مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری
مشاهده فهرست مطالب بارداری

مصرف میوه خشک در بارداری
میتونم به جای میوه تازه، میوه خشک بخورم ؟ میوههای خشک مثل میوههای تازه سرشار از ویتامین های مختلف، مواد مغذی، مواد معدنی، فیبر و پروتئین هستند و جایگزین عالی و بسیار سالمی برای تنقلات شور و سرخ شده هستند. اما یادتان باشد که میوههای خشک قند بسیار بالایی دارند و آب چندانی هم ندارند که به هضم و عملکرد دستگاه گوارش کمک کنند. بنابراین میوههای خشک را باید در حد اعتدال مصرف کنید و نباید آنها را به طور کامل جایگزین میوههای تازه کنید.
خوردن میوه خشک در بارداری چه خاصیتی داره؟
میوههایی خشکی مثل خرما و انجیر خشک میتوانند در کنار مکمل آهن، به شما در تامین آهن مورد نیاز روزانه کمک کنند. همچنین منیزیم موجود در میوههای خشک به رشد بهتر اعصاب و استخوانهای کودک شما کمک میکند. پتاسیم موجود در میوههای خشک و آجیل میتواند به کنترل فشار خون کمک کند و گرفتگی عضلات را که مشکل شایعی در دوران بارداری است، تا حد زیادی کاهش دهد.
قند طبیعی موجود در میوههای خشک به راحتی هضم میشود و انرژی مناسبی را برای بدن شما فراهم میکند.
میوههای خشکی مانند خرما یا آلو به تقویت عضلات رحم کمک میکنند که روند زایمان را تسهیل میکند و احتمال خونریزی پس از زایمان را کاهش میدهد.
تحقیقات نشان میدهد که خوردن میوههای خشک در دوران بارداری خطر ابتلا به آسم و خس خس سینه را در نوزادان کاهش میدهد. ویتامین E که به مقدار زیاد در میوههای خشک و آجیل وجود دارد، میتواند به رشد ریه ها و سلول های نوزاد کمک کند. این ویتامین همچنین می تواند سطح گلوکز خون شما را تنظیم کند و از ابتلای شما به دیابت جلوگیری کند. البته اگر در حد اعتدال آن را مصرف کنید.
فیبر موجود در میوههای خشک به عنوان پری بیوتیک عمل میکند که باعث رشد پروبیوتیک (باکتریهای خوب) در رودهها شده و به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
تحقیقات نشان میدهد که آجیل و میوههای خشک حاوی ترکیباتی مثل فنلها، کاروتنوئیدها و فیتواسترولها هستند که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
مضرات میوههای خشک در بارداری
مصرف بیش از حد میوههای خشک در بارداری میتواند منجر به افزایش وزن شود. چرا که میوه های خشک کالری و قند بالایی دارند. مصرف زیاد میوه خشک همچنین میتواند به سلامت دندان شما آسیب برساند و باعث پوسیدگی دندان شود.
میوه های خشک اگر بیش از حد مصرف شوند میتوانند سیستم گوارشی شما را دچار مشکل کنند؛ زیرا هضم بیش از حد میوههای خشک دشوار است.
مقدار مجاز خوردن میوه خشک در بارداری
به طور کلی، نصف فنجان میوه خشک در روز برای اکثر زنان باردار کافی است. با این حال، این میزان برای هر فردی متفاوت است؛ چرا که مقدار میوه خشکی که میتوانید هر روز مصرف کنید به کل کالری دریافتی روزانه و وضعیت کلی سلامتی شما بستگی دارد. با یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا بدانید روزانه چند میوه خشک میتوانید با خیال راحت مصرف کنید.
نویسنده مقاله : الهام اسدی
منابع:
برچسب ها :
مصرف میوه خشک در بارداریمیوه در بارداری