مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف تربچه در دوران بارداری
یک فنجان تربچه مجموعه ای از ویتامین ها و مواد معدنی مهم از جمله پتاسیم، فولات، کلسیم، آهن، انواع ویتامین ها، روی و منگنز را در اختیار مادر باردار قرار می دهد. این مواد برای رشد سالم جنین، رشد بهتر دندان ها و سیستم اسکلتی و ماهیچه ای و هم چنین بهبود سیستم گردش خون و اندام های جنین بسیار موثر و حیاتی می باشند.
فواید شگفت انگیز خوردن تربچه در دوران بارداری
1_کنترل وزن
تربچه به راحتی مادر باردار را سیر می کند و گرسنگی او را مدیریت می کند و در عین حال کالری دریافتی را کاهش می دهد. علاوه بر این، آنها دارای کربوهیدرات و قند کمی هستند در حالی که دارای مقادیر زیادی فیبر غذایی هستند که می تواند یبوست را کاهش دهد.
2_پیشگیری از سرطان
تربچه دارای چندین ماده ضد سرطان قوی مانند ایزوتیوسیانات و سولفورافان میباشد که باعث پیشگیری از سرطان می شوند.
3_بهبود سلامت قلب و عروق
فراوانی پتاسیم موجود در تربچه برای کاهش فشار خون با بهبود گردش خون شناخته شده است. آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین نیز می توانند به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کنند.
4_بهبود مشکلات ادراری
خواص دیورتیک تربچه باعث بهبود جریان ادرار می شود. همچنین خواص ضد التهابی آن به درمان تورم مجاری ادراری، عفونت ها و غیره کمک می کند.
5_دیابت
تربچه دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارد. این برای افراد مبتلا به دیابت که نیاز به توجه مداوم به رژیم غذایی خود دارند بسیار مهم است.
6_بهبود وضعیت پوستی
ویتامین C، ویتامین های B و روی برای بهبود و تولید پوست عالی هستند. این مواد مغذی کارایی آنزیمهای خاصی را که در سنتز و توسعه کلاژن، ساختار پروتئینی که سلولهای پوست را در کنار هم نگه میدارد، استفاده میشوند، بهبود میبخشند.
7_ایجاد ایمنی بالا (مصونیت)
تربچه به دلیل وجود ویتامین C، تولید سلول های ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت می کند. در واقع، یک فنجان تربچه پخته شده سی درصد نیاز روزانه مادر به این ویتامین را تامین می کند.
اقدامات ایمنی که باید هنگام خوردن تربچه رعایت کنید
در حالی که تربچه یک افزودنی فوق العاده به یک رژیم غذایی متعادل است، چندین اقدام احتیاطی وجود دارد که قبل از مصرف آن باید رعایت شود:
شستن کامل تربچه و جوانه تربچه برای از بین بردن کثیفی اولین قدم برای جلوگیری از عفونت است. این به این دلیل است که تربچه جز سبزیجات ریشه ای است و اغلب با گل و لای فروخته می شود. در صورت لزوم، تربچه را پوست بگیرید تا از خوردن پوست به طور کلی جلوگیری شود. به همین دلیل از خوردن تربچه خام خودداری کنید، زیرا پختن آن ابتدا هر گونه پاتوژن مضر موجود را از بین می برد.
لطفاً قبل از استفاده از تخته برش برای سایر سبزیجات، پس از خرد کردن تربچه، تخته برش خود را با آب و مواد شوینده به خوبی بشویید.
همیشه قبل از تهیه غذا برای خود دست های خود را بشویید، به خصوص تربچه و سایر سبزیجات زیرزمینی مانند هویج، شلغم، سیب زمینی و چغندر.
خطرات و عواقب خوردن تربچه در دوران بارداری:
تا زمانی که اقدامات احتیاطی ذکر شده در بالا را رعایت کنید، هیچ دلیلی وجود ندارد که چنین غذاهای مغذی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. با این حال، اگر آنها به خوبی تمیز یا پخته نشوند، ممکن است خطر ابتلا به عفونت های خطرناکی مانند سالمونلوز، توکسوپلاسموز و شیگلوزیس را در مادر ایجاد کند. اینها باعث تب بالا، کم آبی بدن، بدن درد و سایر علائمی می شوند که می توانند بر بارداری تأثیر بگذارند. اگر عفونت شدید باشد، میتواند منجر به زایمان زودرس، سقط جنین یا مردهزایی شود.
چگونه تربچه را در رژیم غذایی بارداری خود بگنجانیم؟
در اینجا چند راه برای افزودن تربچه به رژیم غذایی آورده شده است:
میتوان از آن در سوپ و خورش به همراه سبزیجات دیگر به عنوان یک میان وعده خوشمزه استفاده کرد.
برای تقویت مواد مغذی، آن را همراه با پاستا یا برنج بپزید.
نویسنده مقاله : سمیرا خیرداری یار
منابع: