مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

پیشبینی جنسیت نوزاد با استفاده از فشار خون مادر قبل از لقاح
اخیراً یک مطالعهی منتشرشده از چین نشان میدهد که فشار خون مادر قبل از لقاح ممکن است جنسیت جنین را تحت تأثیر قرار دهد. در صورت تکرار نتایج به دست آمده در مطالعات بعدی، این میتواند یک کشف شگفتانگیز باشد. نتایج این مطالعه نشان میداد که در صورت بالا بودن فشار خون مادر قبل از لقاح، یک جنین دختر و با پایین بودن آن، یک جنین پسر در راه خواهد بود.
اگر چه راههای سنتی زیادی برای تشخیص جنسیت جنین در اوایل بارداری پیشنهاد شده ولی تا زمانیکه با انجام پژوهشهای علمی تأیید نشوند قابل استناد نخواهند بود. همچنین تحقیقاتی که بر روی حیواناتی مانند گاو ماده انجام شده نشان میدهد که گاوهایی در وضعیت جسمی بهتر با احتمال بیشتر جنین گاوِ نر باردار خواهند شد. برخی از دانشمندان همچنین بر این باورند که در یک روش مشابه، با توجه به رژیم غذایی مادر قبل از لقاح ممکن است قادر به پیشبینی جنسیت جنین باشند. زنان با بهترین رژیم غذایی، جنین پسر و زنانی با مصرف یک رژیم غذایی کمکالری به احتمال زیاد دختر خواهند داشت. اگرچه این نظریهها بحث برانگیز بوده و به هیچوجه در جهان پذیرفته نیست اما هنوز دانشمندان در جستوجوی روشی برای پیشبینی جنسیت جنین یا تعیین جنسیت قطعی هستند.
در مطالعهی اخیر 1411 نفر از شرکتکنندگان زن را از سال 2009 تحت بررسی و آزمایش قرار دادند. زنان از نظر کلسترول، فشار خون، گلوکز و تریگلیسیرید مورد بررسی قرار گرفتند و این اقدامات به طور متوسط از 26 هفته قبل از باردار شدن انجام شد. در مجموع نتایج بارداریها 739 پسر و 672 دختر بوده است. تجزیه و تحلیل نشان داد که میانگین فشار خون سیستولیک قبل از بارداری در زنانی که نوزادشان پسر بوده بالاتر است.
هنگامی که محققان مطابق با سن، سیگار کشیدن، سطح آموزشوپرورش، دور کمر، شاخص تودهی بدن (BMI)، تریگلیسیرید، LDL ،HDL و قند خون را بررسی کردند، اثرات هنوز قابل توجه بود. متوسطِ فشارخون سیستولیک در زنان دارای جنین پسر 106 میلیمتر جیوه و در زنان دارای جنین دختر 103.3 میلیمتر جیوه بوده است.
بنابراین فشار خون یک زن قبل از بارداری یک عامل ناشناخته است که بر تعیین جنسیت جنین تأثیر میگذارد. اگرچه نتایج جذاب هستند ولی تنها مطالعات بیشتر و قطعیتر نشان میدهد که آیا این تأثیر واقعی است یا نه!
نویسنده مقاله : سارا خلیلی
منابع: