مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب دارو

پنهان کردن فهرست مطالب دارو

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

تأثیر مصرف داروهای ضدافسردگی بر سلامت جنین

تأثیر مصرف داروهای ضدافسردگی بر سلامت جنین

تأثیر مصرف داروهای ضدافسردگی بر سلامت جنین 


افسردگی یک مشکل جدی و احتمالاً در کمین مادران است و در صورت درمان نشدن می‌تواند پیامد‌هایی بر سلامت جنین داشته باشد. اما درمان این بیماری در دوران بارداری هم ممکن است جنین در حال رشد را به خطر بیندازد. در نتیجه این تناقض، تصمیم مادر را برای مصرف دارو دشوار می‌کند.

در سال‌های اخیر، تعداد زنان باردار مصرف‌کننده‌ی داروهای ضدافسردگی رو به افزایش بوده است. برای درک بهتر نحوه‌ی تأثیر داروهای ضدافسردگی بر جنین در دوران بارداری، دانشمندان موش‌های در معرض دارو را مورد مطالعه قرار دادند. مطالعات نشان دادند که داروهای ضد افسردگی رایج و شناخته شده به عنوان مهار‌کننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) می‌توانند بر سلامت کودکان این زنان تأثیر بگذارند که چگونگی آن هنوز نامشخص است. به عنوان مثال، بارداری می‌تواند بر سوخت و ساز این دارو در بدن تأثیر گذاشته و به تبع آن جنین در معرض این تأثیر قرار بگیرد.

محققان به طور گسترده‌ای با تجویز سیتالوپرام به موش باردار و بررسی واکنش به مواد مخدر دریافتند که دارو و متابولیت (اجزای شرکت‌کننده در سوخت و ساز سلولی) اولیه‌ی آن به سرعت به جنین و مغزش منتقل می‌شود. همچنین دو ساعت پس از تجویز دارو، جنین غلظت‌های بالاتری از این دارو را در خون خود نسبت به مادرش نشان می‌دهد. این تغییرات در هر مرحله از بارداری می‌تواند متفاوت باشد. مطالعات بیشتر برای بررسی تأثیر مشابه SSRI در انسان و این‌که چه اثری بر روی جنین خواهد داشت مورد نیاز خواهد بود.

نویسنده مقاله : سارا خلیلی

منابع:

برچسب ها :