مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

پنهان کردن فهرست مطالب سلامت زنان و مردان

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

ارتباط دوازده ناحیه در DNA با سن تولد اولین فرزند و اندازه‌ی خانواده

ارتباط دوازده ناحیه در DNA با سن تولد اولین فرزند و اندازه‌ی خانواده

ارتباط دوازده ناحیه در DNA با سن تولد اولین فرزند و اندازه‌ی خانواده 

محققین دانشگاه آکسفورد عنوان می‌کنند قسمت های مرتبط با رفتارهای تولید مثلیِ DNA  را برای اولین بار شناسایی کرده‌اند. به عنوان مثال زنان دارای تنوعات DNA برای به تعویق انداختن تولید مثل، کد‌های DNA‌ای نیز دارند که با تأخیر در پریود و یائسگی مرتبط است.

روزی استفاده از این اطلاعات برای پزشکان ممکن خواهد شد تا به این سوال مهم بر اساس تنوعات DNA پاسخ داده شود: تا چه زمانی می‌توان بارداری را به تعویق انداخت؟

با این وجود، داشتن فرزند به میزان زیادی به عوامل محیطی و اجتماعی وابسته است که همواره نقش بیشتری در تعیین زمان آن دارد.

مطالعات نشان می‌دهد که تنوعات DNA مرتبط با سنی است که افراد اولین فرزند خود را به دنیا می‌آورند. همچنین به سایرِ ویژگی‌های بازتاب‌کننده‌ی تولید مثل و تکوین جنسی ارتباط دارد مانند سنی که دختران اولین قاعدگی خود را تجربه می‌کنند، صدای پسران مردانه می‌شود یا مرحله‌ای که زنان برای اولین بار یائسه می‌شوند.

محققین بیان می‌کنند که ژن‌ها رفتار ما را تعیین نمی‌کنند اما برای اولین بار بخش‌هایی از کد DNA که بر رفتارها اثر می‌گذارد تعیین شده است. این یافته تنها بخش کوچکی برای فهم این پازل پیچیده است.

محققان محاسبه کردند که تنوعات در 12 ناحیه DNA با هم کمتر از یک درصد زمان‌بندی که در آن مردان و زنان اولین فرزند خود را به دنیا می‌آورند و تعداد فرزندان آن‌ها در طول زندگی‌شان را پیش‌بینی می‌کند. با وجود اینکه این تعداد به شدت کوچک به نظر می‌رسد، مدل‌سازی آن‌ها نشان داد که در برخی موارد هنگامی‌که این تنوعات با یکدیگر ترکیب شوند، می‌توانند احتمال بدون فرزند ماندن زنان را پیش‌بینی کنند. با بررسی عملکرد این 12 ناحیه DNA و جزئیات ژن‌های این نواحی، محققان 24 ژن را شناسایی کردند که مسئول اثرات این 12 متغیر DNA روی رفتارهای تولیدمثلی هستند. برخی از این ژن‌ها بر ناباروری اثر می‌گذارند و برخی تاکنون شناسایی نشده بودند. درک عملکرد این ژن‌ها دریچه‌ی تازه‌ای برای درمان های ناباروری فراهم می‌کند.

نویسنده مقاله : حسنا بابی نی

منابع:

برچسب ها :