مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

خواص برنج در بارداری
برنج در بسیاری از فرهنگ ها غذای اصلی خانواده ها است. با این حال، بسیاری از مادران باردار ممکن است اغلب از خود بپرسند که آیا خوردن برنج در دوران بارداری بی خطر است یا خیر. باید بدانید که برنج منبع غنی از مواد مغذی برای مادر و جنین می باشد. همچنین باید بدانید که برنج قهوه ای منبع غنی از منیزیم و مواد مغذی است که به انتقال عصبی کمک می کند. بنابراین، به بهبود مغز جنین در حال رشد و سایر عملکردهای شناختی کمک می کند. در ادامه به فواید و عوارض مصرف برنج در دوران بارداری می پردازیم.
فواید خوردن برنج در دوران بارداری
1_فراهم کردن انرژی مورد نیاز بدن مادر در مدت زمان کم
2_ تقویت استخوان های مادر و جنین
3_ جلوگیری از یبوست مادر باردار
4_ جلوگیری از خطر عفونت های ادراری-تناسلی مادر باردار
5_ تقویت رشد مغز جنین
6_ تقویت ایمنی مادر باردار و جلوگیری از خطر عفونت ها
7_تنظیم سطح گلوکز خون مادر باردار و کاهش ابتلا به دیابت بارداری در صورت مصرف برنج قهوه ای
8_جلوگیری از مشکلات کلسترولی مادر باردار
عوارض مصرف برنج در دوران بارداری
علیرغم فواید بیشمار خوردن برنج در دوران بارداری، خطرات کمی وجود دارد. در اینجا برخی از این خطرات را فهرست می کنیم:
1_مصرف بیش از حد برنج در دوران بارداری باعث اضافه وزن و چاق شدن مادر باردار می شود.
2_تحقیقات نشان می دهد که برخی از برنج ها حاوی مقدار قابل توجهی آرسنیک است که ممکن است منجر به مرگ زودرس یا تولد نوزاد مرده شود. بنابراین، باید از مصرف بیش از حد برنج خودداری کنید. طبق گفته تحقیقات، پختن برنج در آب (شش تا ده قسمت آب با یک قسمت برنج) و تخلیه آب اضافی پس از پختن می تواند میزان آرسنیک معدنی را در حدود 40 تا 60 درصد بسته به نوع برنج کاهش دهد. با این حال، انجام این کار ممکن است برخی از مواد مغذی کلیدی، به ویژه فولات، آهن، نیاسین و تیامین را حذف کند.
3_همچنین توجه داشته باشید که برنج پخته و خنک شده در دمای اتاق می توانند محیط مناسبی را برای رشد باکتری ها فراهم کند و منجر به مسمومیت غذایی شوند. اگر برنج را دوباره گرم کردید، مطمئن شوید که در یخچال نگهداری شده و کاملا گرم شده است.
4_برنج حاوی مقادیر زیادی سدیم است و مصرف زیاد ان می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
5_گاهی اوقات، زنان باردار ویار برنج خام دارند. اما باید توجه داشت که برنج خام و نپخته ممکن است حاوی آفت کش ها و مواد شیمیایی باشد که برای مادر و جنین خطرناک است.
نویسنده مقاله : سمیرا خیرداری یار
منابع: