مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

جو در بارداری:
جو دو سر یک دانه غلات مغذی و غنی از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی گیاهی است. بیشتر مردم برای کاهش وزن و حفظ سلامتی جو می خورند، اما ممکن است در دوران بارداری جو دوسر مناسب نباشد چون می تواند باعث مشکلات گوارشی در افراد حساس شود. 100 گرم جو دو سر حدود 389 کیلو کالری دارد.
توجه کنید جو دو سر برای افرادی که از بیماری سلیاک رنج می برند توصیه نمی شود.
فواید خوردن جو در دوران بارداری:
1. منبع عالی انرژی:
کربوهیدرات های موجود در جو دوسر باعث افزایش سریع انرژی می شود. در دوران بارداری به مقدار ثابت انرژی نیاز داربد.
2. کربوهیدرات های پیچیده:
جو برخلاف کربوهیدراتهای ساده مثل قند شکر، کربوهیدراتهای پیچیده است و به زمان نیاز دارد تا تجزیه و هضم شود. این موضوع به کنترل سطح قند خون کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد چون قند خون شما را به آرامی بالا میبرد و مدت زیادی بالا نگه می دارد.
3. حاوی فیبر زیاد:
یبوست یک شکایت رایج در دوران بارداری است. جو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر محلول است و به هضم آسان، بهبود حرکات روده و در نتیجه درمان یبوست کمک می کند. همچنین فیبر موجود در جو دوسر باعث کندی هضم و افزایش سطح سیری می شود. تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده از دیگر فواید فیبر جو است.
4. حاوی فولیک اسید زیاد:
جو سفید منبع طبیعی فولات است و اسید فولیک مورد نیاز بدن را تامین می کند. اسید فولیک نقش حیاتی در رشد مغز جنین و سیستم عصبی دارد. بنابراین مشکلات مغزی نخاعی را کاهش می دهد.
5. آهن خطر کم خونی را به حداقل می رساند:
مصرف روزانه جو دو سر آهن مورد نیاز را به شما می دهد که احتمال ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد.
6. حاوی ویتامین B1 و E:
ویتامین B1 موجود در جو دوسر برای تجزیه چربی و پروتئین در بدن و قوی و سالم نگه داشتن غشاهای مخاطی ضروری است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که خطر آسیب رادیکال های آزاد را کاهش می دهد و پوست شما را درخشان و سالم نگه می دارد و با رشد تومور در بدن مقابله میکند.
7. مواد معدنی ضروری:
جو حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، پتاسیم، سلنیوم و فسفر است. این مواد فواید متعددی از سلامت استخوان تا تشکیل دندان ها، بهبود ایمنی بدن و رشد و نمو جنین دارند. جو به تقویت و استحکام استخوان جنین کمک می کند.
8. کاهش سطح کلسترول:
کلسترول بالا سبب افزایش فشار خون، بیماری های قلبی عروقی و مسمومیت بارداری می شود.
راه های گنجاندن جو در رژیم غذایی بارداری:
• استفاده از نان جو به جای نان سفید به همراه عسل و میوه های تازه و حتی تخم مرغ و ...
• استفاده از اوتمیل به همراه بستنی، شربت افرا یا عسل، شیر و دارچین و میوه های خشک و ...
• تهیه غذا های حاوی جو مثل سوپ و آش
• استفاده از آرد جو برای برای تهیه کلوچه، پنکیک، تورتیلا، نان، کلوچه و کیک و پای
نویسنده مقاله : الهام اسدی
منابع: