مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف گیلاس در بارداری + خواص و نکات مهم در مصرف
نگرانی در مورد موادغذایی مصرفی در دوران بارداری بین مادران و پدران زیاد است. برخی مادرها و پدرها حساسیت بیشتری بر این مسئله دارند تا مطمئن باشند مواد غذایی مصرفی هیچ خطر و آسیبی برای مادر و جنین نداشته باشد و در این مقاله به بررسی خواص گیلاس، این میوهی بهاری خوشمزه، میپردازیم.
خواص مصرف گیلاس در دوران بارداری
با خوردن گیلاس، علاوه بر دریافت مقدار کالری کم، دریایی از آنتیاکسیدانها، فیبر، ویتامینها و پروتئین را به بدنتان وارد میکنید. گیلاس منبع غنی از آهن، منیزیوم، پتاسیم، کلسیم، اسیدفولیک، فیبر و ویتامین های A،E،C،K است. از فواید دیگر گیلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
گیلاس سرشار از آنتی سیانینهاست که تورم، التهاب ،درد مفاصل و سردردهای میگرنی را در بارداری کاهش میدهد. وجود مقادیر زیاد پتاسیم در گیلاس، خطر پره اکلامپسی یا فشارخون بالا در دوران بارداری و حالت تهوع را کم میکند.
خوردن گیلاس قبل از خواب در دوران بارداری، به خاطر داشتن ملاتونین باعث میشود یک خواب راحت را تجربه کنید. ویتامین C موجود در این میوه باعث تقویت رگها و بهبود خونرسانی جفتی - جنینی میشود. ازدیگر خواص مفید گیلاس در بارداری میشود به درمان یبوست، خلط آور بودن و کم کالری بودن آن برای خانمهایی که افزایش وزن دارند و کاهش احتمال تولد نوزادی با ضعف عضلانی و مشکلات مادرزادی اشاره کرد.
جالبه بدانید مصرف گیلاس به خاطر داشتن شاخص پایین گلایسمی به کنترل قند خون در بدن افراد سالم و عادی کمک میکند، در واقع اگر دیابت نداشته باشید، خوردن گیلاس قند خون شما را کنترل میکند. اما اگر به بیماری دیابت دچار باشید، بهتر است خیلی کمتر از این میوه استفاده کنید.

نکات مهم در مصرف گیلاس در بارداری
- قبل از مصرف، حتما این میوه را به خوبی بشویید تا آلودگیها و باکتریهای سطح میوه پاک شود و احتمال انتقال عفونت به جنین کاهش پیدا کند.
- اگر دیابت ژنتیکی یا دیابت بارداری دارید در مصرف میوههای شیرین مثل گیلاس محدودیت خواهید داشت.
- اگرچه این میوه خاصیت ضدالتهابی دارد اما ممکن است برخی افراد به گیلاس حساسیت داشته باشند، قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- استفادهی بی رویه از گیلاس در بارداری توصیه نمیشود چون باعث ایجاد نفخ میشود، اما استفادهی پیوسته ومداوم و به اندازهی آن مشکلی ایجاد نمیکند.
- گیلاس خشک شده آغشته به سولفات است که باعث ایجاد التهاب در خانمای بارداری میشود که به سولفات حساسیت دارند، درصورت مصرف گیلاس خشک، نیم ساعت قبل از مصرف، آن را در آب غوطه ور کنید.
ویار گیلاس و جنسیت جنین
درست از لحظهای که تست بارداری شما مثبت میشود و از بارداری خود مطلع میشوید، سوالهای زیادی ذهنتان را درگیر خواهد کرد که احتمالا یکی از آنها جنسیت جنین خواهد بود. قدیمیترها چون دسترسی مناسبی به امکاناتی مثل سونوگرافی نداشتن، دنبال هر نشانهای برای حدس زدن جنسیت جنین بودند. یکی از این نشانههای ویار خانم باردار بود. مثلا اگر یک خانم باردار در فصل تابستان باردار میشد و هوس گیلاس میکرد، این مسئله را به دختر بودن جنینش ارتباط میدادند! اما شواهد و مطالعات انجام شده نشان میدهد که هیچ ارتباطی بین ویار و جنسیت جنین وجود ندارد.
شما میتوانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع:
برچسب ها :
مصرف گیلاس در بارداریمواد غذایی در بارداری