مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب کودک

پنهان کردن فهرست مطالب کودک

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

تأثیر وزن و سطح قند خون مادر بر اندازه‌ی نوزاد

تأثیر وزن و سطح قند خون مادر بر اندازه‌ی نوزاد

تأثیر وزن و سطح قند خون مادر بر اندازه نوزاد
 

مطالعات اخیر نشان داده اند که چاقی و اضافه وزن طی بارداری باعث وزن بیشتر در نوزاد خواهد شد. در واقع مادرانی که وزن بالاتری دارند کودکان بزرگ تر و درشت تری به دنیا می آورند.

با استفاده از اطلاعات بیش از 30000 نفر، محققان به این نتیجه رسیدند که  زنانی که ناقل آلل های ژن مرتبط با چاقی هستند فرزندان بزرگ تری به دنیا می آورند. همچنین نتیجه مشابه در مورد مادرانی که استعداد ژنتیکی در بالا رفتن قند خون داشتند و به عبارتی درمورد دیابت نوع 2 پیش دیابتی محسوب می شدند، یافت شد. اما مادرانی که آلل چندین ژن مرتبط با فشار خون بالا را داشتند، نوزادان کوچک تری به دنیا آوردند.

در واقع یافته ها نشان دادند که وزن بالا و میزان بالای قند خون در مادر باعث به دنیا آمدن نوزادی با وزن بیشتر می شود. دلیل افزایش وزن مادر می تواند متاثر از سواد، رژیم غذایی، استعمال دخانیات و سایر فاکتورهای مرتبط با شیوه زندگی باشدکه بر نوزاد نیز اثر خواهند گذاشت.

در واقع وزن نوزاد متاثر از وضعیت ژنتیکی مادر برای چاقی است. وضعیت ژنتیکی مادر نیز با در نظر گرفتن معیارهای ژنتیکی از جمله قند خون، فشار خون، کلسترول، تری گلیسیرید بررسی شد.

به طور نسبی با بررسی معیارها می توان به این نتیجه رسید که با اضافه شدن 4 واحد به BMI مادر، 2 اونس به وزن کودک اضافه می شود. BMI در واقع تخمینی از بدن فرد بر مبنای میزان قد و وزن او است. BMI طبیعی بین 18.5 تا 24.9 در نظر گرفته می شود.

همچنین محققان دریافتند که به ازای  هر 10 واحد افزایش در فشار خون سیستولی، 7 اونس از وزن نوزاد هنگام تولد کاهش پیدا می کند. دلیل این امر این است که فشار خون بالا  رشد جنین را مهار می کند.

نویسنده مقاله : حسنا بابی نی

منابع:

برچسب ها :

نوزاد