مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف کنجد در بارداری

مصرف کنجد در بارداری

آیا می توان در بارداری کنجد مصرف کرد؟

دانه های کنجد غذاهای غنی از مواد مغذی هستند که حاوی مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن، اسید فولیک و منیزیم هستند. مصرف دانه های کنجد در دوران بارداری به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند برای سلامت مادر و جنین مفید باشد. می‌توان دانه‌های کنجد را به سالاد، شیک های انرژی‌زای خانگی اضافه کرد تا ارزش غذایی غذا را افزایش دهد. با این حال، مصرف کلی آنها باید در حد اعتدال نگه داشته شود تا از عوارض جانبی مصرف بیش از حد جلوگیری شود. حتی یک تصور غلط رایج وجود دارد که می گوید دانه کنجد می تواند باعث سقط جنین شود.


فواید مصرف کنجد در بارداری

دانه های کنجد حاوی کلسیم، اسید فولیک، آهن، منیزیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان هستند و این دانه ها حاوی حدود 989 میلی گرم کلسیم در هر 100 گرم است. همچنین نیاز به آهن در دوران بارداری دو برابر می شود و کمبود آن ممکن است باعث کم خونی شود. دانه کنجد حدود 8/14 میلی گرم در هر 100 گرم اهن دارد.   
این دانه سرشار از ویتامین های گروه B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین و پیریدوکسین هستند که همگی رشد مناسب جنین را تضمین می کنند.
حاوی ویتامین C است که می تواند سیستم ایمنی زنان باردار را تقویت کند.
منبع خوبی از پروتئین ها و اسیدهای آمینه است که برای رشد مناسب جنین ضروری است.
کنجد به عنوان یک منبع غنی از فیبر، می تواند در دوران بارداری به هضم غذا کمک کند.
حاوی اسید اولئیک است که سطح LDL را پایین نگه می دارد و HDL را بهبود می بخشد.
تحقیقات نشان می دهد که دانه کنجد در فشار خون بالا موثر است و ممکن است باعث کاهش قند خون در زنان مبتلا به دیابت شود. این دانه ها حاوی مواد شیمیایی هستند که به کاهش تورم و افزایش ترمیم زخم های پوستی کمک می کنند.


عوارض مصرف زیاد کنجد در دوران بارداری:

در سه ماهه اول که بارداری هنوز حساس است، کنجد نباید زیاد مصرف شود. اگر بعد از خوردن کنجد لکه بینی مشاهده کردید، باید با پزشک خود مشورت کنید.
اگر سابقه آلرژی به دانه ها دارید از آنها اجتناب کنید زیرا دانه ها از جمله کنجد جزو آلرژن های غذایی رایج شناخته شده هستند و توصیه می شود قبل از مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت کنید.


نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری

منابع: