مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب پیش از بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

تعیین جنسیت با تغذیه

مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه

تعیین جنسیت با تغذیه

تعیین جنسیت با تغذیه

تمایل به بچه‌دار شدن با یک جنسیت خاص، اغلب با پیشنهاداتی مواجه می‌شود که از نظر علم پزشکی ثابت نشده است، مانند تغییر رژیم غذایی برای افزایش شانس دختر یا پسر شدن جنین. در این مقاله از وبلاگ مام قصد داریم در مورد برخی روش‌های تعیین جنسیت با تغذیه به طور کامل و جامع توضیح دهیم ولی باید این را در نظر داشته باشید که هیچ کدام از این روش‌ها قطعی نیستند و تنها روش قابل اعتمادتر تعیین جنسیت با آی وی اف است.

آیا تعیین جنسیت با تغذیه ممکن است؟

به طور کلی، هیچ یک از این رژیم‌ها که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد، ۱۰۰% برای تضمین جنسیت کودک کارساز نیستند! تنها یک راه برای تعیین جنسیت با بیشترین دقت وجود دارد که این روش با نام لقاح آزمایشگاهی (IVF) شناخته می‌شود و شامل کاشت جنین دختر یا پسر در رحم مادر است.

در حالی که هیچ شواهد قطعی مبنی بر اینکه برخی غذاها شانس دختردار شدن یا پسردار شدن را افزایش می‌دهند وجود ندارد، اما برخی باور دارند تعیین جنسیت با تغذیه ممکن است. رژیم غذایی مناسب مطمئناً یک بارداری سالم را تضمین می‌کند. اما علاوه بر این، ممکن است مصرف برخی مواد غذایی قبل از بارداری بر جنسیت کودک شما تأثیر بگذارد. به طور کلی، تغذیه مادر باید اولویت اول برای تنظیم رژیم‌های انتخاب جنسیت باشد، بنابراین بحث تعیین جنسیت با تغذیه را با رژیم غذایی مادر شروع می‌کنیم.

نکاتی در مورد جنس و جنسیت

"جنس" و "جنسیت" اصطلاحات در حال تکامل هستند. در این مقاله، جنسیت بیولوژیکی به کروموزوم های X و Y کودک اشاره دارد که XX تعیین کننده دختر و XY تعیین کننده پسر است. هنگامی که اسپرم با کروموزوم X (اسپرم دختر) با تخمک لقاح پیدا می‌کند، نوزاد دختر خواهد شد و هنگامی که اسپرم با کروموزوم Y (اسپرم پسر) با تخمک لقاح پیدا می‌کند، نوزاد پسر خواهد شد.

تاثیر غذا در تعیین جنسیت

برای نسل‌ها، دانشمندان سعی کرده‌اند تعیین کنند که آیا رابطه‌ای بین رژیم غذایی مادر و تعیین جنسیت طبیعی وجود دارد یا خیر. درواقع رژیم غذایی به تنهایی در تعیین جنسیت نقش ندارد، بلکه با اثر بر روی سرعت حرکت اسپرم‌ها، تحرک آن‌ها را افزایش می‌دهد. برای مثال وقتی مواد غذایی مصرف می‌کنید که محیط رحم را قلیایی می‌کنند، تحرک اسپرم‌های Y را افزایش می‌دهید که پسرزایی را تقویت می‌کند.

اما در مقابل چنانچه رحم اسیدی‌تر باشد، طول عمر اسپرم حاوی کروموزوم Y کاهش یافته و با بیشتر شدن تعداد اسپرم حاوی کروموزوم X موجود در ترکیب، امکان دختر زایی بیشتر می‌شود. اگرچه این یافته‌ها به دور از قطعیت هستند و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، برای اینکه تغذیه در این امر تاثیرگذار باشد، لازم است که حداقل دو ماه پیش از اقدام به بارداری رژیم غذایی خاص خود را داشته باشید. برخی از تحقیقات دانشمندان مبنی بر تعیین جنسیت با تغذیه، شامل نکاتی است که در اینجا به آن می‌پردازیم.

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۰، زنانی که رژیم غذایی حاوی منیزیم و کلسیم مصرف می‌کردند، شانس بیشتری برای دختردار شدن داشتند.

یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ رژیم غذایی ۷۴۰ زن را مورد بررسی قرار داد و نشان داد که مادرانی که کالری بیشتری مصرف می‌کنند، با احتمال بیشتری پسردار می‌شوند. محققان بر این باور بودند که به طور بالقوه ارتباطی بین سطوح بالاتر گلوکز در خون وجود دارد که برای اسپرم مردان مفید است.

آیا رژیم غذایی پدر تاثیری دارد؟

اگرچه تعیین جنسیت به عهده اسپرم بوده، و اینکه اسپرم حاوی کدام کروموزوم است تعیین کننده‌ی جنسیت جنین است، ولی در بحث تعیین جنسیت با تغذیه، به نظر نمی‌رسد ارتباطی بین رژیم غذایی پدر و تعیین جنسیت جنین وجود داشته باشد.

اگر بین رژیم غذایی و جنسیت کودک شما ارتباطی وجود داشته باشد، به احتمال زیاد این رژیم غذایی مادر است که بیشترین تأثیر را دارد. اما، ما می‌دانیم که اسپرم سالم به افزایش احتمال لقاح کمک می‌کند و داشتن رژیم غذایی مناسب برای مردان می‌تواند به افزایش تعداد اسپرم سالم و بالا بردن کیفیت آن‌ها کمک کند.

اگر دغدغه شما این است که برای پسردار شدن چی بخوریم؟ در ادامه با ما همراه باشید.

مواد غذایی برای پسردار شدن

همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم، برای بالا بردن احتمال بارداری پسر، شما نیاز به رژیم غذایی دارید که محیط واژن را قلیایی‌تر می‌کنند. اگر قصد تعیین جنسیت با رژیم غذایی برای پسردار شدن را دارید، به مدت دو الی سه ماه قبل از اقدام به بارداری باید غذاهایی مصرف کنید که شانس زنده ماندن اسپرم Y را افزایش می‌دهند. توجه کنید که این رژیم، مناسب افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماران مبتلا به اختلالات قلبی عروقی و کلیوی نیست. 

این مواد غذایی شامل موارد زیر است:

  • افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه؛
  • افزایش مصرف غذاهای حاوی پتاسیم مانند سیب، موز، سالمون، آووکادو؛
  • افزایش مواد غذایی با خاصیت قلیایی بالا مانند: مرکبات، سبزیجات ریشه ای، آجیل؛
  • اجتناب از مصرف زیاد محصولات لبنی مثل شیر، ماست، پنیر و بستنی
  • مصرف مواد غذای شور حاوی نمک زیاد مثل خیارشور؛
  • استفاده از غذاهای پر ادویه خصوصا دارچین، زعفران و فلفل سیاه
  • داشتن رژیم غذایی پرکالری برای مثال هنگام صبحانه مقدار زیادی سرلاک، غلات و حبوبات و بعد غذاهای بسیار انرژی زا از جمله شکلات های انرژی زا و کره بادام زمینی استفاده کنید؛
  • مصرف قهوه و چای و انواع دمنوش‌ها
  • مصرف زیاد مواد حاوی پروتئین.

نکته مهم این است که استفاده از این نوع رژیم تنها برای حداکثر 6 ماه مجاز بوده و در صورت عدم وقوع بارداری در این مدت لازم است رژیم غذایی به حالت عادی برگشته تا بدن دچار کمبود برخی مواد مغذی نشود. تنظیم این نوع رژیم بهتر است توسط کارشناسان رژیم غذایی صورت بگیرد تا با توجه به محدود شدن مصرف لبنیات و منیزیوم، در این دوره نیز بدن آسیب جدی نبیند.

مواد غذایی برای دختردار شدن 

در تعیین جنسیت با تغذیه، برای افزایش شانس بارداری دختر باید غذاهایی مصرف کنید که محیط واژن و رحم شما را اسیدی‌تر می‌کند و شانس زنده ماندن و تحرک اسپرم X را افزایش می‌دهد. غذاهایی که تصور می‌شود شانس شما را برای دختردار شدن افزایش می‌دهند. توجه کنید که این رژیم مناسب افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه و اختلالات عصبی هستند نمی باشد. رژیم غذایی دختر زایی شامل رعایت اصول زیر است:

  • افزایش نسبت مواد غذایی حاوی کلسیم و منیزیوم به سدیم و پتاسیم
  • مصرف غذاهای دریایی، به ویژه ساردین و ماهی آزاد کنسرو شده؛
  • استفاده از بادام‌ها ، تخم آفتاب گردان، گردو و انجیر خشک تازه؛
  • مصرف فراوان سبزی‌های تیره و برگ دار مثل اسفناج؛
  • استفاده زیاد از محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست (توجه کنید که پنیر مصرفی نباید خیلی شور باشد.)
  • استفاده بیشتر از محصولات حاوی سرکه 
  • مصرف آب معدنی به جای آب آشامیدنی
  • استفاده از میوه هایی مانند: انجیر، انواع توت، سیب؛
  • گنجاندن مواد حاوی جو و سبوس، جو دوسر در رژیم غذایی؛
  • مصرف دانه هایی مانند کدو تنبل، کتان و چیا؛
  • استفاده از کره بادام زمینی در وعده صبحانه 

نکته مهم این است که استفاده از این نوع رژیم تنها برای حداکثر 6 ماه مجاز بوده و در صورت عدم وقوع بارداری در این مدت لازم است رژیم غذایی به حالت عادی برگشته تا بدن دچار کمبود برخی مواد مغذی نشود. تنظیم این نوع رژیم بهتر است توسط کارشناسان تغذیه صورت گیرد تا با توجه به محدود شدن مصرف مواد حاوی سدیم و پتاسیم، در این دوره نیز بدن آسیب جدی نبیند.

و در پایان…

گرچه شما ممکن است یک بچه با جنسیت دلخواه بخواهید، واقعیت این است که هیچ روشی نمی‌تواند نتایج مطلوب را نوید دهد چراکه مطمئن ترین راه برای تعین جنسیت فقط IVF است. البته امتحان کردن روش‌های تعیین جنسیت با تغذیه ضرری ندارد، اما برای تعیین اثربخشی این راه‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است و فراموش نکنید که مهم داشتن یک بارداری سالم و به دنیا آوردن نوزاد سالم است. و مهمتر از همه، بهتر است به فکر داشتن یک نوزاد سالم و شاد باشید، چه پسر باشد چه دختر.

شما می‌توانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.