مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

تأثیر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (تنبلی تخمدان) بر باروری زنان

تأثیر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (تنبلی تخمدان) بر باروری زنان

تأثیر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یا تنبلی تخمدان (PCO)بر باروری زنان

بسیاری از زنان ماه ها برای بارداری تلاش می کنند، اما علیرغم این تلاش، نتیجه تست بارداری شان منفی می شود.

ممکن است تمام کارهایی که مجلات و کتاب ها بیان کرده اند را انجام دهید، اما اگر شما مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشید و تحت درمان و کنترل نباشید، این مشکل به راحتی از بارداری شما جلوگیری می کند.

نحوه تاثیر سندرم تخمدان پلی کیستیک بر باروری زنان چگونه است و شما باید چه کارهایی را انجام دهید؟

خوشبختانه خبرهای خوبی در راه است...

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCO چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) یک اختلال پزشکی  وابسته به هورمون است که می تواند بر سطح هورمون، چرخه قاعدگی، باروری و حتی ظاهر شما تاثیر بگذارد.

هر چند علت دقیق ایجاد PCO هنوز شناخته شده نیست، محققان گمان می کنند این اختلال منجر به تولید بیش از حد انسولین در بدن و در نتیجه تولید بیش از حد آندروژن ها یا هورمون های مردانه می شود. این هورمون های مردانه در زنان مبتلا به سندرم تنبلی تخمدان منجر به عوارض جانبی می شود.

نحوه تاثیر سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان ( PCO ) بر باروری چگونه است؟

اگر مبتلا به تنبلی تخمدان هستید، باید بدانید که فراوانی هورمون های مردانه در بدن شما با تولید هورمون های زنانه که بدن شما برای تخمک گذاری نیاز دارد، تداخل ایجاد می کند.

از آنجائیکه بدن شما تخمک گذاری نمی کند، پروژسترون (هورمونی که باعث ضخیم شدن پوشش داخلی رحم می شود) ساخته نمی شود که در نتیجه قاعدگی شما قطع شده یا نامنظم می شود و زمانیکه شما تخمک گذاری و قاعدگی نداشته باشید لقاح غیر ممکن می شود.

چه راهکاری برای PCO وجود دارد؟

خوشبختانه، سندرم تخمدان پلی کیستیک شما را از داشتن فرزند محروم نمی کند. اما اگر درمان نشود، قطعا بر توانایی باروری شما تاثیر می گذارد، چندین گام برای کمک به روند باروری وجود دارد که اولین و مهم ترین آن، کاهش وزن است که می تواند باعث تقویت تعادل هورمونی شود، در نتیجه این تعادل چرخه قاعدگی شما طبیعی می شود.

مطالعات نشان داده اند که کاهش 5 درصد از وزن بدن تاثیر چشمگیری بر توانایی بدن برای باروری دارد.

متفورمین، یک داروی تجویزی برای افزایش حساسیت بدن به انسولین است، همچنین ممکن است به توانایی باروری شما کمک کند. از آنجا که سطح انسولین بالا منجر به افزایش سطح هورمون های مردانه می شود، متفورمین می تواند سطح هورمون های مردانه را کاهش داده و مانع تداخل آن با توانایی باروری شما شود.

هر چند برخی از زنان برای باروری نیاز به داروهای کمک باروری دارند، اما توجه به این نکته هم ضروری است که داروهای باروری نباید اولین انتخاب برای کسانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS ) هستند باشد. با این حال اگر راهکارهای ذکر شده موثر واقع نشد تجویز داروهایی مانند کلومیفن توسط پزشک می تواند شما را در رسیدن به باروری از طریق مسدود کردن گیرنده های استروژن در مغز کمک کند.

نویسنده مقاله : سپیده شهبازی

منابع: