مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب پیش از بارداری

عوارض بارداری در 35 تا 39 سالگی
بالا رفتن سن زنان برابر است با کاهش قدرت باروری در آنها. به دلیل ساز و کار بدن زنان، قدرت باروری آنها با افزایش سن روند نزولی پیدا کرده و در سن 38 سالگی این توانایی تنزل ناگهانی خواهد داشت. این کاهش به این علت است که تخمکها پیر شده و قدرت لقاح به شدت پایین میآید. به همین دلیل افرادی که در این سنین تصمیم به بارداری میگیرند بهتر است نکاتی را مد نظر قرار دهند تا با چالش کمتری در بارداری خود مواجه شوند.
تا سن 35 سالگی بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که زوجها قبل از شروع درمانهای ناباروری به مدت یک سال بدون استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری، رابطهی جنسی داشته باشند. البته این زمان در زنان بالاتر از 35 سال به 6 ماه کاهش پیدا میکند.
بزرگترین مشکل برای زوجین نابارور تأخیر در درمان است. زیرا شانس موفقیت بارداری برای یک زن در اواخر دههی 30 و یک زن در اوایل دههی 40 بسیار تفاوت است.
احتمال فشارخون بالا در دوران بارداری در زنان بالاتر از 35 سال دو برابر بیشتر از زنان جوان است. فشارخون بالا تقریباً 10 تا 20 درصد از زنان باردار این گروه سنی را تحت تأثیر قرار میدهد.
دیابت بارداری 2 تا 3 برابر در زنان این گروه نسبت به زنان جوانتر شایع بوده و مطالعات اخیر نشان دادهاند احتمال ابتلا به دیابت بارداری در زنانی که علاوه بر سن بالا دچار اضافه وزن هم هستند بیشتر میشود.
شانس جراحی سزارین در زنان سنین 35 تا 39 ساله نسبت به زنان دههی20 زندگی، دو برابر بیشتر است. زیرا مراحل زایمان در زنان این گروه بیشتر طول میکشد. زمانی که مرحلهی دوم زایمان به مدت دو ساعت طول بکشد، متخصص زنان و زایمان اغلب مداخله کرده و برای کاهش آسیب به جنین سزارین انجام میدهد.
تغییرات احساسی و عاطفی در 35 تا 39 سالگی
در این گروه پزشک ممکن است به انجام آمینوسنتز یا سایر آزمایشات غربالگری بارداری توصیه نماید. همین موضوع ممکن است باعث ایجاد نگرانیهایی و تا آماده شدن نتایج استرس زیادی به آنها تحمیل کند، زیرا شانس داشتن کودک مبتلا به سندورم داون یا سایر اختلالات کروموزومی در این گروه بالاست.
بارداری بعد از 35 سالگی چه خطراتی برای جنین دارد؟
شانس داشتن چندقلو خصوصاً دو و سه قلو به طور قابل ملاحظهای در اواخر دههی 30 یا اوایل دههی 40 افزایش پیدا میکند. دلیل این امر میتواند این باشد که تحریک هورمونی تخمدانها در زنان مسن کمی تغییر کرده و باعث افزایش احتمال آزاد شدن بیش از یک تخمک در هر سیکل شود.
احتمال داشتن بارداری چندقلویی برای زنانی که از داروهای کمکباروری استفاده میکنند نیز زیاد است. زیرا این داروها سبب تحریک تخمدان برای تولید تخمک بیشتر میشود.
احتمال سقط پس از 35 سالگی به 18 درصد میرسد. همچنین بر اساس مطالعات اخیر احتمال مردهزایی در این گروه نسبت به زنان جوانتر دو برابر میباشد، البته علت این امر هنوز ناشناخته است.
نویسنده مقاله : سپیده شهبازی
برچسب ها :