مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

نارگیل در بارداری + خواص و عوارض نارگیل در بارداری
نارگیل میوهای استوایی و بسیار مفید است، این میوهی خوشمزه منبع غنی از ویتامینها و چربیهای اشباع شده و مواد معدنی است. نارگیل باعت کاهش قند خون شده و به سلامت استخوان و دندان کمک میکند. همچنین سلامت دستگاه گوارش را تضمین کرده و به کاهش وزن کمک میکند.
تمام موادغذایی مضرات و خواصی دارند، رعایت کردن حد اعتدال در مصرف مواد غذایی و میوهها باعث میشوند از خواص آن بهره ببریم و دچار عوارض احتمالی نشویم. مصرف نارگیل هم از این موضوع مستثنی نیست و مصرف آن در هر حالتی باید همراه با اعتدال باشد.
فواید نارگیل در بارداری
نارگیل از ویتامین و مواد معدنی غنی است و تقریبا 400 گرم از میوه نارگیل تمام مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن برای یک روز را تامین میکند. اسید چرب اشباع شدهی نارگیل برای بدن بسیار مفید است، همچنین نارگیل منبع غنی از مس، کلسیم، منگنز، منیزیم، زینک، فولات، تیامین و … است. زنان بارداری میتوانند نارگیل را به صورت مختلف مصرف کنند و از فواید آن بهرهمند شوند. آب نارگیل، میوه نارگیل و روغن نارگیل سرشار از خواص و فایده هستند که اینجا به بررسی این فواید میپردازیم.

آبرسانی به بدن
آب نارگیل حاوی الکترولیتهای ارزشمندی مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم است. به همین دردوران بارداری میتواند گزینهای مناسب برای آبرسانی به بدن و تامین الکترولیتها باشد. اگر مرتبا احساس تشنگی میکنید، آب نارگیل نوشیدنی مناسبی برای هیدراته ماندن است. آب نارگیل یک نوشیدنی شاداب کننده، آبرسان و ایمن در دوران بارداری میباشد که حاوی مواد مغذی مهمی برای مادر باردار و جنین است.
همچنین هنگامی که تهوع و استفراغ دارید، مهم است که ذخایر مایع بدنتان دوباره تامین شود. مصرف آب نارگیل میتواند به تثبیت الکترولیتهای بدن و تامین مجدد مایعات کمک کند.
تسکین رفلاکس و سوزش سر دل
همانطور که جنین شما رشد میکند و پروژسترون دریچههای معده را شل میکند، اسید معده ممکن است به مری برگردد و باعث ناراحتی و سوزش معده شود. آب نارگیل به عنوان یک خنثی کننده طبیعی اسید، باعث تسکین و جلوگیری از سوزش سر دل در دوران بارداری میشود.
تامین مواد مغذی
احتمالاً شنیده اید که ویتامینها و مواد معدنی چقدر برای رشد کودک در حال رشد شما مهم هستند. آب نارگیل حاوی مقادیر کمی از برخی مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم است که میتواند برای جنین کمککننده باشد. نارگیل کالری کمی دارد و حاوی فیبر و اسیدهای چرب امگا است که علاو بر کمک به سلامت مغز جنین، به زنان باردار کمک میکند تا وزن خود را کنترل کنند.
همچنین محتوای فیبر قابل توجهای که در آب نارگیل وجود دارد، میتواند به تقویت سیستم گوارشی، بهبود هضم، تنظیم سطح pH و جلوگیری از یبوست کمک کند.
کاهش فشار خون
مصرف آب نارگیل در دوران بارداری برای افرادی که فشار خون بالایی دارند به دلیل داشتن پتاسیم، انتخاب هوشمندانهای میباشد. این ماده مغذی یک عامل شناخته شده برای تنظیم فشار خون است. البته این نوشیدنی نباید به عنوان جایگزینی برای درمان دارویی فشار خون بالا یا پره اکلامپسی استفاده شود.
سلامت پوست
نارگیل حاوی مقادیر خوبی از ویتامین E و اسید لوریک است. بنابراین استفاده از روغن نارگیل در بارداری به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک میکند و از ایجاد اسکار و خارش شکم جلوگیری میکند.
فیبر بالا
فیبر بالای موجود در نارگیل باعث جلوگیری از یبوست، جلوگیری از دیابت و سلامت دستگاه گوارش میشود.
تقویت سییستم ایمنی بدن
نارگیل به دلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن میشود. خوردن نارگیل میتواند سیستم ایمنی بدن مادر را بالا ببرد و به درمان عفونت گلو و یا عفونت ادراری کمک کند.
جلوگیری از عفونت ادراری
نارگیل به دلیل ادرار آور بودن، باعث بهبود کارکرد دستگاه ادراری شده و به سلامت مادران باردار برای مقابله با عفونت ادراری کمک میکند.
عوارض جانبی مصرف نارگیل در بارداری
هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند آب نارگیل اثرات نامطلوبی بر بارداری دارد. مصرف نارگیل مانند هر آب میوه یا سبزی دیگری، بیخطر به نظر میرسد. استفاده طولانی مدت از رژیم غذایی غنی از نارگیل ممکن است منجر به عوارضی مانند افزایش سطح کلسترول شود. برخی از افراد نیز ممکن است به نارگیل حساسیت داشته باشند و همچنین مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث بروز یبوست شود.
اعتدال همیشه کلید اصلی یک رژیم غذایی سالم است. در ارتباط با مصرف آب نارگیل میتوانید روزانه یک تا دو لیوان از آن را مصرف کنید.
شما میتوانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.
نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری
منابع:
برچسب ها :
مصرف نارگیل در بارداری