مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب بارداری

تغییر دندان ها در بارداری

تغییر دندان ها در بارداری

آیا لثه‌ها و دندان‌ها در دوران بارداری تغییر می‌کنند؟

بارداری می‌تواند لثه‌ها، دهان و دندان‌های شما را تحت تأثیر قرار دهد. در صورت داشتن اطلاعات قبلی درباره‌ی این تغییرات و روش‌های بهبود آن می‌توانید بسیاری از نگرانی‌های خود را در این دوران کنترل کنید.

لثه‌های ملتهب در حاملگی

بیشتر زنان حامله به دلیل بی‌توجهی به بهداشت فردی خود و همچنین نوسانات هورمونی در دوران حاملگی، بعد از دو ماهگی تا اواخر بارداری دچار ورم لثه‌ها می‌شوند. ممکن است هنگام مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان، لثه‌ها خونریزی کنند. در صورت تجربه‌ی قبلی التهاب لثه، احتمال تجربه‌ی مجدد آن در بارداری بیشتر است. اگر لثه‌ی ملتهب جدی گرفته نشود می‌تواند منجر به مشکلات بزرگتری شود.

در تحقیقات اثبات شده اگر لثه‌ها به دلیل تغییرات هورمونی بارداری، ملتهب شده باشند در ماه آخر حاملگی بهبود یافته و بعد از زایمان به حالت قبل باز می‌گردند. در این دوران دندان‌های جلویی بیشتر دچار تغییرات لثه خواهند بود.

اگر تغییرات لثه منجر به بیماری لثه در دوران حاملگی شود، می‌تواند منجر به تولد شدن زودتر از موعد نوزاد شود. با کنترل مشکلات ایجاده شده در لثه‌ها در دوران حاملگی می‌توان احتمال زایمان زودتر از موعد را کم کرد.

نگران نشوید، این بیماری یک تومور واقعی نیست. تغییر در سطح هورمون پروژسترون در حاملگی همراه با میکروب‌های موجود روی لثه می‌تواند باعث ایجاد زوایدی شود. این زوایدِ خون‌دهنده و نرم، روی لثه‌ها، سقف دهان و یا زبان ایجاد می‌شوند. ایجاد این تومور در بارداری زمان مشخصی نداشته ولی بیشتر بعد از سه‌ماهه‌ی اول و در قسمت جلویی دهان ظاهر می‌شود ولی با وجود داشتن سرعت رشد بالا خیلی بزرگ نمی‌شوند.

دندان‌های متحرک در حاملگی

ممکن است در دوران بارداری کمی تحرک در دندانهای خود را به وضوح احساس کنید. معمولاً حاملگی تا حدودی باعث شل شدن و حرکت کردن دندان‌ها می‌شود و با وجود دائمی نبودن این تحرک احتمال کنده شدن دندان وجود دارد.

 آیا بارداری باعث خرابی دندان‌ها می‌شود؟

دریچه‌ی انتهای مری موظف است تا از برگشت محتویات معده به سمت دهان جلوگیری کند. در زمان حاملگی عضلات این ناحیه به اندازه‌ی کافی توانایی انقباض نداشته و قادر به جلوگیری از این اتفاق نیستند. با ورود مواد موجود در معده به محیط دهان، اسید معده نیز به دهان راه می‌یابد و به لایه‌های رویی دندان‌ها آسیب می‌رساند. هرچند این تنها دلیل پوسیده شدن دندان‌ها در حاملگی نیست.

مصرف بیشتر مواد غذایی شیرین در دوران حاملگی و چسبیدن آن به دندان‌ها باعث ایجاد محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها روی دندان‌ها می‌شود. به مرور زمان اسیدی که در این سطح با تجزیه‌ی مواد غذایی توسط باکتری‌ها تولید می‌شود باعث تخریب دندان‌ها می‌شود.

عفونت لثه در دوران حاملگی

عفونت لثه در زنان باردار سیگاری بیشتر اتفاق می‌افتد. علت این بیماری بی‌توجهی به لثه‌های ملتهب بوده که با فعالیت باکتری‌های روی سطح دندان‌ها تشدید می‌شود. یکی از دلایل تولدهای زودتر از موعد و کم بودن وزن نوزاد هنگام تولد، همین باکتری‌ها هستند. زیرا این باکتری‌ها در خون پخش شده و به سایر قسمت‌های بدن و حتی جنین منتقل می‌شوند.

چرا آب دهان زنان حامله افزایش می‌یابد؟

دلیل واضحی برای بیشتر شدن بزاق دهان زنان در دوران بارداری مشخص نشده است. اما احتمالاً دوران بارداری می‌تواند بر تولید بیشتر آب دهان یا کم شدن توان قورت دادن آن اثر داشته باشد. با این حال نگران نباشید این تغییر مشکلی برای بارداری شما ایجاد نمی‌کند. ارتباط‌هایی بین زیاد شدن بزاق در حاملگی با مصرف سیگار، سوزش معده، استفراغ بارداری، بیماری‌های دهان و دندان، تماس با جیوه و حشره‌کش‌ها وجود دارد.

البته این بزاق می‌تواند اثر مفیدی روی سلامت دندان‌ها در مقابل اسید معده و میکروب‌ها داشته باشد.

با داشتن بهداشت فردی صحیح و رژیم غذایی مناسب و سرشار از کلسیم می‌توان از مشکلات دهان و دندان در دوران حاملگی پیشگیری کرد.

برچسب ها :