مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

پریناتولوژی چیست

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

پریناتولوژی چیست

پریناتولوژی و کنترل بارداری

اگر قصد بچه‌‌دار شدن دارید و یا به تازگی متوجه شده‎‌اید که فرزندی در راه دارید، احتمالا با تخصص پریناتولوژی آشنا باشید یا به گوش‌تان خورده باشد. حتما این سوال برای شما ایجاد خواهد شد که پریناتولوژیست دقیقا چه کاری انجام می‌دهد و فرق این متخصص با پزشک زنان و زایمان یا ماما چیست؟ برای اینکه به جواب این سوال برسید، لازم است تا آخر این مقاله همراه ما باشید. 

پریناتولوژی چیست

اکثر زنان، بارداری خود را آرام و بدون هیچ مشکل جدی به اتمام می‌‏ر‌سانند. اما برخی از مادران با مشکلاتی مواجه می‎‌شوند و بارداری آن‌ها پرخطر در نظر گرفته می‌شود. پریناتولوژی یا طب مادر و کودک یک رشته فوق تخصص در زمینه زنان و زایمان است که به صورت اختصاصی‎‌تر به مراقبت‌های جنین و بارداری‌های پرخطر می‌پردازد. در واقع پریناتولوژیست‌ها پزشکانی هستند که بارداری‌های پرخطر را کنترل می‌کنند.  

برای درک بهتر این موضوع ابتدا باید بدانیم بارداری پرخطر به چه معناست. به طور کلی، بارداری‌ای پرخطر در نظر گرفته می‎شود که طی آن به طور بالقوه جان مادر یا جنین در خطر باشد. بارداری می‌تواند از ابتدا پرخطر باشد یا با پیشرفت بارداری، پرخطر شود. برخی از زنان حتی قبل از باردار شدن در معرض خطر بالایی قرار دارند. پرخطر بودن لزوما به این معنا نیست که بارداری یا زایمان شما دشوار خواهد بود، اما به پزشک شما اطلاع می‌دهد که عواملی وجود دارد که باید هنگام برنامه‌ریزی درمان از آن‌ها آگاه باشد و نیاز به کنترل و معاینات بیشتری در مقایسه با سایر زنان باردار دارید.

اهمیت پریناتولوژی چیست

پریناتولوژی یک زمینه مهم در علم پزشکی است که به حفظ سلامت مادر و نوزاد کمک زیادی کرده است. مراقبت‌های پیش از زایمان و نظارت بر رشد و نمو جنین می‌تواند به شناسایی و درمان به موقع مشکلات احتمالی کمک کند. 

پریناتولوژی چیست

چه زنانی باید به پریناتولوژیست مراجعه کنند

هر مادری که بارداری پرخطری را پشت سر می‌گذارد، لازم است پریناتالوژیست مراجعه کند. برخی از عواملی که احتمال عوارض احتمالی بارداری را افزایش می‌دهند عبارتند از:

  • دیابت دارید یا در بارداری قبلی خود سابقه دیابت بارداری داشتید؛
  • سابقه بیماری قلبی یا فشار خون بالا دارید؛
  • مبتلا به بیماری کلیوی یا گوارشی هستید؛
  • سن شما بالای ۳۵ سال است؛
  • مبتلا به پره‎اکلامپسی هستید؛
  • مبتلا به یک بیماری عفونی مثل هپاتیت، HIV/AIDS یا توکسوپلاسموز هستید؛
  • آزمایشات بارداری شما مشکل غیرعادی را نشان داده است؛
  • سابقه مشکلات بارداری از جمله زایمان زودرس یا سقط جنین دارید؛
  • اگر سابقه جنین ناهنجار در بارداری‌های قبلی خود داشته‌اید؛
  • جنین شما مشکوک به نقص مادرزادی یا مشکل رشد است؛
  • به تكنيك‌های تهاجمی تشخيصی قبل از تولد نیاز دارید؛
  • منتظر بیش از یک نوزاد هستید؛ (مثلاً دوقلو یا سه قلو)
  • نیاز به ریداکت یا کاهش تعداد جنین دارید. (در بارداری چندقلویی)

اهمیت مراجعه به پریناتولوژیست

شاید ارجاع داده شدن به یک پریناتولوژیست، منجر به نگرانی شما و اطرافیان‎تان شود. فوق تخصص‌های پریناتولوژیست به طور خاص برای رسیدگی به بارداری‌های پرخطر آموزش دیده‌اند. بنابراین اگر پزشک، شما را برای نظارت بیش‎تر به یک پریناتولوژیست ارجاع داده است، بدانید که برای مراقبت بیش‎تر و حفظ سلامتی شما و نوزادتان حتما لازم است تحت نظر باشید. 

پریناتولوژیست‌ها همچنین مشاوره‌های قبل از بارداری را برای زنانی که قصد بارداری دارند و دارای مشکلات سلامتی هستند که ممکن است منجر به عوارض بارداری شود، ارائه می‎دهند. 

کلام آخر

گاهی طی بارداری مادر یا جنین با مشکلاتی مواجه می‎شود که برای پیگیری و درمان آن به تخصص بیش‎تری نیاز است. در چنین شرایطی یک پریناتولوژیست می‎تواند کمک کننده باشد.

 شما می‌توانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.

نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری

برچسب ها :