ارتباط مصرف استامینوفن در دوران بارداری با مشکلات رفتاری کودک در آینده
مصرف استامینوفن در طول دوران بارداری با خطر بالای مشکلات رفتاری کودکان در آینده و احتمال بیشفعالی آنها مرتبط است. مطالعات جدید نشان میدهد مصرف استامینوفن در دوران بارداری به دلیل وجود عنصر «تیلنول» در آن میتواند کودکان را در معرض خطر بالاتر مشکلات متعدد رفتاری قرار دهد.
در این مطالعه ۷۷۹۶ مادر باردار و فرزندان آنان را بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۲ مورد مطالعه و بررسی قرار دادند. محققان ارتباط بین مشکلات رفتاری کودکان را پیش از تولد (در دوران بارداری) و بعد از تولد (پس از بارداری) با مصرف استامینوفن توسط مادران مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعه مادران در ۱۸ و ۳۲ هفتگی بارداری و پنج سالگی کودکان مورد پرسش قرار گرفتند.
این مطالعه نشان میدهد که مصرف استامینوفن در ۱۸ و ۳۲ هفتگی بارداری میتواند به بیشفعالی، مسائل عاطفی و رفتاری کودکان در آینده منجر شود. با این حال این خطرات بالقوه باید به دقت با خطرات ناشی از عدم درمان تب یا درد مادر در دوران بارداری مقایسه شود. زیرا تب درماننشدهی مادران در دوران بارداری میتواند منجر به زایمان زودرس شود. پس نمیتوان مصرف استامینوفن در دوران بارداری را به دلیل عوارض احتمالی آن بر آیندهی کودک ممنوع کرد. از طرفی میزان دوز و مدت مصرف استامینوفن در دوران بارداری نیز بر میزان عارضهی احتمالی مؤثر است.
بدین ترتیب باید با آموزش صحیح مادران در دوران بارداری از مصرف بی رویهی استامینوفن با هدفِ جلوگیری از عوارض آن بر آیندهی کودک جلوگیری کرد. تا به امروز مصرف استامینوفن فاقد کدئین در دوران بارداری مجاز در نظر گرفته میشد ولی از این پس باید از مصرف آن جز در موارد ضروری و با تجویز پزشک خودداری نمود.