مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب ناباروری

تاثیر سبک زندگی بر ناباروری مردان

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

تاثیر سبک زندگی برناباروری مردان

تاثیر سبک نادرست زندگی بر ناباروری مردان

همواره باید دانست که سبک زندگی تأثیر بالقوه‌­ای بر سلامت مردان دارد. عوامل متعددی می‌تواند این سلامتی را تهدید نموده و باعث بروز آسیب­‌‌های جدی در افراد از جمله ناباروری گردد. مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

دخانیات

مصرف دخانیات به صورت بالقوه باعث کاهش باروری فرد مصرف‌کننده و همچنین شریک زندگی وی می­‌گردد. باید دانست مصرف دخانیات در مردان سبب اختلال در نعوظ، کاهش تعداد اسپرم­‌ها، تغییر در شکل اسپرم‌ها و کاهش موفقیت درمان­‌‌های احتمالی ناباروری می­‌گردد. نکته‌ی ‌قابل ذکر آن است که مصرف دخانیات در مردان سبب اختلال در تخمک‌گذاری همسر وی و همچنین اختلال در سلامت جنین (در صورتی که همسر مرد باردار باشد) می‌­گردد.

مصرف نوشیدنی‌های الکلی

مصرف الکل در مردان سبب کاهش تعداد و تحرک اسپرم‌ها می‌­شود و همچنین مصرف الکل بر رو ی کیفیت اسپرم و تولید آن اثر میگذارد. الکل می تواند مانع تولید اسپرم شود و گاهی سبب ایجاد اسپرم ناقص می گردد. 

عدم تحرک و رژیم غذایی ناسالم

اضافه‌وزن ناشی از عدم تحرک و رژیم غذایی نامناسب ازجمله عوامل خطرساز در باروری بوده و دیده شده که این عارضه می‌­تواند بر میزان ترشح تستوسترون و هم‌چنین تعداد اسپرم‌ها نیز تأثیر بگذارد.

گرما و حرارت

نحقیقات نشان می‌دهد افرادی که زمان‌‌‌های طولانی را درمعرض گرما و حرارت سپری می‌­کنند، بیشتر به ناباروری مبتلا می‌گردند. گذراندن زمان طولانی در سونا یا حمام آب گرم، دمای بدن را بالا برده و در تولید اسپرم اختلال ایجاد می‌­نماید.

استرس و رادیکال‌‌‌های آزاد

برخی از مطالعات نشان ‌‌‌‌می‌دهند که میزان استرس و تنش، سطح تستوسترون و تولید اسپرم را در مردان تحت تأثیر قرار ‌‌‌‌می‌دهد. استرس‌‌‌های اکسیداتیو و گونه‌‌‌های اکسیژن فعال (ROS) یا رادیکال‌‌‌های آزاد اکسیژن در اثر عوامل محیطی یا عوامل داخلی در بدن تولید می‌شوند و ممکن است باعث اختلال در تولید اسپرم و ناباروری در مردان شوند. ژن‌‌‌های آنتی‌اکسیدان، نقش مهمی‌‌در تولید اسپرم و عملکرد طبیعی اسپرم ایفا می‌‌کنند. اختلال ژنتیکی یا پلی‌مورفیسم عملکردی در این ژن‌ها باعث کاهش کیفیت اسپرم، الیگواسپرمی و غیره می شود که با افزایش خطر ناباروری در مردان همراه است.

قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی خاص و سموم

مواد شیمیایی و سموم از جمله عوامل خطرساز در باروری افراد می‌­باشند. حشره‌کش‌­ها، اشعه‌‌‌‌‌‌‌‌های یونیزان و غیریونیزان، دود تنباکو، الکل، ماریجوآنا و استروئیدها ازجمله‌ی این مواد پرخطر می‌­باشند. این مواد با تأثیر بر میزان هورمون­‌‌های مردانه مانند تستوسترون، بر سلامت فرد تأثیر گذاشته و سبب اختلال در باروری می­‌گردند. برخی مشاغل نیز مانند کار در رادیولوژی، کارخانه‌ی حلال‌های صنعتی‌شیمیایی، پالایشگاه، معدن سرب و غیره نیز ممکن است در باروری فرد اختلال ایجاد کنند.