سوالات پرتکرار بارداری
سلام خانم دکتر من اقدام به بارداری کردم، میگن خانم باردار باید حتما ید مصرف کنه خواستم ببینم این یدی که تو نمک هامون هست کافیه یا نه؟
پاسخ مشاور سایت سارا حبیبی کارشناس مامایی:
سلام دوست عزیزم نمکهای تصفیه شده ی یددار منبع خوبی برای ید مورد نیاز بدن هستند. (البته باید توجه داشت این نمک باید در انتهای طبخ غذا به آن اضافه شود تا ید موجود در نمک از بین نرود). با اینحال با توجه به این که مادر باردار معمولا ید بیشتری نسبت به فرد عادی نیاز دارد و از آن جا که مشکلات تیروئیدی تاثیرات بسیار مخربی روی مادر و جنین میگذارد به مادران توصیه میشود از سه ماه قبل از بارداری تا هفته ی 16 بارداری از مکمل یدوفولیک استفاده نمایند که هم ید و هم اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تامین میکند. لازم به ذکر است سیب زمینی پخته، شیر، میگو، سینهی بوقلمون، آلوی خشک، لوبیا سفید، ماهی تن، تخم مرغ آبپز، ماست، موز و توت فرنگی منابع غنی ید هستند.