مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

کاشت ناخن در بارداری چه عوارضی دارد؟
در زمان حاملگی نه تنها مواد مضر شیمیایی موجود در مواد کاشت ناخن، بلکه درگیری اطراف ناخن نیز میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد. حساس شدن پوست و ناخن به مواد شیمیایی و یا عفونی شدن حاشیهی ناخن از بارزترین عوارض کاشت ناخن است. این عوارض میتواند برای جنین نیز خطرآفرین باشد. موقع کاشت ناخن بوی بد و آزاردهندهای در محیط پخش میشود که نه تنها برای زنان باردار بلکه برای هر کسی میتواند ناخوشایند باشد.
از طرفی ظاهر ناخنها میتواند به پزشکان در بررسی حال عمومی در هنگام بیهوشی و واکنشهای حساسیتی کمک کند. بنابراین در زمان زایمان از پوشاندن ناخنهای طبیعی خود در زیر لاک یا ناخنهای کاشته شده بپرهیزید.
با قارچ ناخن در دوران بارداری چه کنیم؟
دوران حاملگی نیاز به مراقبتهای مخصوص خود دارد. از سوی دیگر زمانبر بودن دورهی بهبود مشکلات پوستی ایجاب میکند تا بیشتر مواظب باشید و با رعایت بهداشت فردی از بروز آن جلوگیری کنید.
توصیه میشود با رعایت این نکات از ابتلا به قارچ ناخن پیشگیری کنید.
- در استخر و باشگاه حتماً از کفش و دمپایی استفاده کنید.
- پاها را مرتب بشویید و خشک کنید.
- کفش و جوراب تنگ نپوشید.
- جوراب خود را روزانه چند بار تعویض کنید.
- برای کوتاه کردن ناخنها از ناخنگیر شخصی و تمیز استفاده کنید.
هر چند اولین نشانههای قارچ ناخن ظهور خطوط و نقاط سفید و زرد بر روی ناخنهاست، ولی در دوران بارداری در صورت احساس هر تغییر اساسی در ناخنها پیگیری لازم را انجام دهید.
در صورت مشخص شدن وجود قارچ در ناخنها در دوران حاملگی با کرمها و پمادهای کمخطر این دوران درمان را آغاز میکنند. اگر بهبود حاصل نشد، سایر درمانها مانند داروهای خوراکی یا لیزر را امتحان میکنند. حداقل 3 ماه طول میکشد تا ناخن بدون قارچ را روی انگشتان خود ببینید.
آخرین مرحلهی درمان قارچ ناخن جراحی است. در این روش ناخن مبتلا به قارچ را از ریشه خارج میکنند و منتظر رشد ناخن جدید میشوند.
باید این نکته را مد نظر داشت که هر دارویی حتی انواع گیاهی مفید برای قارچ ناخن، مانند شیره زراوند یا همان آساروم را نباید در زمان حاملگی استفاده کرد. ولی استفاده از روغن درخت چای برای درمان قارچ ناخن در حاملگی اشکالی ندارد.
نویسنده مقاله : سارا خلیلی