مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب پیش از بارداری

نقش تغذیه در افزایش قدرت باروری
ناباروری امروزه یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از زوجین می باشد و زوج ها برای رفع این مشکل اغلب به دنبال استفاده از روش های درمانی جدید و پیشرفته می باشند مانند استفاده از روش های کمک باروری. اما جالب است بدانید که بسیاری از مشکلات ناباروری با روش های ساده تری قابل حل می باشند مانند داشتن رژیم غذایی سالم و مغذی. تحقیقات نشان دادهاند که نقش تغذیه در افزایش قدرت باروری بسیار بالا می باشد و داشتن تغذیه مناسب با سلامت باروری مرد و زن مرتبط است. همچنین بعضی از مواد غذایی باعث مهار باروری می گردند.
در صورتی که تصمیم به بارداری دارید، باید نقش تغذیه در افزایش قدرت باروری را جدی بگیرید و در مرحله اول از راه های طبیعی برای افزایش قدرت باروری استفاده کنید.
مواد غذایی مؤثر در افزایش قدرت باروری:
در این بخش قصد داریم تا تعدادی از مواد غذایی مؤثر در افزایش کیفیت تخمک، افزایش کیفیت اسپرم و در کل افزایش قدرت باروری را به شما معرفی کنیم.
- آنتیاکسیدانها: این مواد از تخمک و اسپرم در برابر صدمات مرتبط با افزایش سن محافظت میکنند.
- ویتامینهای گروه B: استفاده از مکمل ها برای تأمین مقدار مورد نیاز بدن، بسیار توصیه شده است. منابع ویتامین های گروه B به طورکلی شامل غلات، حبوبات، گوشت قرمز و سفید، ماهی، لبنیات و تخم مرغ میباشد.
- آهن: از جمله فواید آهن، کمک به ناباروری ناشی از مشکلات تخمکگذاری و جلوگیری از کمخونی در بارداری و پس از زایمان است. منابع آهن شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات برگ سبز و غلات کامل بوده و بهتر است روزانه و خصوصاً در وعدهی صبحانه استفاده شود.
- امگا3: این ماده غذایی باعث تنظیم هورمونها و تسریع جریان خون به ارگانهایی که در شکلگیری جنین نقش دارند، میشود. در روغنهای گیاهی مانند بذر کتان و آفتابگردان، ماهی سالمون، تخممرغ و گردو امگا3 یافت میشود.
- کلسیم: در محصولات لبنی، توفو، محصولات سویا، سبزیجات دارای برگ سبز، کنجد، برنج، ماهی سالمون و ساردین کلیسیم یافت میشود. مقدار مورد نیاز کلسیم در زنان حداقل 1000 میلیگرم در روز است که معادل 8 لیوان شیر کمچرب میباشد.
- منگنز: در حد 2 میلیگرم در روز مورد نیاز بوده و از اسفناج، هویج، کلم بروکلی، حبوبات سالم، آجیل، موز و کشمش قابل دریافت است.
- روی (زینک): در حد 15 میلیگرم در روز مورد نیاز است و به عملکرد خوب سیستم تولیدمثل کمک میکند و باعث افزایش کیفیت تخمک و کیفیت اسپرم می گردد. منابع آن شامل گوشت بوقلمون، گوشت گاو، گوشت بره، مرغ، بادام، حبوبات، جوانهی گندم، ماست، بلغور، جوی دو سر، ذرت، تخم مرغ، نان غنی شده و غلات، حبوبات و صدف پخته شده است. صدف خوراکی حاوی مقدار بالایی از روی است. روی ماده شرکتکننده در ایجاد مایع منی و از جمله مواد مؤثر در تولید تستوسترون در مردان و بهبود تخمکگذاری و باروری در زنان میباشد. چندین مطالعه وجود دارند که تأثیر کمبود روی بر باروری هر دو جنس را تأیید میکنند.
- اسید فولیک: این ماده جزئی از ویتامین های گروه B می باشد و فولات نیز نامیده می شود. اسید فولیک باعث افزایش متابولیسم بدن وتقویت انرژی می گردد. مصرف روزانه 200 تا 300 میلی گرم آن مورد نیاز است.
- میوه و سبزیجات: مصرف میوه و سبزیجات فواید بسیاری برای بدن دارند از جمله تنظیم فشار خون و کلسترول. برای مثال سیبزمینی شیرین باعث تحریک تخمکگذاری میشود و جالب است بدانید در کشورهایی که در رژیم غذایی روزانه از سیبزمینی استفاده میشود، درصد بارداری چندقلویی بیشتر است.
- ویتامین A و E: این ویتامین ها هر دو بر حرکت طولانیتر اسپرم تأثیر مثبت دارند.
- ویتامین C: ویتامین C نیز بر افزایش کیفیت اسپرم و کیفیت تخمک تأثیرگذار است.
مصرف مواد غذایی خاص در زمانهای مختلف دورهی ماهیانه:
در هر زمان از دورهی ماهیانه هورمون خاصی در بدن غالب بوده و میتوان با تغذیهی مناسب عملکرد آن هورمون را ارتقا بخشید که نهایتاً باعث فراهم آوردن شرایط مناسب برای باروری میگردد.
در این مقاله با نقش تغذیه در افزایش قدرت باروری آشنا شدید، در نتیجه در صورتی که تصمیم به بارداری دارید از داشتن یک رژیم غذایی سالم غافل نشوید چرا که تأثیر بهسزایی در بالا بردن شانس باروری و حتی درمان ناباروری دارد.
تتوفر جمیع الخدمات فی ايران المتعلقة بعلاج العقم و بما فی ذلک التلقیح الاصطناعی (IVF)و تحديد جنس الجنين ، فی مرکز مام المتخصص و الاكثر تطورا في الشرق الاوسط و یمکنکم الاستفادة من هذه الخدمات من خلال الحصول على استشاره عن طريق التواصل علی رقم الواتساب 00989302842500
نویسنده مقاله : سپیده شهبازی
منابع: