مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

تغییرات پستان ها در دوران بارداری
از ابتدای بارداری باید انتظار تغییراتی در سینه را داشته باشید. این تغییرات طبیعی است به این دلیل که سینه های شما در حال آماده شدن برای تولد نوزادتان هستند.
تغییرات سینه مرتبط با بارداری شامل:
- رشد و بزرگ شدن سینه ها
- افزایش حساسیت
- تیرگی نیپل (برجستگی سر سینه) و آرئول (هاله قهوه ای اطراف نیپل) بعلت تغییرات هورمونی که بر رنگدانه های پوست تاثیر می گذارند.
- پیدایش رگ های تیره اطراف سینه (بعلت افزایش جریان خون ورودی به سینه ها)
- احتمال ترشح ماده ای زردرنگ و غلیظ به نام کلستروم (آغوز)
- بیرون زدگی بیشتر نیپل و بزرگ شدن نیپل و آرئول
- افزایش غدد کوچک سطحی روی آرئول بنام برجستگی مونتگومری
از آنجایی که تغییرات هورمونی دلیل این تغییرات هستند، امکان دارد شما علائم ذکر شده را نسبت به دیگران بیشتر یا کمتر تجربه کنید.
نحوه برخورد با تغییرات سینه در بارداری چگونه است؟
چند پیشنهاد می تواند به شما کمک کند تا راحت تر با این تغییرات کنار بیایید:
-
رشد و بزرگی سینه ها:
با خرید یک سینه بند حمایتی می توانید احساس ناراحتی ناشی از سنگینی و بزرگی سینه ها را کاهش دهید، اگر سایز سینه های شما خیلی افزایش یافته می توانید شب ها از سینه بندهای پنبه ای استفاده کنید.
ویژگی های سینه بند مناسب بارداری:
- حمایت مناسب
- داشتن بند از قسمت تحتانی سینه بند
- داشتن بند پهن بر روی شانه ها
- قابلیت تنظیم بسته شدن (سینه بندهایی که از پشت بسته می شوند قابلیت تنظیم بیشتری نسبت به سینه بندهایی که از جلو بسته می شوند دارند)
- اجتناب از سینه بندهای بندی
-
حساس و دردناک شدن سینه ها:
هورمون های بدن شما سینه ها را برای شیردهی آماده می کنند. مجاری شیری در حال رشد هستند و با پر شدن شیر درون آنها کشیده می شوند. تمامی این اتفاقات باعث حساس شدن سینه ها و خصوصا نیپل می شوند.
-
کلستروم:
آغوز یا پیش شیر یک مایع آبکی شیرین با قابلیت هضم بالا می باشد.در طول سه ماهه دوم بارداری ممکن است سینه های شما شروع به تولید کلستروم کنند. ظاهر کلستروم در ابتدا غلیظ و زرد رنگ است و با نزدیک شدن به زمان زایمان تقریبا بی رنگ می شود. کلستروم در چند وعده اول قبل از ترشح شیر تغذیه کودک شما را فراهم می کند.
زمانی که سینه هایتان را ماساژ می دهید یا زمانی که از نظر جنسی تحریک می شوید امکان خروج ترشحاتی از سینه وجود دارد. اگر در طول بارداری ترشحی نداشتید یا ترشح زیادی داشتید در هر دو مورد نگران نباشید زیرا حتی زنانی که این ترشحات را تجربه نکرده اند باز هم شیر به حد کافی برای کودک خود تولید می کنند.
تشخیص توده های سینه در بارداری چگونه است؟
انجام معاینات سینه توسط خودتان در بارداری بسیار مهم است، متاسفانه در طول بارداری به دلیل تغییرات زیاد بوجود آمده انجام معاینه مشکل است. سینه های شما با بزرگ شدن حساس هم می شوند و گاهی اوقات ممکن است توده هایی در آن لمس شود. این موضوع مهم است که در طول بارداری ماهی یکبار سینه های خود را معاینه کنید و از تغییرات آن باخبر شوید.
بسیاری از توده هایی که در طول بارداری پیدا می شوند ناشی از متراکم شدن مجاری شیری می باشند. ویژگی این توده ها قرمز بودن، حساس بودن به لمس و برجستگی سفت در سینه است.
کمپرس گرم (زیر دوش آب گرم بایستید یا پارچه را با آب گرم خیس کنید و بر روی سینه بگذارید) و ماساژ احتمالا در طی چند روز باعث باز شدن مجاری می شود. اگر نسبت به طبیعی بودن توده ای که خودتان لمس کرده اید مطمئن نیستید در ملاقات بعدی حتما موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید سرطان سینه در میان زنان جوان تر از 35 سال نادر است.
اگر برنامه ای برای بدنیا آوردن کودک پس از 35 سالگی دارید قبل از اقدام به بارداری راجع به انجام ماموگرافی جهت رد سرطان سینه با پزشک خود مشورت کنید.
نویسنده مقاله : سپیده شهبازی
منابع:
برچسب ها :