مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

پنهان کردن فهرست مطالب ناباروری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

درصد موفقیت آی وی اف با تخمک اهدایی

مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

درصد موفقیت آی وی اف با تخمک اهدایی

این مطلب از نظر علمی به تأیید دکتر فاطمه فرج زاده فلوشیپ ناباروری و IVF، از پزشکان متخصص مرکز مام رسیده است.

درصد موفقیت آی وی اف (IVF) با تخمک اهدایی

استفاده از تخمک اهدایی برای IVF فرآیندی ظریف با مراحل متعدد و بدون تضمین موفقیت است. به طور کلی، هیچ راهی برای اطمینان از بارداری با تخمک اهدایی وجود ندارد. با این حال، درصد موفقیت ای وی اف و بارداری با تخمک اهدایی در مراکز مختلف قابل بررسی است.
میانگین میزان موفقیت تخمک اهدایی در ایالات متحده که منجر به تولد زنده می شود حدود 50 درصد است. هر مرحله از فرآیند نیز نرخ موفقیت خاص خود را دارد. احتمال اینکه یک تخمک اهدایی بارور شده و جنین تشکیل شود حدود 80 درصد است و احتمال اینکه آن جنین‌ها به درستی در رحم کاشته شوند، حدود 50 درصد است.. 


عوامل موثر بر درصد موفقیت ای وی اف

در حالی که علم پزشکی به تحقیق و نوآوری برای بهبود درصد موفقیت ای وی اف با تخمک اهدایی (درصد موفقیت تخمک اهدایی) ادامه داده است، هنوز موارد زیادی وجود دارد که نمی توانیم پیش بینی یا کنترل کنیم. عوامل مختلف ژنتیکی، فیزیکی و شیمیایی می توانند بر کیفیت تخمک تأثیر بگذارند، اما ارزیابی آن ها آسان نیست. گاهی اوقات، اگر اهدا کننده قبلاً بچه دار شده باشد، تخمک های اهدایی او با کیفیت خوب در نظر گرفته می شوند یا اگر اهدا کننده جوان است و تعداد فولیکول های خوبی دارد شانس موفقیت بارداری با تخمک اهدایی افزایش می یابد. عوامل محیطی متعددی نیز می تواند بر درصد موفقیت ای وی اف تأثیر بگذارند. مانند سلامت گیرنده، کیفیت اسپرم و تبحر مرکز درمان ناباروری.


توجه به این نکته مهم است که میزان موفقیت بارداری با جنین اهدایی در مراکز IVF نیز می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. مراکزی با درصد موفقیت ای وی اف بالاتر ممکن است تجربه بیشتر، تجهیزات بهتر و روش های بهتر برای موفقیت داشته باشند (اگرچه ممکن است عوامل دیگری مانند دسترسی به جمعیت جوان تر و سالم تر نیز دخیل باشند).

استفاده از تخمک اهدایی برای بارداری

درصد موفقیت ای وی اف برای زنان بالای 40 سال کاهش پیدا می کند. با بالا رفتن سن یک زن، توانایی های تولید مثلی او به آرامی کاهش می یابد. کیفیت تخمک های او و شانس او برای بارداری با گذشت زمان کاهش می یابد و درنهایت در یائسگی به حدود صفر می رسد. به دلیل این تغییرات طبیعی، زنان بالای 35 سال، چه در اقدام طبیعی و چه در استفاده از تخمک خود برای IVF ، اغلب برای باردار شدن به مشکل بر می خورند.
با تخمک اهدایی از یک زن جوان تر، میزان بارداری با تخمک اهدایی برای همه زنان، به ویژه زنان 40 تا 45 ساله به شدت بهبود می یابد. درصد موفقیت ای وی اف در زنان بین 40 تا 41 سال با تخمک خود شخص، 19 درصد است، اما زمانی که یک زن به 45 سالگی می رسد، موفقیت او با IVF و تخمک های خودش کمتر از 2 درصد است. در مقابل، دریافت کنندگان تخمک اهدایی با میانگین سنی 41.8 درصد موفقیت باورنکردنی 51 درصد در اولین سیکل انتقال جنین فرش یا تازه داشتند و در سیکل های انتقال جنین فریز می تواند بیش از 70 درصد باشد.
خوشبختانه با فراهم آمدن درمان ناباروری با اهدا، نظیر تخمک اهدایی، جنین اهدایی، اسپرم اهدایی و رحم اجاره ای می توان رویای پدر مادر شدن را تحقق بخشید.
 

نویسنده مقاله : الهام اسدی

منابع:

برچسب ها :

اندومتریوز رحم