای دارد. مصرف ریحان در دوران بارداری (البته در مقادیر متوسط) بیخطر است و فواید زیادی برای مادر و جنین دارد. فقط مطمئن شوید که ریحان قبل از مصرف به درستی شسته شده باشد.
در ادامه به تعدادی از فواید رایج و خیلی مهم مصرف ریحان در دوران بارداری اشاره میکنیم.
ریحان منبع غنی از ویتامین K است. این ویتامین کمک زیادی به جلوگیری از لخته شدن خون میکند و از این رو خطر از دست دادن بیش از حد خون در هنگام زایمان را نیز کاهش میدهد. ریحان منگنز هم دارد. منگنز به رشد استخوان ها و غضروف جنین داخل رحم کمک میکند و دارای خواص آنتی اکسیدانی است که با به حداقل رساندن استرس اکسیداتیو به کاهش آسیب سلولی که ممکن است در مادران باردار رخ دهد، کمک میکند. استرس اکسیداتیو فرآیندی است که در آن رادیکال های آزاد به سلولهای بدن آسیب میرسانند.
علاوه بر این، ریحان دارای چندین ماده معدنی و مغذی مانند ویتامینC، ویتامین E، فسفر و پتاسیم است که به ایجاد یک سیستم ایمنی عالی کمک میکند و میتواند از شما و جنین شما در برابر عفونتها محافظت کند. ریحان همچنین حاوی فولات است که از خطرات نقایص دوران بارداری در جنین جلوگیری میکند.
زنان باردار معمولا از کم خونی رنج میبرند. ریحان منبع بسیار خوبی از آهن است که برای پرانرژی نگه داشتن زنان باردار ضروری است و به بهبود تعداد گلبولهای قرمز خون و حفظ سطح هموگلوبین مورد نیاز کمک میکند. از این رو میتوان به راحتی با خوردن ریحان در دوران بارداری کمخونی را کاهش داد.
خاصیت ضد التهابی ریحان در تسکین هر گونه دردی که در دوران بارداری معمولا شایع است، موثر است.
جدا از این فواید، ریحان میتواند استرس را کاهش دهد، سطح قند خون را تنظیم کند و یک داروی خوب برای سرماخوردگی و آنفولانزا و تقویت ریهها است.
عوارض مصرف ریحان در دوران بارداری
با وجود فواید زیاد، مصرف ریحان عوارض جانبی کمی نیز دارد که در صورت مصرف بیش از حد ممکن است ایجاد شود. در اینجا برخی از خطراتی که خوردن ریحان ممکن است در دوران بارداری ایجاد کند، آورده شده است.
کاهش سطح قند: مصرف زیاد ریحان در دوران بارداری ممکن است باعث کاهش سطح قند خون، سرگیجه، لرزش و تحریک پذیری شود.
رقیق کننده خون: ریحان به عنوان رقیق کننده خون شناخته میشود. از این رو مصرف ریحان به زنان بارداری که اختلالاتی دارند که مانع از لخته شدن موثر خونشان میشود، توصیه نمیشود.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع:
برچسب ها :
مصرف ریحان در بارداری