مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب پس از زایمان

پنهان کردن فهرست مطالب پس از زایمان

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب پس از زایمان

فواید ورزش بعد از زایمان

فواید ورزش پس از زایمان

فواید ورزش پس از زایمان

ورزش در دوران پس از زایمان مانند ورزش منظم در هر مرحله از زندگی فواید بی‌شماری دارد.

ورزش پس از زایمان می‌تواند سبب سلامت جسمی و روانی شما شود و فواید زیر را برای شما به همراه داشته باشد:

  • کمک به بازگرداندن قدرت عضلانی و سفت کردن بدن
  • کاهش خستگی، به این دلیل که ورزش منجر به افزایش سطح انرژی و تقویت حس سلامتی می‌شود.
  • تقویت سلامت قلبی عروقی
  • تقویت عضلات شکمی
  • تقویت روحیه، کاهش استرس و کمک به جلوگیری از افسردگی پس از زایمان
  • خواب آرام‌بخش
  • کمک به تسریع روند کاهش وزن، به ویژه زمانی‌که با دریافت کالری کم همراه باشد.

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:
بستن
بازکردن

نحوه‌ی کاهش وزن صحیح پس از زایمان

بهترین روش برای کاهش وزن، انجام ورزش‌های هوازی است که باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند. پیاده‌روی سریع، دویدن، شنا یا دوچرخه‌سواری از جمله‌ی این ورزش‌ها هستند.

برای کاهش وزن حداقل تا شش هفته یا چند ماه پس از زایمان صبر کنید. اگر کودک خود را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، بهتر است بیشتر از 500 گرم کاهش وزن در هفته نداشته باشید.

شروع رژیم کاهش وزن در روزهای اول پس از زایمان بر خلق و خو، سطح انرژی و هم‌چنین تولید شیر تأثیر می‌گذارد، اما رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه ورزش منظم و هم‌چنین شیردهی مادر به نوزاد، کمک بزرگی به کاهش تدریجی وزن اضافی دوران بارداری می‌کند.

اگر تمایل به کاهش وزن با حفظ  قدرت عضلانی  دارید، باید ورزشی انجام دهید که باعث افزایش سرعت تنفس و ضربان قلب شود. این نوع ورزش‌ها، ورزش‌های هوازی یا قلبی عروقی نامیده می‌شوند. به یاد داشته باشید که اولویت شما باید توجه به سلامتی خود و کودکتان باشد و به دنبال کاهش وزن فوری نباشید.

 

تأثیر ورزش بر شیردهی

مطالعات نشان داده‌اند که ورزش‌های قدرتی و منظم، اثرات بدی بر توانایی مادر در موفقیت شیردهی ندارد، البته تا زمانی که دریافت کالری و مایعات مادر حفظ شود.

با این حال برخی تحقیقات اعلام می‌دارند که فعالیت جسمی با شدت بالا می‌تواند سبب تجمع اسید‌لاکتیک در شیر مادر شده و باعث مزه‌ی ترش شود که ممکن است خوشایند نوزاد نباشد و باعث امتناع او از شیر خوردن شود. می‌توانید برای جلوگیری از این مشکل، ورزش با شدت کم و متوسط انجام دهید و در طول و پس از ورزش مایعات فراوان بنوشید.

به خاطر داشته باشید تا زمانی که شما آب فراوان بنوشید، حتی ورزش‌های سنگین تأثیر قابل توجهی بر مقدار و ترکیب شیر شما نخواهد گذاشت. ولی بهتر است از انجام ورزش‌هایی که به سینه فشار می‌آورد خودداری کنید.

برای انجام ورزش، سینه‌بند حمایتی مخصوص بپوشید و قبل از شروع ورزش به کودک خود شیر دهید تا در حین ورزش از پر بودن پستان‌ها احساس ناراحتی نکنید.

اگر فعالیت‌های سنگین یک اولویت در ماه‌های اول شیردهی است، بهتر است قبل از شروع ورزش به نوزاد خود شیر بدهید یا قبل از ورزش شیر پستان‌ خود را بدوشید تا در زمان گرسنگی نوزادتان با آن شیر وی را تغذیه کنید.