مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

پرسش و پاسخ‌های مرتبط با تیروئید و بارداری

پرسش و پاسخ‌های مرتبط با تیروئید و بارداری

پرسش و پاسخ‌های مرتبط با تیروئید و بارداری

اگر تصمیم به بارداری دارید، بهتر است قبل از هر چیز آزمایش های مربوط به فعالیت غده تیروئید را انجام دهید. چرا که برخی از مشکلات باروری مانند وجود مشکل در دست یابی به بارداری و یا تجربه های مکرر سقط جنین می توانند با مشکلات تیروئیدی در ارتباط باشند.

غده تیروئید که در جلوی گردن قرار گرفته، وظیفه ترشح هورمون هایی را بر عهده دارد که در تنظیم سوخت و ساز و دمای بدن، ضربان قلب، فشار خون و رشد و تکامل نقش دارند. میزان فعالیت این غده و وضعیت هورمون هایش همچنین می تواند چرخه قاعدگی، تخمک گذاری و به دنبال آن شانس باردار شدن را تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال، کم کاری تیروئید باعث می شود که تخمک گذاری شما همیشه به صورت منظم انجام نشود. میزان ترشح هورمون های تیروئیدی همچنین در تکوین صحیح جنین نیز اهمیت دارند، تا جایی که نوعی از مشکلات مربوط به غده تیروئید می تواند منجر به سقط جنین شود.

متن زیر پاسخ به 5 سوال متداول در رابطه با تیروئید است که احتمالأ در ذهن شما هم نقش بسته است.

1-علائم اختلال در فعالیت غده تیروئید را چطور می توانیم تشخیص دهیم؟

برخی مشکلات تیروئیدی علائم شناخته شده ای ندارند ولی برخی مانند کم کاری تیروئید باعث ظهور علائمی مانند خستگی، احساس سرمای منتشر در بدن، موهای خشک و شکننده و هچنین اضافه وزن می شوند. البته همواره بروز این علائم نشان دهنده اختلالات مربوط به غده تیروئید نیست. درنتیجه بهتر است در صورت مشاهده آن ها و همچنین به صورت روتین قبل از بارداری تان، عملکرد غده تیروئید را با انجام آزمایش های مربوطه بررسی نمایید.

2-ارزیابی عملکرد تیروئید از طریق چه آزمایشی انجام می شود؟

اصلی ترین تست برای ارزیابی فعالیت غده تیروئید، سنجش سطح TSH سرمی (هورمون محرک تیروئید) است. این تست پرکاربرد به راحتی از طریق آزمایش خون انجام می شود و در اکثر بیماران نتایج مشخصی را درباره وضعیت عملکرد تیروئید ارائه می دهد.

3- آیا استفاده از درمان های دارویی، در بهبود کم کاری تیروئید تاثیری دارند؟

به طور قطع بله. اگرچه بعضی از اختلالات مربوط به غده تیروئید درمان خاصی ندارند، اما بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به این غده از جمله کم کاری قابل درمان هستند. استفاده از درمان های دارویی علاوه بر بازگرداندن عملکرد تیروئید به وضعیت طبیعی، در رفع اختلال تخمک گذاری و در نتیجه افزایش شانس بارداری تاثیر بسیاری دارند. این درمان ها همچنین برای افرادی که تجربه سقط مکرر داشته اند نیز می توانند مفید باشند. از همه مهم تر اینکه درمان های دارویی مربوط به کم کاری تیروئید هزینه پایینی داشته و در صورت کنترل مصرف دارو، عوارض جانبی اندکی هم دارند. بنابراین در صورت تشخیص مشکل، بدون ترس و نگرانی درمان خود را شروع نمایید.

4- آیا مصرف داروهای مربوط به کم کاری تیروئید را باید برای تمام عمر ادامه داد؟

برای اینکه مدت زمان لازم برای مصرف دارو تعیین گردد، در ابتدا باید مشخص شود که دلیل کم کاری تیروئید شما چیست. درمان ها ممکن است مادام العمر باشند، اما در این مورد استثنائاتی هم وجود دارند. دانستن این نکته ضروری است که در صورتی که قصد دارید بچه دار شوید و یا باردار هستید، سطح آستانه مورد نظر برای شروع درمان، بسیار کمتر ازحالت عادی است و درمان شما سریع تر آغاز می شود. به این دلیل که کوچکترین میزان کم کاری تیروئید نتیجه بارداری را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

5-آیا پزشکان باید برای تمام خانم هایی که قصد بارداری دارند این آزمایش را درخواست کنند؟

با توجه به این که امروزه در جهان تلاش بر این است که تا حد امکان هزینه های مربوط به بیماران کاهش داده شوند، بنابراین تصمیم گیری در رابطه با درخواست آزمایش تیروئید به پزشک شما سپرده می شود تا در صورتی که صلاح می بیند این قبیل آزمایش ها را درخواست نماید. البته بهتر این است که در صورت امکان با درخواست از پزشک خود، از وضعیت عملکرد تیروئیدتان آگاه شوید تا با خیالی آسوده به پیشواز شیرین ترین اتفاق زندگی خود یعنی بارداری بروید.

 

نویسنده مقاله : هنگامه کاظم‌درویش

منابع:

برچسب ها :