مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

با سرماخوردگی کودکم چه کنم؟
وقتی کودکتان بیمار است در انتخاب داروی مناسب برای او دقت بیشتری کنید. با مطالعهی نکات زیر میتوانید داروهای مناسب او را انتخاب کنید.
در ابتدا باید سن کودکتان را در نظر بگیرید. برخی از داروها مانند داروهای ضد سرفه، داروهای ضد احتقان و آنتیهیستامینها را نباید برای کودکان زیر چهار سال تجویز کرد. شواهد نشان داده که این داروها کودکان را در معرض عوارض جانبی قرار میدهند و کمکی به بهبود سرماخوردگیشان نمیکنند. نتایج بررسیهای محققانِ مدرسهی داروسازی کالج سلطنتی لندن که در میان سال های 1969 تا 2006 انجام گرفت، نشان میدهد حدود ۶۰ کودک زیر چهار سال در خلال این سالها به دلیل مصرف این داروها جان خود را از دست دادهاند.
از زمانی که والدین به این نتیجه رسیدند که تجویز و مصرف دارو تأثیری بر درمان سرماخوردگی کودکشان ندارد، باید پنج تا 10 روز علائم بیماری او را ثبت کرده و صبر کنند.
کودکان چهار ساله
متخصصان بر این عقیدهاند که مصرف داروهای سرماخوردگی برای کودکان چهار ساله مشکلی ندارد، اما سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) معتقد است پیش از خوراندن این گونه داروها باید به نکات زیر توجه کرد:
- قبل از اینکه دارو را به کودک خود بدهید، توضیحات روی بستهبندی را با دقت مطالعه و اجرا کنید، چون بعضی از داروها از ترکیب سایر داروها ساخته میشوند. در خوراندن مقدار مناسب داروی سرماخوردگی به کودکتان که حاوی مواد ضد درد و احتقان است دقت کنید تا عوارض جانبی کاهش یابد.
- هرگز دوز داروی کودکتان را افزایش ندهید، چون خوراندن داروی بیش از اندازه میتواند خطرناک باشد.
- هرگز داروهای مخصوص بزرگسالان را به کودکان ندهید. کودکان باید داروهای ویژهی خود را استفاده کنند.
- اگر در مصرف دارویی خاص برای کودکتان تردید دارید، از پزشک مشورت بگیرید.
- داروهایی که کودکتان مصرف میکند را یادداشت کرده تا در صورت لزوم در اختیار پزشکش قرار دهید.
- از قاشق چایخوری استفاده نکنید. بهتر است از قاشقی که درون بستهبندی قرار دارد استفاده نمایید.
روشهای التیام سرماخوردگی کودک بدون مصرف دارو
تنها راه تسکین و از میان بردن علائم بیماری کودکتان، داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه نیست و شما میتوانید به جای دارو به توصیههای زیر عمل کنید:
- مصرف داروی تیلنول کودکان (استامینوفن) یا موترین (ایبوپروفن) برای کاهش بدن درد.
- چکاندن چند قطره سرم مخصوص شستوشو در بینی کودک برای کاهش دادن ترشحات مخاطی
- خوراندن مایعات به کودک برای کاهش و شفاف شدن ترشحات مخاطی
- استفاده از دستگاه مرطوبکنندهی هوا در اتاق خواب کودک
- مشورت با پزشک کودکانی که از بیماری آسم رنج میبرند.
زمان مراجعه به پزشک
اگر علایم و نشانههای سرماخوردگی پس از گذشت یک هفته از میان نرفت یا تشدید شد باید به پزشک متخصص اطفال مراجعه کرد. در برخی از موارد سرماخوردگی زمینهی بروز عفونت گوش و سینوس را فراهم میکند.
نویسنده مقاله : فرشاد شریفی
منابع:
برچسب ها :