مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب بارداری

میگو در بارداری

مدت زمان مطالعه : 2 دقیقه

میگو در بارداری

میگو در بارداری

در مورد خوردن میگو در دوران بارداری، برخی از زنان از خوردن میگو اجتناب می کنند زیرا به آنها گفته شده است که همه غذاهای دریایی ممنوع است. اما میگو در لیست غذای های ممنوعه بارداری قرار ندارد به شرطی که بخشی از وعده غذایی روزانه او نباشد. به عنوان یک دستورالعمل کلی، زنان باردار نباید بیش از دو یا سه وعده غذای دریایی در هفته مصرف کنند.
اساسا، شما باید از غذاهای دریایی که دارای جیوه بالایی هستند اجتناب کنید. زیرا خوردن بیش از حد جیوه می تواند به سیستم عصبی کودک در حال رشد آسیب برساند. اما میگو جیوه کمی دارد.

فواید خوردن میگو در دوران بارداری:

• حاوی امگا 3:
طبق تحقیقات، اسیدهای چرب امگا 3 مانند آنهایی که در غذاهای دریایی یافت می شوند می توانند خطر زایمان زودرس را در دوران بارداری کاهش دهند. علاوه بر این، نوزادانی که از مادرانی با دریافت کافی امگا 3 به دنیا می‌آیند، کمتر دچار وزن کم هنگام تولد می‌شوند. همچنین اعتقاد بر این است که امگا 3 برای رشد مغز و چشم جنین بسیار مهم است 
• حاوی ویتامین و مواد معدنی:
خوردن غذاهای دریایی در دوران ویتامین B-2 و ویتامین D را برای بدن شما فراهم می کند. بعلاوه، غذاهای دریایی و میگو منبع آهن، منیزیم و پتاسیم هستند
• حاوی روی و سلنیوم:
این مواد به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
• افزایش وزن سالم:
میگو یک گزینه سالم همه جانبه است زیرا دارای محتوای کم چربی است بنابراین هیچ نگرانی در مورد افزایش وزن یا افزایش وزن در سطح ناسالم وجود ندارد.
• رشد جنین:
میگو دارای سطوح بالایی از پروتئین است که کلید رشد جنین است. اکثر قسمت خوراکی میگو را آب تشکیل می دهد (75%). از 25% باقی مانده، 80% پروتئین است. همچنین سرشار از اسیدهای آمینه است.
• کمک به رفع کم خونی:
به ازای هر 100 گرم میگو که می خورید، 1.8 گرم آهن به دست می آورید که برای رشد و تکامل کلی کودک بسیار مهم است. آهن همچنین خطر کم خونی در بارداری را کاهش می دهد و به خون رسانی به نوزاد کمک می کند. همچنین خطر زایمان زودرس را کاهش می دهد.
• توسعه سیستم عصبی: 
همانطور که گفته شد میگو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 است. به رشد سیستم عصبی و چشم کودک شما کمک می کند. مطالعات نشان داده است که زنانی که غذاهای دریایی ایمن مصرف می‌کنند، نوزادانی با مهارت‌های شناختی پیشرفته‌تری به دنیا می‌آورند.
• تامین کلسیم:
میگو منبع خوبی از کلسیم است و خوردن آن در دوران بارداری می تواند به شما در رفع نیازهای کلسیم تا حدی کمک کند و به ساخت استخوان های کودک شما کمک کند. گفته می شود، شما باید آن را در حد اعتدال و پس از بررسی با پزشک خود مصرف کنید.

اقدامات احتیاطی هنگام مصرف میگو در دوران بارداری:

• برای ایمن بودن، از خوردن غذاهای دریایی خام به طور کامل در دوران بارداری اجتناب کنید. هنگام سفارش غذای دریایی در رستوران، همیشه تأیید کنید که غذاها کاملاً پخته شده اند. حتی زمانی که باردار نیستید، هرگز نباید میگوی خام، نپخته یا نیم پز بخورید. میگوی خام یا نپخته/کمپخته می تواند حاوی کرم ها و انگل هایی باشد که می تواند مادر و نوزاد را بیمار کند. علاوه بر این، آنها حاوی لیستریا هستند که باعث عفونت باکتریایی می شود. همه این باکتری ها با عبور از جفت جنین را آلوده می کنند و حتی در برخی موارد باعث سقط جنین می شوند. اطمینان حاصل کنید که میگوی که می خورید در دمای 70 درجه سانتیگراد پخته شود تا همه باکتری ها از بین بروند.
• قبل از خوردن میگو، اطمینان حاصل کنید که در یخچال و فریزر نگه داری شده است. اگر میگو را منجمد کردید، قبل از پختن آن را کامل ذوب کنید.
• از سالاد، سوشی و ساشیمی خودداری کنید، زیرا این ها حاوی میگوی خام هستند.
• همچنین ماهی، میگو و سایر غذاهای دریایی را فقط از خواربار فروشی ها و بازارهای ماهی که شهرت خوبی دارند خریداری کنید.
• برای پاک کردن میگو آن را با آب گرم تمیز کنید. فلس آن را جدا کنید، مجرای روده و رگ پشت آن را بردارید.
• هنگام استفاده از مایکروویو، اجازه دهید سه تا چهار دقیقه بماند و سپس تفت دهید یا سرخ کنید.

نویسنده مقاله : زینب آقانژاد

منابع: