غدد
از آنجا که بیماری های غدد درون ریز (آندوکرین) در بسیاری از موارد با اختلالات باروری همراه است، ارزیابی سیستم آندوکرین بیماران و مراجعه به متخصص غدد، قبل از اقدام به بارداری و یا شروع سیکل های درمان ناباروری، ضروری به نظر می رسد. بدلیل ماهیت مزمن بیماری های غدد درون ریز، اغلب بیماران برای مدت طولانی در زمان بارداری و پس از آن نیز به مراجعات مکرر با فواصل تعیین شده نزد پزشک متخصص غدد، نیاز دارند.
غدد درون ریز که اختلال عملکرد آن ها منجر به بروز مشکلات ناباروری می شود، شامل غده هیپوفیز، تیروئید، غدد فوق کلیوی و غدد جنسی می باشند.
· غده هیپوفیز غده کوچکی در زیر مغز است و هومون های متعددی را ترشح می نماید. از مهم ترین هورمون های ترشح شده توسط این غده که بر اختلالات باروری تاثیرگذارند، می توان به پرولاکتین (هورمون ترشح کننده شیر) و هورمون های محرک غدد جنسی اشاره کرد. به طور مثال گاهی ممکن است هورمون پرولاکتین بیش از حد ترشح شود و سبب ایجاد اختلالات قاعدگی، ترشح شیر در زنان، ناباروری و اختلالات جنسی در مردان گردد. همچنین کاهش و یا عدم ترشح هورمون های محرک غدد جنسی از این غده، باعث تاخیر و یا قطع قاعدگی و همچنین ناباروری در هر دو جنس می شود.
· غده تیروئید در گردن و جلوی نای قرار گرفته است. هورمون های تیروئید نقش بسیار مهمی در تمایز سلول ها، تنظیم سوخت و ساز بدن، اختلالات باروری و سقط جنین ایفا می کند. بیماری های شایع تیروئید شامل کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و گواتر های ساده و گره ای می باشند.
· غدد فوق کلیوی دو غده کوچک بالای کلیه ها هستند و هورمون های متعددی ترشح می کنند که سبب تنظیم فشار خون، تنظیم پاسخ های ایمنی، بروز صفات ثانویه جنسی و تنظیم سوخت و ساز بدن می شوند.
· غدد جنسی در زنان، تخمدان ها و در مردان، بیضه ها می باشند که هورمون های زنانه و مردانه رادر هر دو جنس ترشح می کنند. این هورمون ها مسئول بروز صفات ثانویه جنسی، بلوغ و باروری می باشند. از جمله بیماری های شایعی که در اثر اختلال در عملکرد غدد جنسی به وجود می آیند می توان به افزایش ترشح هورمون های جنسی مردانه در زنان که با علائمی مانند اختلالات قاعدگی، رویش موهای زائد، طاسی به فرم مردانه در زنان، آکنه های مقاوم به درمان و ناباروری همراه است، اشاره نمود.
دیگر بیماری های مربوط به کلینیک غدد، بیماری های متابولیک مانند اختلالات قند خون (دیابت نوع 1 و 2 و دیابت بارداری)، اختلالات مربوط به چربی خون، چاقی، بیماری های متابولیک استخوان (پوکی استخوان) و اختلالات مربوط به تنظیم کلسیم، فسفر و ویتامین ها می باشند.
در مرکز مام، بیمارانی که سابقه بیماری های غدد را از قبل داشته یا به تازگی به آن دچار شده اند، توسط کلینیک های درمان ناباروری و یا کلینیک های مراقبت بارداری، جهت درمان و پیگیری بیماری شان به کلینیک غدد این مرکز که مفتخر است با پزشکان مجرب در این زمینه همکاری می کند، ارجاع می شوند. پس از کنترل بیماری توسط متخصص غدد، این بیماران مجوز ورود به سیکل های درمانی را خواهند گرفت و سپس روند درمان ناباروری شان آغاز می گردد.
شما عزیزان می توانید جهت بهره مندی از این خدمات و تعیین وقت قبلی، با شماره 42500-021 تماس حاصل فرمایید.