مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب کودک

پنهان کردن فهرست مطالب کودک

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب کودک

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودک

پنج ماهگی کودک

هفته‌ هفدهم کودک

در این زمان او چند دقیقه با دست‌ها و پاهایش بازی می‌کند و یک حرکت را بارها و بارها تکرار می‌کند تا از دیدن نتیجه‌‌ی آن کار مطمئن شود. سپس کم کم کارهای مختلفی انجام می‌دهد تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.

کودک شما خودش را سرگرم می‌کند و آرام‌تر خواهد بود. صداهای مختلفی از خود در می‌آورد و بیشتر به شما و مخصوصاً لبانتان خیره می‌شود، زیرا به دقت به حروف و صدایی که از دهان شما خارج می‌شود گوش می‌کند.

هم‌چنین اتفاق جالبی که به تدریج طی شش ماه اول زندگی رخ می‌دهد، تغییر در جنس و رنگ موی کودک است و در این سن احتمال اینکه کودک تمام موهای خود را از دست دهد وجود دارد و درآمدن موهای جدید نیز فرآیندی زمان‌بر است.

هم‌چنین یافته‌ها نشان می‌دهد زمانی که کودک به چیزی عادت می‌کند آن اتفاق برای او خسته‌کننده خواهد شد و تغییرات را به خوبی می‌تواند حس کند و به آن‌ها علاقه نشان می‌دهد. برخی از کودکان در این سن تپل‌تر و بامزه‌تر از هر وقت دیگری می‌شوند. اما نگران چاقی آن‌ها نباشید، زیرا هنگامی که شروع به تحرک بیشتر کنند وزن را از دست می‌دهند. در صورتی که کمتر از قبل سر و صدا کند، باید به پزشک اطلاع داده شود.

بازی هفته‌ هفدهم کودک

می‌توانید با قرار دادن قابلمه یا کلاه‌های عجیب روی سرتان کودک را به وجد آورید. هنگامی که روبروی هم نشسته‌اید، بینی‌تان را به هم بمالید.

با وجود اینکه گریه کردن مؤثرترین راه برقراری ارتباط کودک در این سن است، حس شوخ‌طبعی او هم در حال تکوین است. با او قایم موشک بازی کنید تا خنده‌ی او را از ته دل مشاهده کنید. صداهای مختلف درآورید و به حالت‌های احمقانه‌ای به او لبخند بزنید. بهتر است پدر برای برقراری رابطه‌ی بیشتر، گاهی کودک را به حمام ببرد.

برای منظم کردن برنامه‌ی خواب از یک برنامه پیروی کنید. به کودک غذا بدهید و او را حمام ببرید، لباس راحت تن به او بپوشانید و کتاب یا آهنگ مورد علاقه‌ی او را بخوانید و او را در تخت قرار دهید.

 

هفته‌ هجدهم کودک

در این سن می‌تواند به راحتی و بدون نیاز به تکیه‌گاه بنشیند و به خوبی غلت بزند. سعی کنید برای هر کار تازه‌ای که انجام می‌دهد دست بزنید. هنگامی که کودک را بیرون می‌برید مراقب باشید گرمازده نشود و کلاه سر او بگذارید تا گرمای شدید به سر او نخورد.

بازی هفته‌ هجدهم کودک

شب‌ها ماه را به او نشان دهید و از مردی که روی ماه نشسته برای او قصه بگویید. مکان اسباب‌بازی‌ها را تغییر دهید و در مکان‌های مختلف با او بازی کنید. بازی مناسب با او بالا و پایین بردن دست و پای او است که حس اعتماد او نسبت به شما را افزایش می‌دهد.

کم کم سعی می‌کند از تمام حواسش استفاده کند و فعالیت‌هایش را با کمک تمام حواس انجام دهد. در صورتی که بی‌تابی کودک زیاد شده و تب خفیف و آبریزش از دهانش بیشتر شده باشد، به احتمال زیاد زمان دندان درآوردن او نزدیک است.

به خاطر داشته باشید که آرام بودن محیط اطراف نوزاد به رشد ذهنی بهتر و هوش و استعداد او کمک می‌کند. بنابراین محیطی عاری از استرس برای او فراهم کنید. برای تقویت شنوایی مدام برای او موسیقی پخش کنید و برای بهبود قوای دیداری برای او کتاب‌هایی با تصاویر جالب بیاورید.

 

هفته‌ نوزدهم کودک

در این دوره‌ی زمانی خواب نوزاد در روز کمتر می‌شود و بیشتر تمایل دارد بازی کند. بنابراین شب‌ها راحت‌تر به خواب می‌رود. کودک در این سن حدود 14 ساعت می‌خوابد. سعی کنید در این دوره بیشتر با کودکتان صحبت کنید و برای او موسیقی پخش کنید.

بازی هفته‌ی نوزدهم کودک

از آن جایی که به گرفتن اشیا علاقه‌مند است، می‌توانید توپ سبکی را به سمت او پرتاب کرده و او را تشویق کنید تا توپ را به سمت شما بیندازد.

 

هفته‌ بیستم کودک

کودک شما به پیچیدگی شما نمی‌تواند احساساتش را بروز دهد، گرچه عصبانیت و بی‌حوصلگی و خوشحالی را به راحتی بروز می‌دهد. در این سن او شما را بغل می‌کند و می‌بوسد، اما برای نشان دادن علاقه‌اش، بیشتر از قبل دست‌هایش را به سمت شما دراز می‌کند تا او را بلند کنید یا موقع دور شدن شما گریه می‌کند.

همان‌طور که کودک شما بزرگ‌تر می‌شود بیشتر از دوری شما گریه می‌کند و از دیدن شما هیجان‌زده می‌شود. هم‌چنین ممکن است با دیدن شما دست‌هایش را بالا ببرد تا شما او را در آغوش بگیرید. اکنون متوجه شوخی‌های شما می‌شود و به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد، هم‌چنین گاهی سعی در خنداندن شما می‌کند.

کودک شما در یک سال اول زندگی چندین بار ممکن است دچار سرماخوردگی شود، زیرا ویروس‌ها از طریق هوا، لمس اشیا و اسباب‌بازی‌ها می‌توانند منتقل شوند. سیستم ایمنی کودک مانند افراد بزرگسال قادر به مقابله با بیماری نیست. از آن جایی که کودک دست خود را به چشم و دهانش می‌زند، احتمال انتقال ویروس به بدن او افزایش می‌یابد. از علایم رایج سرماخوردگی در کودک عطسه، اشکِ چشم، سرفه، آبریزش بینی، بی‌حالی و به میزان کمی تب است.

تجویز دارو در این سن به نفع کودک نیست و باید اجازه داد تا بدن کودک با ویروس مقابله کند. در صورتی که سرماخوردگی کودک با تب تشدید شود، پزشک استامینوفن تجویز می‌کند. در مواردی مانند تب 38 درجه یا بالاتر، تنفس سریع، ترشح زیاد از چشم، عفونت گوش یا گریه کردن هنگام خوردن شیر، باید سریعاً به پزشک اطلاع داده شود.

نویسنده مقاله : حسنا بابی نی

منابع:

    برچسب ها :