مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

درمان مشکلات روانی در بارداری
ممکن است مادران با مشکلات بارداری از جمله مشکلات روحی در بارداری، افسردگی بارداری، اختلالات خلقی و.... مواجه شوند. انتخاب بهترین درمان برای شما بستگی به نوع و شدت بیماری دارد. دارو درمانی و روان درمانی برای درمان افسردگی در بارداری و یا هر یک از مشکلات بارداری که مربوط به روان فرد است میتواند کمککننده باشد.
دارو درمانی روانی در بارداری
بسیار مهم است که دربارهی نوع داروی مصرفی خود، در رابطه با مشکلات بارداری و یا درمان افسردگی بارداری با پزشک و یا روانپزشک خود مشورت کنید. پزشک بهترین و کمخطرترین دارو را برای شما و فرزندتان تجویز خواهد کرد و در صورتی که نیاز به تغییر دارو، ادامهی مصرف و یا قطع مصرف دارو داشته باشید به شما کمک می کند.
در صورت امکان، ملاقات با پزشک باید قبل از بارداری صورت گیرد. اما بسیاری از بارداریها ناخواسته اتفاق میافتند. در موارد بارداری ناخواسته باید به محض اطلاع از بارداری خود سریعاً به پزشک مراجعه کنید، نباید دارو را خودسرانه قطع کنید مگر اینکه پزشک دستور دهد. قطع ناگهانی دارو میتواند منجر به عود سریعتر بیماری و ایجاد عوارض شود.
مصرف برخی از داروها در طول بارداری بلامانع است، اما تعدادی دارو هستند که اگر در بارداری مصرف شوند باعث بروز برخی مشکلات در کودک میشوند. در بسیاری از موارد هنوز اطلاعات کافی برای ایمن بودن مصرف برخی داروها در بارداری نداریم.
برای انتخاب دارو نیاز است تا راجع به موارد زیر به پزشک اطلاعات بدهید:
• نوع بیماری شما در گذشته چگونه بوده است؟
• پس از چه زمانی از قطع دارو مجدداً بیماری بروز کرده است؟
• کدام داروها به درمان شما کمک کردهاند؟
• کدام داروها سبب ایجاد عوارض جانبی شدهاند؟
• اطلاعات شما دربارهی داروهای ایمن در بارداری چگونه است؟
توجه داشته باشید که اگر در طول بارداری بیمار شوید، برخی مشکلات برای شما رخ میدهند. از جمله:
• ممکن است مراقبتهای لازم را از خود به عمل نیاورید؛
• ممکن است با پزشک و مامای خود ملاقات حضوری نداشته باشید که باعث عدم دریافت مراقبت میشود؛
• کسانی که الکل و مواد مخدر مصرف میکنند ممکن است در مواقع بیماری، مصرفشان را افزایش دهند که برای جنین بسیار آسیبزننده است؛
• ممکن است در مواقع بیماری نیاز به دریافت دوز بالاتری از دارو داشته باشید. گاهی اوقات لازم است چندین نوع دارو مصرف کنید که ممکن است نسبت به دوز استاندارد احتمال صدمهی به جنین بیشتر شود؛
• ممکن است پس از تولد نوزاد، این بیماری ادامه داشته باشد و مراقبت از کودک را سخت کند و حتی ممکن است در رابطهی مادر با کودک اختلال ایجاد کند؛
• اگر بیماری ما درمان نشده باشد، ممکن است خطر بیشتری نسبت به عوارض مصرف داروها برای کودک به وجود آورد. بیماری روانی درماننشده ممکن است سبب بسیاری از مشکلات شود، به عنوان مثال در برخی از مطالعات نشان داده شده اگر مادر در دوران بارداری افسردگی داشته باشد احتمال به دنیا آوردن نوزاد با وزن کم هنگام تولد، بیشتر خواهد بود. همچنین بیماری روانی درماننشده باعث بروز برخی مشکلات در تکامل بعدی کودک میشود.
روان درمانی در بارداری
مشاوره یکی از روشهای مفید درمان بیماریهای روانی از جمله مشکلات روحی، افسردگی بارداری، اختلالات خلقی و... است. برای برخی زنان به جای دارو درمانی از این روش کمک میگیرند. در طول بارداری امکان مراجعهی سریعتر و راحتتر به روانشناس نیز بیشتر است.
حمایت روانی در بارداری
حامیان اصلی شما ممکن است همسر، خانواده و یا دوستان باشند. شناخت اطرافیان شما نسبت به علائم بیماری روانی برای شما بسیار سودمند خواهد بود. همچنین آنها در مواقع بروز بیماری میتوانند کارهای مربوط به منزل و پخت و پز شما را انجام دهند. در تمام طول مدت بارداری و پس از آن نیز میتوانید از حامیانی مانند پزشک و ماما بهره ببرید.
نویسنده مقاله : سپیده شهبازی
منابع:
برچسب ها :