مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

ارتباط ورزش و کاهش وزن با افزایش احتمال بارداری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
یکی از دلایل ناباروری در زنان ابتلا به سندرم تخمدان چند کیستی است. در این سندرم بدن زنان بیش از حد هورمون مردانه تستوسترون و آندروژن ها یا هورمون های جنسی وابسته به صفات مردانه را ترشح می کند. اما مطالعات اخیر نشان داده است که ورزش و کاهش وزن می تواند احتمال بارور شدن زنانی را که به این سندرم مبتلا هستند افزایش دهد. زنان مبتلا به سندرم تخمدان چند کیستی، چرخه قاعدگی نامنظم، افزایش وزن، افزایش مو در صورت و بدن و ناباروری را تجربه می کنند. ممکن است به منظور افزایش هورمون های زنانه و تنظیم تخمک گذاری برای چندین ماه پیش از تلاش برای باردار شدن از قرص های ضد بارداری استفاده کنند.
150 زن مبتلا به سندرم تخمدان چند کیستی مورد مطالعه قرار گرفتند، در بین این افراد، زنانی که ورزش کرده و میزان زیادی وزن از دست داده بودند، نرخ تولد نوزاد بالاتری داشتند.
در چهار ماه ابتدایی بررسی، گروه اول قرص های ضد بارداری مصرف کردند، گروه دوم ورزش کرده و رژیم غذایی کم کالری مصرف کردند و گروه سوم هر دو راهکار را مورد استفاده قرار دادند. بعد از فاز ابتدایی، زنانی که قرص ضدبارداری مصرف می کردند، مصرف آن را متوقف کردند. در این زمان تمام زنان وارد چهار چرخه پزشکی القاکننده تخمک گذاری می شوند که برای باردار شدن آنها طراحی شده است.
در بین 49 زن در گروه اول که قرص ضدبارداری استفاده کرده بودند، 5 نفر صاحب فرزند شدند. درحالیکه در میان زنان گروه دوم از طریق ورزش و کاهش وزن 13 نفر باردار شدند و 12 فرزند در گروه سوم دیده شد.
با این حال که داده آماری این مطالعه کم بود اما می توان نتیجه گرفت که ورزش کردن و کاهش وزن در لقاح نقش مهمتری نسبت به قرص های ضد بارداری دارند که تنها پیش از بارداری، تخمک گذاری را تنظیم می کنند.
براساس تحقیقات، در زنان مبتلا به سندرم تخمدان چند کیستی که چاق هستند، کاهش وزن و مصرف قرص های ضد بارداری بر کیفیت زندگی و پارامترهای تولید مثلی بیشتر اثر می گذارد (موی بدن، سطوح آندروژن، تخمدان های چندکیستی و کنترل خونریزی عادت ماهانه).
در این مطالعه تمام زنان اضافه وزن داشتند، اضافه وزن فارغ از اینکه فرد مبتلا به سندرم چندکیستی تخمدان بوده یا خیر، به خودی خود باعث ایجاد مشکلات باروری است. در کاهش وزن زنان ورزش تاثیر بسیار بیشتری نسبت به قرص های ضد بارداری داشت.
همچنین زنانی که از قرص های ضدبارداری استفاده کردند بیشتر در معرض سندرم های متابولیکی قرار داشتند. به عبارتی مجموعه ای از علائم شامل قند خون بالا که مرتبط با چالش های بارداری است و همچنین افزایش خطر مشکلاتی از جمله بیماری قلبی و دیابت در آنها دیده شد.
ابتلا به سندرم تخمدان چند کیستی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که از جمله آنها مسائل ژنتیکی است. با این وجود شواهد قابل توجهی در مورد تغییرات شیوه زندگی و کاهش وزن برای بهبود عملکرد دستگاه تولیدمثلی و پاسخ به درمان وجود دارد.
نویسنده مقاله : حسنا بابی نی
منابع:
برچسب ها :