مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب ناباروری

تاثیر سبک زندگی بر باروری
همواره باید دانست که سبک زندگی تأثیر بالقوهای بر سلامت زنان دارد. عوامل متعددی میتواند این سلامتی را تهدید نموده و باعث بروز آسیبهای جدی در افراد از جمله ناباروری گردد. مهمترین این عوامل عبارتند از:
تاثیر تنباکو بر ناباروری(دخانیات)
احتمال باردار شدن زوجها درصورت مصرف تنباکو توسط هرکدام، کاهش مییابد. سیگار، قلیان، ماریجوآنا و دیگر دخانیات نیز اثر احتمالی درمانهای باروری را کاهش میدهند. سقط در زنان سیگاری شایعتر است.
تاثیر الکل بر ناباروری
برای زنان سطح مجاز مصرف الکل طی دوران بارداری تعریف نشده است. در صورتی که فرد قصد باردار شدن دارد باید از مصرف الکل بپرهیزد زیرا در چند هفتهی اول از بارداری خود خبر نداشته و استفاده از الکل خطر ناهنجاریهای مادرزادی را زیاد میکند و باردارشدن را سختتر میکند.
اضافهوزن بر ناباروری
بیتحرکی و اضافهوزن احتمال ناباروری را زیاد میکند.
کمبود وزن
مشکلات باروری در زنانی که ناهنجاری در خوردن دارند مانند بیاشتهایی یا پرخوری عصبی و زنانی که رژیم کمکالری یا محدودی را رعایت میکنند وجود دارد.
دوری از ورزش
ورزش کم یا ورزش نکردن منجر به چاقی میشود که خطر ناباروری را افزایش میدهد. گاهی مشکلات تخمکگذاری ممکن است با ورزشهای شدید و فشردهی زنانی که اضافهوزن ندارند ارتباط داشته باشد.
داروهای خاص
با مصرف داروهای خاص ناباروری موقتی ممکن است رخ دهد. در بیشتر موارد باروری با قطع دارو برمیگردد. زنانی که به مدت طولانی آسپرین یا ایبوپروفن مصرف میکنند، سختتر باردار میشوند. داروهای نورولپتیک که برای درمان جنون استفاده میشوند، اسپیرونولاکتون و بسیاری از داروهای دیگر میتوانند باروری فرد را تحت تأثیر قرار دهند.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و سموم
مواد شیمیایی و سموم از جمله عوامل خطرساز در باروری میباشند. حشرهکشها، اشعه، دود تنباکو، الکل، ماریجوآنا و استروئیدها از جملهی این مواد میباشند.
نویسنده مقاله : هنگامه کاظمدرویش