مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

سلامت زنان و مردان

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

کیس‌پپتین؛ هورمون محرک عشق و روابط جنسی

مدت زمان مطالعه : 4 دقیقه

کیس‌پپتین؛ هورمون محرک عشق و روابط جنسی
آنچه در این مقاله می‌خوانید:
بستن
بازکردن

کیس‌پپتین ؛ هورمون محرک عشق و روابط جنسی

کیس‌پپتین (Kisspeptin) هورمونی است که از هیپوتالاموس ترشح شده و موجب ترشح هورمون‌های جنسی می‌شود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد این هورمون در افزایش تحریک جنسی و احساسات رمانتیک و عاشقانه‌ی افراد مؤثر است. دانشمندان کالج سلطنتی لندن به دنبال این هستند که آیا می‌شود از این هورمون به ‌عنوان دارویی برای درمان افرادی که دچار اختلالات جنسی‌ـ‌روانی (اختلالات جنسی که ریشه‌ی روانی دارند و معمولاً منجر به ناباروری می‌شوند) هستند، استفاده کرد یا خیر. اخیراً این دانشمندان آزمایشی را در جهت تأیید عملکرد این هورمون انجام دادند.

آزمایش بر روی دو گروه که شامل 29 زوج جوان و سالم بودند، انجام شد. قبل از شروع پروژه، تصویر‌برداری MIR از مغز افراد انجام شد تا واکنش مغزشان نسبت به تصاویر جنسی و عاشقانه‌ای که با زوج خود داشتند ثبت شود. برای گروه اول هورمون کیس‌پپتین و برای گروه دوم که به‌عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شده بودند، دارونما (پلاسبو؛ Placebo) تجویز شد ؛ به عبارتی از روش‌های درمانی تلقینی استفاده شد که می‌تواند با فریب بیمار اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد. اثر درمانی‌ای که از به کار بستن چنین روش‌هایی حاصل می‌شود را نیز اثر پلاسبو می‌نامند. این دارو در تحقیقاتی که روی گروه شاهد انجام می‌شود نیز کاربرد دارد.

دانشمندان دریافتند بعد از تزریق هورمون، گروه اول نسبت به تصاویر عاشقانه و جنسی زوجشان، در بخش‌هایی از مغز که مسئول فعالیت‌های عاشقانه و برانگیختگی جنسی افراد است، افزایش فعالیت داشتند.

تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که هورمون کیس‌پپتین باعث افزایش مدارهای رفتاری مربوط به عشق و رابطه‌ جنسی در مغز می‌شود. حال این تیم به دنبال این هستند که چگونه از هورمون کیس‌پپتین برای درمان افرادی که دچار اختلالات جنسی‌ـ‌روانی و ناباروری هستند استفاده کنند.

نویسنده مقاله : آتنا فاضلی