مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

فواید مصرف عدس در دوران بارداری
بارداری مرحله فوقالعاده ای در زندگی است که زندگی فرد دیگری در درون شما شکل میگیرد. همچنین دورهای است که باید به حد زیادی مراقب رژیم غذایی خود باشید و اطمینان حاصل کنید که تمام مواد مغذی را به مقدار کافی دریافت میکنید. عدس یکی از مهمترین گروههای غذایی بوده که بهتر است در دوران بارداری جز رژیم غذایی فرد باشد.
مصرف حبوبات مانند عدس در دوران بارداری میتواند مواد مغذی مانند ویتامینهای گروه B، روی، آهن، منیزیم و پتاسیم را برای شما فراهم کند. این مواد مغذی، به ویژه فولات، برای رشد و تکامل جنین مهم هستند. نصف فنجان عدس حاوی حدود ۱۸۰ میلیگرم فولات است که یک ویتامین ضروری برای رشد سلولهای عصبی جنین در حال رشد است و از نقایص مادرزادی مانند آنسفالی و اسپینا بیفیدا نیز جلوگیری میکند. عدس سرشار از منیزیم است که خطر ابتلا به هر نوع مشکل قلبی در دوران بارداری را کاهش میدهد. منیزیم موجود در عدس به کاهش سطح هموسیستئین کمک میکند، که یکی از مقصران اصلی مشکلات قلبی است.
عدس همچنین میتواند مقادیر مناسبی از فیبر و پروتئین را در اختیار شما قرار دهد و جایگزینی سالم برای گوشت باشد. خبر خوب این است که محتوای کالری عدس بسیار کم بوده و چربی آن عملاً صفر است. بنابراین خوردن یک فنجان عدس بدون افزایش کالری، گرسنگی شما را برطرف میکند و سطح کلسترول را پایین نگه میدارد. این یک موهبت برای زنانی است که نمیخواهند در دوران بارداری بیش از حد وزن اضافه کنند. فیبر موجود در عدس به مبارزه با اختلالات دستگاه گوارش نیز کمک میکند. یبوست یک مشکل رایج در دوران بارداری است که با مصرف عدس غنی از فیبر تا حد زیادی میتوان آن را برطرف کرد. فیبر محلول موجود در عدس با کمک به هضم کربوهیدراتها، سطح قند خون را تنظیم میکند. این برای زنانی که در دوران بارداری مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستند بسیار مفید است.
همچنین عدس مملو از پروتئینهایی است که در هر مرحله از بارداری ضروری بوده و برای حمایت از رشد مناسب ماهیچههای جنین ایده آل هستند.
بسیاری از مطالعات نشان میدهند که عدس نقش حیاتی در بهبود عملکردهای بیولوژیکی مغز دارد. اگر در دوران بارداری میگرن دارید، میتوانید عدس غنی از ویتامین B5 را امتحان کنید که با استرس و میگرن مقابله میکند.
در حالی که عدس سرشار از مواد مغذی است، باید مراقب باشید که به نحوی آن را طبخ کنید که تمام خواص حیاتی آن حفظ شود. برای جلوگیری از، از دست رفتن مواد مغذی ضروری، نباید آن را مدت طولانی بپزید. همچنین میتوانید عدس را با مرکباتی مانند نارنگی، پرتقال و لیمو ترکیب کنید تا جذب آهن موجود در عدس بهتر انجام شود.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع:
برچسب ها :
مصرف عدس در بارداری