مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

مضرات مصرف کافئین در بارداری

بارزترین ضرر مصرف کافئین در دوران بارداری

مضرات مصرف کافئین در بارداری

کافئین ماده‌ای است که قادر به عبور از سد جفت بوده و به بدن جنینِ در حال رشد منتقل می‌شود. از آنجایی که کافئین می‌تواند سمی باشد و جنین انسان قادر به تولید ماده‌ی غیرفعال‌کننده‌ی اثر نامطلوب کافئین نیست، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که زنان باردار بیش از 300 میلی‌گرم کافئین در روز مصرف نکنند. در برخی از کشورها توصیه می‌کنند که مصرف آن در حد 200 میلی‌گرم یا کم‌تر نگه داشته شود.
هشت اونس قهوه حاوی 95 تا 200 میلی‌گرم کافئین است. یک فنجان چای به میزان قابل توجهی کافئین کمتری از قهوه دارد. یک تکه شکلات حدود 35 میلی‌گرم کافئین دارد. دیگر منابع مشترک کافئین سودا و نوشابه های انرژی‌زا است.

مطالعات نشان داده مصرف کافئین به تنهایی، بدون سابقه‌ی مصرف سیگار در مادر، هیچ تأثیری بر خطر زایمان زودرس ندارد، اما زنانی که کافئین بیشتری در دوران بارداری مصرف کنند به طرز قابل توجهی بیشتر احتمال دارد که نوزادی با وزن کم به‌ دنیا بیاورند.

برای مثال، مصرف هر 100 میلی‌گرم کافئین در هر روز از تمام منابع مصرف شده، می‌تواند به از دست دادن 21-28 گرم (0.74-0.99 اونس) از یک جنین با وزن مورد انتظار 3.6 کیلوگرم ( 7.9 پوند) منجر شود. بدین صورت که برای بسیاری از زنان، حتی مصرف 200-300 میلی‌گرم کافئین در روز ممکن است مشکل‌ساز باشد.
در کمال تعجب، محققان دریافتند که مصرف کافئین با طولانی شدن زمان بارداری به جای کوتاه کردن طول مدت آن در ارتباط است. هر 100 میلی‌گرم کافئین در روز به طور متوسط ​​پنج ساعت طول بارداری را افزایش می‌دهد و  هر 100 میلی‌گرم کافئین قهوه‌ی روزانه، به طور متوسط ​​هشت ساعت طول بارداری را افزایش می‌دهد. هنوز علت دقیق این‌که چرا قهوه تأثیر بیشتری بر طولانی شدن زمان بارداری دارد مشخص نیست.

نویسنده مقاله : سارا خلیلی

منابع: