مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

آیا تنبلی تخمدان باعث ناباروری می شود؟

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

تخمدان پلی کیستیک و افزایش احتمال ناباروری

آیا تنبلی تخمدان باعث ناباروری می شود؟

انجمن غدد درون ریز بیانیه علمی در این زمینه ارائه نموده است که تاثیر تخمدان پلی کیستیک بر باروری به صورت مستقیم است و حتی یکی از علل اصلی ناباروری در خانم ها، تنبلی تخمدان (PCOS) می باشد و تحقیقات زیادی در این زمینه باید صورت گیرد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک چگونه باعث ناباروری می شود؟

گرچه، تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال هورمونی در میان خانم ها در سنین باروری به شمار می رود،  اما جنبه های مختلف آن به طور کامل شناخته نشده است. تخمدان پلی کیستیک به علت ایجاد علائم بالینی متنوع در خانم های مختلف، متفاوت می باشد. به همین علت، تعریف و حتی نام تنبلی تخمدان قابل بحث می باشد.
براساس راهنمای پزشکی، تشخیص تخمدان پلی کیستیک در خانم ها با مشاهده دو یا سه ویژگی ذکر شده در زیر صورت می گیرد:
-     تولید بیش از حد هورمون های مردانه به نام آندروژن در خانم ها؛
-    عدم تخمک گذاری: در این شرایط، تخمدان در هر ماه یک تخمک را آزاد نمی کند و این امر باعث ایجاد چرخه قاعدگی (پریود، عادت ماهانه) نامنظم می شود؛
-     تشکیل کیست به اندازه مروارید که حاوی تخمک های نارس در تخمدان ها می باشد که به نام تنبلی تخمدان خوانده می شود.
در صورت بروز سندرم پلی کیستیک در خانم ها، احتمال بروز خطر ابتلا به دیابت، سایر بیمارهای متابولیسم، بیماری های قلبی و عروقی و اختلالات روانی مانند افسردگی افزایش می یابد.
رشد طبیعی تخمدان در دوران بلوغ، می تواند ظاهری مانند کیست های تخمدانی ایجاد کند، که دختران نوجوان را برای تشخیص سندرم پلی کیستیک با چالش روبه رو می کند. مراکز درمانی در تلاش هستند تا با ارائه استراتژی های بهتر برای تشخیص اولیه سندرم پلی کیستیک در دختران نوجوان، ریسک فاکتورهای ایجاد کننده بیماری های دیابت، قلبی و عروقی را کاهش دهند.
 

نویسنده مقاله : سمیه محمودی

منابع: