مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری
در بارداری میشه سوسیس و کالباس استفاده کرد؟
با این همه طعم و تنوع فست فودها، جای تعجب نیست که در بارداری هوس سوسیس و کالباس کنید. اما آیا خوردن این مواد در دوران بارداری بی خطر است؟
وقتی باردار هستید میتوانید هرزگاهی از خوردن سوسیس لذت ببرید. با این حال، برخی نکات وجود دارد که باید رعایت کنید تا مطمئن شوید که ضرری به شما و کودکتان وارد نمیشود.
مصرف سوسیس در دوران بارداری بی خطر است اما مانند هر گوشت دیگری لازم است که آن را در دمای مناسب به مدت کافی بپزید تا داخل آن کامل مغز پخت شود. حتما سوسیس و کالباس را از جای معتبر خریداری کنید که علامت سیب سلامت و استاندارد داشته باشد.
همچنین حواستان باشد که سوسیس ها را حداکثر تا دو روز میتوانید در یخچال نگهداری کنید. چرا که خوردن سوسیس خام و مانده در بارداری میتواند خطر ابتلا به لیستریا و سالمونلا را در پی داشته باشد.
لیستریا نوعی باکتری است که میتواند بارداری را تحت تاثیر قرار دهد و عواقبی مانند زایمان زودرس، سقط جنین و در بدترین حالت، مرده زایی را به دنبال داشته باشد. حالت تهوع، معده درد شدید، به دنبال آن اسهال، استفراغ و کم آبی مکرر نیز برخی از عوارضی هستند که ممکن است در صورت مصرف سوسیس در دوران بارداری و آلوده بودن آن به باکتری سالمونلا ایجاد شوند.
توکسوپلاسموز در زنان باردار بسیار نادر است اما میتواند خطرناک باشد و منجر به آسیب مغزی یا نابینایی در نوزاد، تولد زودرس، زردی و مشکلات رشد روانی در نوزاد شود. توکسوپلاسموز توسط انگل توکسوپلاسما موجود در گوشت خام و نپخته ایجاد میشود.
نزدیک به یک سوم سوسیس از چربی تشکیل شده است که ۱۰ درصد آن چربیهای اشباع است. حدود ۱.۲ درصد حجم آن هم سدیم است. برای همین خوردن بیش از حد سوسیس و کالباس میتواند سدیم و چربی را در بدن شما افزایش دهد و عوارض ناخواستهای را در پی داشته باشد. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده کودکان والدینی که در دوران حاملگی غذاهای ناسالم مصرف کردهاند، بیشتر در برابر خطر ابتلا به آسم و انواع آلرژی قرار دارند.
هرچند خوردن سوسیس با شرایطی که گفته شد بیخطر است اما انتخاب چندان سالمی هم برای رژیم غذایی نیست؛ زیرا سوسیسهای موجود در بازار معمولا از گوشتهای مرغوبی تهیه نمیشوند و حاوی مقدار بیش از حد مجازی از افزودنی ها مثل نیترات و نیتریت هستند و میتوانند منجر به تشدید برخی از عوارض و شکایات شایع بارداری شود.
برای مثال اگر سوزش سر دل در بارداری شما را آزار میدهد، بهتر است از سوسیس، هات داگ و غذاهای مشابه صرف نظر کنید. این مواد غذایی میتوانند سوزش سر دل شما را بدتر کنند. هر چند سوسیس فوایدی هم دارد اما نیازی به مصرف سوسیس و کالباس برای این فواید ندارید و میتوانید نیازهای تغذیهای خود را از غذاهای سالم دیگر دریافت کنید.
نویسنده مقاله :
هاجر خاچی شکری
مطالب خواندنی دیگر...
سردرد در بارداری
در سهماهه ی اول بارداری، فرد نوسانات هورمونی و افزایش حجم خون را تجربه میکند که این دو تغییر میتواند منجر به سردردهای مکرر در زن حامله شود. سردرد در بارداری یکی از شایع ترین ناراحتی ها در خانم های باردار است که باید به دنبال علت آن بود.
مصرف دوغ در بارداری
در مصرف هیچ ماده غذایی نباید افراط و تفریط شود و دوغ نیز از این قاعده مستثنا نیست. زیاده روی در مصرف دوغ در بارداری میتواند با خطرات زیر همراه باشد:
مصرف لبنیات در بارداری
لبنیات در بارداری
ویار در بارداری
ویار در بارداری معمولا در سه ماهه دوم به اوج خود می رسد و ممکن است با تغییرات در حس بویایی، میل زیاد به غذاهای نمکی، شور، ترش و ... و یا تنفر غذایی همراه باشد بیشتر هوس های بارداری، بی ضرر هستند...
چاقی در بارداری
طبق تحقیقات انجام شده حدود ۴۰ درصد از زنان ایرانی در سنین باروری مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند، که متاسفانه عامل خطرساز و مهمی برای بسیاری از بیماریهای دوران بارداری محسوب میشود.
ام اس در بارداری
برخی از علائم ام اس در بارداری ممکن است بیشتر خود را نشان دهد اما به طور کلی زنان مبتلا به بیماری ام اس می توانند باردار شوند و بارداری بی خطری را پشت سر بگذارند؛ در این مقاله به بارداری و ام اس می پردازیم
مصرف آنتی بیوتیک ها در بارداری
مصرف آنتی بیوتیک در بارداری(مانند سفالکسین، پنی سیلین و ...) برای مقابله با عفونت ویروسی و عفونت باکتریایی مناسب است؛ البته نه هر نوع آنتی بیوتیکی، زیرا ممکن است برای مادر یا جنین مشکلاتی مانند ...
بیماری ها در بارداری
بیماری ها در بارداری
مصرف پروتئین در بارداری
مصرف پروتئین در بارداری
دفع پروتئین در بارداری
دفع پروتئین در بارداری یا همان پروتئینوری که از طریق آزمایش ادرار مشخص می شود، ممکن است خطرناک بوده و نیاز به ارزیابی بیشتر داشته باشد. در این مطلب به توضیح علائم دفع پروتئین، تشخیص پروتئینوری و درمان آن می پردازیم.
مشکلات پستان در بارداری
فزایش حجم گردش خون مادر ممکنه باعث تورم بافت پستان و همچنین برجستگی عروق خونی شود و تمامی این اتفاقات باعث حساس شدن سینهها و خصوصاً نیپل میشود...
سردرد در بارداری
در سهماهه ی اول بارداری، فرد نوسانات هورمونی و افزایش حجم خون را تجربه میکند که این دو تغییر میتواند منجر به سردردهای مکرر در زن حامله شود. سردرد در بارداری یکی از شایع ترین ناراحتی ها در خانم های باردار است که باید به دنبال علت آن بود.
مصرف دوغ در بارداری
در مصرف هیچ ماده غذایی نباید افراط و تفریط شود و دوغ نیز از این قاعده مستثنا نیست. زیاده روی در مصرف دوغ در بارداری میتواند با خطرات زیر همراه باشد:
مصرف لبنیات در بارداری
لبنیات در بارداری
ویار در بارداری
ویار در بارداری معمولا در سه ماهه دوم به اوج خود می رسد و ممکن است با تغییرات در حس بویایی، میل زیاد به غذاهای نمکی، شور، ترش و ... و یا تنفر غذایی همراه باشد بیشتر هوس های بارداری، بی ضرر هستند...
چاقی در بارداری
طبق تحقیقات انجام شده حدود ۴۰ درصد از زنان ایرانی در سنین باروری مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند، که متاسفانه عامل خطرساز و مهمی برای بسیاری از بیماریهای دوران بارداری محسوب میشود.
ام اس در بارداری
برخی از علائم ام اس در بارداری ممکن است بیشتر خود را نشان دهد اما به طور کلی زنان مبتلا به بیماری ام اس می توانند باردار شوند و بارداری بی خطری را پشت سر بگذارند؛ در این مقاله به بارداری و ام اس می پردازیم
مصرف آنتی بیوتیک ها در بارداری
مصرف آنتی بیوتیک در بارداری(مانند سفالکسین، پنی سیلین و ...) برای مقابله با عفونت ویروسی و عفونت باکتریایی مناسب است؛ البته نه هر نوع آنتی بیوتیکی، زیرا ممکن است برای مادر یا جنین مشکلاتی مانند ...
بیماری ها در بارداری
بیماری ها در بارداری