مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پیش از بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب پیش از بارداری

مصرف ویتامین ها پیش از بارداری

مصرف ویتامین ها پیش از بارداری

مقدار و نحوه‌ی مصرف ویتامین‌ها پیش از بارداری

هیچ‌وقت برای شروع مراقبت از کودک‌تان زود نبوده و هیچ‌زمانی هم برای این کار بهتر از همین حالا و قبل از شکل‌گیری او نیست. هیچ چیزی مؤثرتر و آسان‌تر از مصرف یک مولتی‌ویتامین خوب نیست.

اگر چه می‌توانید با یک رژیم غذایی مناسب و متعادل تمامی نیازهای روزانه‌ی خود به ویتامین‌ها را تأمین کنید، اما بسیاری از پزشکان موافق مصرف مکمل‌ها توسط همه‌ی افراد جامعه هستند. با مصرف مکمل‌های ویتامینی این اطمینان خاطر را خواهید داشت که هیچ کمبودی در بدن خود نداشته و برای یک بارداری سالم، آماده هستید. اگر چه هیچ‌گاه نباید از رژیم غذایی مناسب غافل شده و تنها از راه مصرف مکمل به فکر تأمین نیاز خود باشید.

فواید مصرف مولتی‌ویتامین پیش از بارداری

بهبود تهوع بارداری: تحقیقات نشان داده زنانی که پیش از بارداری و در طی هفته‌های اول بارداری مولتی‌ویتامین مصرف کرده‌اند تهوع و استفراغ کمتری را در سه‌ماهه‌ی اول بارداری تجربه کرده‌اند.

تقویت باروری: با مصرف مولتی‌ویتامین نه تنها از سلامت کودک‌تان اطمینان پیدا می‌کنید، بلکه شانس باردار شدن خود را افزایش می‌دهید.

کاهش نقایص مادرزادی: شاید مهم‌ترین دلیل مصرف مولتی‌ویتامین، اسید فولیک موجود در آن است.

انواع مکمل ها پیش از بارداری

انواع مختلفی از مولتی‌ویتامین‌ها در بازار موجود است، نیاز فردی شما ممکن است متفاوت با آن‌ها باشد. بنابراین بهتر است با پزشک خود راجع به مقدار نیاز خود و انتخاب بهترین مولتی‌ویتامین مشورت کنید. در ادامه مقدار نیاز برخی از ویتامین‌ها با توجه به شرایط کنونی شما توضیح داده می‌شود.

اسید فولیک؛ 600 میکروگرم در روز                 

به این دلیل که لوله‌ی عصبی جنین در ماه اول بارداری شکل می‌گیرد، شروع مصرف مولتی‌ویتامین قبل از اقدام به بارداری امری ضروری است. زنانی که سابقه‌ی خانوادگی نقص لوله‌ی عصبی دارند، طبق منابع معتبر بهتر است روزانه 4 میلی‌گرم اسید فولیک مصرف کنند، اما توصیه می‌شود قبل از مصرف مکمل اضافی با پزشک خود مشورت کنید.

کلسیم؛ 150 میلی‌گرم در روز

کلسیم از جمله مواد مغذی حیاتی برای زنان می‌باشد، خصوصاً در زمانی که استخوان‌های کودک‌ در حال شکل‌گیری است. تمامی زنان در سنین 19 تا 50 سال روزانه به 1000 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارند. به علاوه باید کلسیم را از منابعی مانند شیر، ماست یا سایر غذاهای غنی شده با کلسیم و یا از مکمل‌ها به دست آورید.

آهن؛ 27 میلی‌گرم در روز

این ماده برای سلول‌های کودک شما ضروری بوده و مسلماً شما در طول بارداری به مقدار بیشتری از آن نیازمند هستید. اگر دچار کم خونی باشید پزشک توصیه‌های لازم برای مصرف منابع آهن را به شما خواهد کرد.

ید؛ 150 میکروگرم در روز

ید به تکامل مغز و تیروئید کودک شما کمک می‌کند. مطالعات نشان داده بسیاری از زنان آمریکایی از این ماده‌ی معدنی به حد کافی استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل انجمن کودکان آمریکا به تمامی زنان باردار توصیه می‌کند در هنگام پخت غذا، نمک یددار اضافه کنند و مقدار دریافتی خود را به 220 میکروگرم برسانند. اگر میزان دریافتی شما از غذاها کافی نباشد پزشک برای شما مکمل ید تجویز خواهد کرد.

ویتامین B6؛ 1.9 میلی‌گرم در روز

این ویتامین به کاهش علایم بیماری صبحگاهی دوران بارداری کمک می‌کند. در واقع داروهای تولید شده برای این بیماری حاوی پیریدوکسین (ویتامین B6) و داکسیلامین (آنتی‌هیستامین) هستند.

اسیدهای چرب امگا 3؛ راجع به مقدار مصرف نظر پزشک خود را جویا شوید. مکمل‌های ویتامینی به طور کلی حاوی امگا 3 نیستند. امگا 3 یک چربی سالم است که در ماهی وجود دارد و به تکامل مغز کودک قبل و پس از تولد کمک می‌کند. اگر شما توانایی مصرف مقدار توصیه‌شده‌ی هفتگی (2 تا 3 وعده) از ماهی‌های مفید در بارداری را ندارید، از پزشک خود بخواهید تا مکمل این ماده را برای شما تجویز کند.

سایر مواد مغذی که در بارداری باید به مقدار مصرف آن‌ها توجه شود شامل این موارد است:

ویتامین A؛ نباید بیشتر از 10000 واحد در روز مصرف شود.

به این دلیل که بیش از این مقدار می‌تواند مضر باشد. در جستجوی تأمین این ویتامین از بتاکاروتن باشید. منابع این ویتامین سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج، زردآلو و فلفل هستند.

ویتامین D؛ 600 واحد در روز

بدن شما به ویتامین D در ترکیب با کلسیم، برای رشد استخوان‌های کودک‌تان و قوی‌تر شدن خودتان، نیاز دارد. اگر پزشک به ناکافی بودن دریافت کلسیم در بدن شما شک کند، از طریق انجام آزمایش پیش از بارداری سطح این ویتامین را در خون شما می‌سنجد و اگر دچار کمبود باشید از طریق تجویز مکمل، روزانه 1000 تا 2000 واحد به بدن شما ویتامین خواهد رسید.

روی؛ 11 میلی‌گرم در روز

این ماده‌ی معدنی سیستم ایمنی و تقسیم سلولی شما را محافظت می‌کند.

مس، 0.9 میلی‌گرم در روز

بدن شما این ریزمغذی را به شکل سلول‌های خونی، همین‌طور به عنوان نگهدارنده‌ی سلول‌های عصبی، استخوان و سیستم ایمنی استفاده می‌کند.

ویتامین C؛ 85 میلی‌گرم در روز

شما به راحتی می‌توانید مقدار فراوانی از این ویتامین را که به جذب آهن کمک کرده و سیستم ایمنی را حمایت می‌کند به دست آورید. مصرف بیش از 2000 میلی‌گرم در روز می‌تواند باعث صدمه زدن به کودک‌تان شود. بنابراین بدون نظر پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده نکنید.

سایر ویتامین ها؛ بیشتر مکمل‌های دوره‌ی بارداری حاوی 2 تا 3 برابر مقدار توصیه شده‌ی روزانه برای ویتامین E (12 میلی‌گرم)، تیامین (1.2 میلی‌گرم)، ریبوفلاوین (1.2 میلی‌گرم)، نیاسین (14 میلی‌گرم) و ویتامین بی12 (2.2 میلی‌گرم) هستند. البته اثرات مضری با این دوز دیده نشده است. برخی از مکمل ها حاوی منیزیم، فلوراید، بیوتین، فسفر، پنتوتنیک اسید و ویتامین B6 اضافی هم هستند.

در نتیجه راجع به نوع مولتی‌ویتامین مصرفی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

 هضم آسان  مکمل و ویتامین‌های پیش از بارداری

اگر به سختی قرص مولتی ویتامین را می‌بلعید به دنبال قرص‌هایی با پوشش صیقلی باشید. چنانچه پزشک برای شما قرص بدون کلسیم تجویز کند در این صورت قرص کوچک خواهد بود زیرا کلسیم فضای زیادی اشغال می‌کند. به خاطر داشته باشید در صورت عدم مصرف مکمل کلسیم‌دار منابع بیشتری از کلسیم مصرف کنید تا دچار کمبود نشوید.

برخی از ویتامین‌ها به سختی در معده حل می‌شوند بنابراین کارایی لازم برای رفع نیاز شما نخواهند داشت. در هنگام خرید دقت کنید که حتماً برچسب USP بر روی ویتامین باشد. این برچسب نشان‌دهنده‌ی استاندارد انحلال ویتامین است.

با انجام یک آزمایش در منزل نیز می‌توانید به انحلال قرص پی ببرید، کافیست یک قرص ویتامین را در نصف لیوان سرکه بگذارید و هر چند دقیقه آن را هم بزنید اگر نهایتاً در طول 45 دقیقه پوشش قرص از بین رفت و یا قرص به تکه‌های کوچک تقسیم شد یعنی انحلال کافی را در معده شما خواهد داشت.

اگر با مصرف ویتامین دچار تهوع می‌شوید، سعی کنید ویتامین خود را به همراه غذا، میان‌وعده‌های کوچک یا شب‌هنگام قبل از خواب میل کنید.

اگر با رعایت این موارد باز هم تهوع داشتید بهتر است از پزشک خود بخواهید مارک دیگری از ویتامین تجویز کند که برای شما قابل تحمل باشد.

اگر با مصرف ویتامین دچار اسهال، یبوست و یا نفخ شدید احتمالاً به خاطر آهن زیاد موجود در آن است. مایعات فراوان بنوشید، غذاهایی با فیبر بالا مصرف کنید و فعالیت فیزیکی منظم روزانه داشته باشید. اگر مشکل رفع نشد با پزشک خود در این‌ باره صحبت کنید. به عنوان مثال شاید ویتامین بدون آهن تجویز کنند و یا مصرف آهن را به صورت جدا پیشنهاد کنند تا به جای معده در روده حل شود و یا آهنی را تجویز کنند که به آهستگی حل شود.​

نویسنده مقاله : سپیده شهبازی

منابع:

برچسب ها :