مرکز مام

نوبت‌دهی مرکز مام

نوبت‌دهی

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

پنهان کردن فهرست مطالب بارداری

مجله مام - به روزترین مقالات در حوزه باروری و درمان ناباروری

مشاهده فهرست مطالب

پایین آمدن جنین در بارداری

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

پایین آمدن جنین در بارداری

پایین آمدن جنین در بارداری و علل آن

با نزدیک شدن به ماه‌های آخر بارداری، احتمالا احساس می‌کنید جنین آنقدر بزرگ شده که تمام فضای شکم را اشغال کرده و حتی نفس کشیدن را برای شما سخت‌تر کرده است. خبر خوب اینکه در چند هفته باقی مانده از بارداری با پایین آمدن جنین، تا حدی این مشکل برطرف خواهد شد. اما چرا جنین در بارداری پایین می‌آید؟ چه زمانی این اتفاق می‌افتد؟ در ادامه بیش‌تر در این رابطه صحبت خواهیم کرد.   

پایین آمدن جنین در بارداری

قبل از شروع زایمان، به طور معمول سر نوزاد در لگن پایین می‎آید (البته اگر نوزاد در وضعیت بریچ باشد، به جای سر، باسن یا پاهای او پایین می‎آید). با پایین آمدن جنین در بارداری، فشار و درد بیش‌تری را در ناحیه لگن و نزدیک مثانه خود احساس خواهید کرد و از طرفی احساس می‌کنید که سر دل‌تان خالی شده و راحت‌تر نفس می‌کشید. با پایین آمدن سر جنین مشکلات گوارشی هم که در بارداری معمول است (مثل سوزش سر دل) تسکین پیدا می‌کند و فشار کمتری به معده وارد می‌شود. در این شرایط معمولاً بیش‌تر هوس غذاهای مختلف می‌کنید و اشتهای بیش‌تری دارید. 

زمان پایین آمدن جنین

زمان وقوع این اتفاق از فردی به فرد دیگر متفاوت است و هر فردی آن را به گونه‎‌ای تجربه می‌کند اما این موضوع معمولاً حدود دو تا چهار هفته قبل از زایمان شروع می‌شود.

علت پایین آمدن جنین در بارداری

پایین آمدن جنین در بارداری از اولین نشانه‎‌هایی است که مشخص می‌کند بدن شما برای زایمان آماده است به خصوص اگر بار اولی باشد که بارداری را تجربه می‌کنید.

علائم پایین آمدن جنین

علائم پایین آمدن جنین

نشانه‌های پایین آمدن سر جنین در بارداری در هر فردی متفاوت است. در برخی افراد پایین آمدن سر جنین با یک حرکت ناگهانی ایجاد می‌شود و برخی اصلاً متوجه چنین موضوعی نمی‌شوند. در اینجا به پنج نشانه اشاره خواهیم کرد که نشان می‌دهد کودک شما در لگن پایین‌تر آمده است. 

می‌توانید راحت‌تر نفس بکشید

هنگامی که کودک در لگن پایین می‎آید، باعث می‌شود فشار کمتری به دیافراگم وارد شود. بنابراین ممکن است متوجه شوید که می‎توانید راحت تر نفس بکشید. 

فشار بیش تر در لگن

هنگامی که کودک شما در لگن پایین می‌آید، ممکن است متوجه افزایش فشار در لگن خود شوید. در این شرایط ممکن است حتی در راه رفتن کمی دچار مشکل شوید و احساس کند چیزی در بین پاهای‌تان قرار دارد!

بیشتر شدن ترشحات

ممکن است در هفته های آخر بارداری متوجه افزایش ترشحات شوید که به صورت تکه‌هایی مخاط مانند خارج می‌شوند. هنگامی که کودک در لگن پایین می‌آید، فشار بیش‌تری روی دهانه رحم می‌آورد. این اتفاق به نازک شدن و گشاد شدن دهانه رحم برای شروع زایمان کمک می‌کند. دهانه رحم با خلاص شدن از شر پلاگ مخاطی که دهانه دهانه رحم را مسدود کرده است، نازک‌تر می‌شود.

تکرر ادرار

این پایین آمدن کودک در لگن منجر می‌شود به اینکه جای مثانه کمتر شود و فشار بیش‌تری به آن وارد شود. در نتیجه احتمالا مجبور شوید بیش‌تر به دستشویی سر بزنید! 

درد لگن

آخرین علامت پایین آمدن جنین در بارداری، درد شدید در ناحیه لگن است. این درد در نتیجه فشار سر نوزاد به رباط‌های لگن اتفاق می‌افتد. اما اگر درد منظم و دائمی را تجربه می‌کنید، به پزشک خود مراجعه کنید.

پیامد پایین بودن جنین در بارداری

پیامد پایین بودن جنین در بارداری

از عوارض پایین بودن سر جنین در هفته‌های آخر بارداری می‎توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • کمردرد؛
  • درد لگن؛
  • هموروئید؛
  • مشکل در راه رفتن؛
  • تکرر ادرار.

در چه شرایطی پایین بودن جنین طبیعی است

به‌طورکلی پایین آمدن سر جنین در هفته‌های آخر بارداری امری طبیعی محسوب می‌شود و اتفاقا یک نشانه خوب است که نشان می‎دهد بدن در حال آماده کردن خودش برای زایمان است. 

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم

در برخی مواقع ممکن است در اوایل بارداری فرد این شرایط را تجربه کند و سر جنین پایین بیاید. پایین آمدن سر جنین در ماه‌های ابتدایی بارداری منجر به زایمان زودرس و سقط جنین می‌شود و می‎تواند خطرناک باشد. از همین رو انجام فعالیت‌های بدنی شدید و بلند کردن اجسام سنگین در دوران بارداری ممنوع است چرا که خطر پایین آمدن زودهنگام جنین را افزایش می‌دهد.

کلام آخر

پایین آمدن جنین در بارداری اتفاقی است که تقریبا همه خانم‌های باردار در هفته‌های پایانی بارداری خود آن را به شکل‌های مختلف و با علائم متفاوت تجربه می‌کنند. پایین آمدن جنین در بارداری به این معنی است که دوران بارداری در حال به پایان رسیدن است و به بغل کردن کودک خود نزدیک‌تر شده‌اید.

شما می‌توانید برای خواندن مقالات بیشتر به مجله اینترنتی مام مراجعه کنید، همچنین برای رزرو نوبت و مشاوره حضوری با متخصصین ما، به مرکز مام مراجعه کنید.

نویسنده مقاله : هاجر خاچی شکری