مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف دارچین در دوران بارداری
دارچین یک ادویه شیرین و خوش طعم است که در بسیاری از نوشیدنیها و غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آیا مصرف دارچین در دوران بارداری بی خطر است یا خیر. مصرف برخی از غذاها مانند ماهی با جیوه بالا، تخم مرغ خام و گوشت نیم پز در دوران بارداری ممنوع است اما خوشبختانه دارچین جز این موارد نیست. در مورد میزان مجاز مصرف دارچین در دوان بارداری می توان گفت که مصرف روزانه ی آن کاملا بی خطر است اما مصرف زیاد دارچین میتواند عوارض جانبی نامطلوبی از جمله مشکلات گوارشی یا زخمهای دهان ایجاد کند. در رابطه با مصرف آن هیچ دستورالعمل ثابتی برای افراد باردار یا شیرده وجود ندارد؛ به همین دلیل بهتر است مقدار کمی دارچین به عنوان ادویه در دستور غذایی قرار گیرد.
بارداری سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و به همین دلیل مادر باردار در این دوران در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونتها قرار دارد. مصرف دارچین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. دارچین همچنین حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند پلیفنولها است که به بدن کمک میکنند تا با رادیکال های آزاد کننده مولکولهایی که به سلولهای بدن آسیب می رسانند و باعث بیماری می شوند، مبارزه کنند. آنتیاکسیدانها نیز به تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر عفونتهای باکتریایی و قارچی کمک میکنند.
دارچین به عنوان یک عامل ضد التهاب عمل میکند و مصرف آن به طور بالقوه التهاب را در سراسر بدن کاهش میدهد و به تسکین درد مفاصل و دردهای عضلانی کمک میکند. شواهد همچنین نشان میدهد که دارچین می تواند فشار خون را تنظیم کند.
کنترل قند خون در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها دیابت بارداری هر ساله بر ۱۰ درصد از بارداری ها در ایالات متحده تأثیر میگذارد. دیابت بارداری زمانی اتفاق میافتد که انسولین کافی برای کاهش سطح قند خون در بدن تولید نشود. پلی فنولهای موجود در دارچین میتواند با بهبود حساسیت به انسولین به تنظیم سطح قند خون کمک کند و به بدن اجازه میدهد تا گلوکز را به طور موثرتری استفاده کند.
عوارض جانبی مصرف دارچین در دوران بارداری
- مصرف دارچین در برخی افراد ممکن است سبب بروز واکنش آلرژیک شود که با خارش دهان یا زبان، بثورات پوستی یا مشکل در تنفس نمایان میشود؛
- مصرف زیاد این ادویه می تواند باعث سوزش سر دل یا سوء هاضمه شود؛
- علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که دارچین میتواند تعداد پلاکتهای خون را کاهش دهد. به همین دلیل در صورتی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید باید مصرف این ادویه را محدود کنید.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع:
برچسب ها :
مصرف دارچین در دوران بارداری