مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب

والدین، الگوی رفتاری کودک
بچهها از حرکات و رفتار والدینشان الگو میگیرند. تنبیه یا پاداش دادن روشهای درست تربیتی برای ایجاد عادات مثبت در آنها نیستند. مشارکت والدین در کارهای مثبت و نشان دادن رفتارهای سالم از طرف آنها، بهترین روش آموزشی برای کودکان است. سعی کنید الگوی مناسب برای وزن ایدهآل و سرخوش بودن فرزندتان باشید.
انتقاد از خود
انتقاد کردن از خود، اعتماد به نفس را به شدت پایین میآورد و اعمال و رفتارتان، ناخودآگاهتان را ناپسند نشان میدهد. کودکان بهخصوص دختربچهها به شدت تحت تأثیر حرفهای مادرشان هستند و در آینده با کمبود اعتماد به نفس و تصویر منفی از بدن خود مواجه میشوند که در ایجاد عادات منفی مانند کاهش و افزایش وزن بسیار اثرگذار است.
غذا خوردن احساسی
غذا خوردن برای غلبه بر حس ناامیدی و افسردگی، پیام نادرستی برای کودکان است. اینگونه آنها تصور میکنند غذا خوردن روشی برای بهبود احساسات است. به جای این کار، گفتگو با دوستان و پیادهروی را جایگزین کنید.
غرق شدن در اتاقهای چت، شبکههای اجتماعی و ایمیل
اگر میخواهید فرزندتان سر غذا خوردن با گوشی مشغول نباشد، ابتدا باید خودتان این عادت را ترک کنید. قوانین مشخصی برای استفاده از گوشی و تبلت در خانه وضع کنید. استفادهی بیش از حد از گوشی، تلویزیون و کامپیوتر، کودک را با کم و بیخوابی، افزایش وزن و افت تحصیلی روبرو خواهد کرد. همچنین کودکانی که شام را با خانواده میخورند، کمتر در معرض ابتلا به چاقی قرار میگیرند.
استفادهی بیش از اندازه از مواد بهداشتی و آرایشی
آرایش کردن و لباس پوشیدن از بازیهای محبوب دختربچهها است و کارشناسان معتقدند باید مراقب میزان زمان این بازیها بود. همچنین مادران باید تعداد آرایش کردنهای خود در مقابل کودکان را کاهش دهند و نباید آرایش را عامل حفظ زیباییشان بدانند. باید در کنار اهمیت دادن به بازیهای کودکان، آنها را به پیادهروی و ورزش ترغیب کرد.
نوشیدن نوشابههای الکلی با هدف کاهش استرس و بهبود خلقوخو
مصرف الکل راه درستی برای از میان بردن استرس و بهبود خلقوخو نیست، پس این را با نشان دادن به کودک، به او القا نکنید. بهتر است بعد از اتمام روزی سخت، به همراه سایر اعضای خانواده به ورزش یا تکنیکهای تمدد اعصاب بپردازید.
ایجاد رقابت ناپسند
نباید بین فرزندان و یا بین آنها و همکلاسیهایشان ایجاد رقابت ناسالم کرد. بهتر است آنها را تشویق کنید که به کارهای گروهی بپردازند و یا به همسالانشان کمک کنند.
جر و بحث و دعوا کردن
جر و بحث مدام میان والدین، به کودکان این حس را القا میکند که دعوا و پرخاش حسی طبیعی است. استرس به عنوان عامل تشدید جروبحث، باید کنترل شود. برای این کار باید به مشاور یا روانشناس مراجعه کرد تا تکنیکهای کنترل استرس را آموخت. مشاجره کردن والدین ممکن است در ابتدا حس خوبی به کودکان بدهد اما در طولانیمدت به روانشان آسیب میرساند. همچنین، اضطرابی که در نتیجهی جر و بحث والدین در کودکان ایجاد میشود تبعات منفی بسیاری دارد که از عواقب آن میتوان به افزایش وزن و ابتلا به چاقی اشاره کرد.
غیبت کردن
غیبت کردن پشت سر دیگران از جمله نشانههای کمبود اعتماد به نفس است. متأسفانه بیشتر والدین بدون اطلاع از تأثیر منفی این کار بر روان فرزندانشان این کار را میکنند. به جای غیبت کردن یا تماشای برنامههای تلویزیونیِ حاوی این کار، همراه فرزندتان پیادهروی و دوچرخهسواری کنید.
نویسنده مقاله : فرشاد شریفی
منابع:
برچسب ها :